Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (1 078)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Fajn, já se teda přiznám. Nechápu Terminátora. Ve smyslu nerozumím vnitřní logice toho světa. Zaprvé se to už šest filmů nikam nepohlo, zadruhé je cestování časem v tomhle univerzu hrozně frustrující, protože se ignorují celkem zásadní věci, a zatřetí... prostě ne. Jediný díl, který se mi vlastně líbil, protože byl pojatý jinak, byl Salvation. Dark Fate se ale vrací k té struktuře zbytku série a byť je to ve finále lepší než trailery, má to solidní herce, a v úvodu i povedenou akci, stejně mě to na konci nechalo naprosto chladným. Strejda Arnold promine, ale zlatej Vetřelec. 6/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na styk s Arnoldem jsem se velmi těšil, myslel jsem, že mě nemůže nikdy zklamat, ale tak trochu se stalo. Náš styk byl neustále přerušován nežádoucími ženskými postavami a probíhal přes politicko-korektní ochranu, která z energického vymrdávače udělala starého impotenta. Což o to, samotné akční scény byly schopné citelné penetrace, ale ta omáčka okolo působila, jak nežádoucí, nudná předehra. Pardon, to je pleonasmus, předehra je vždy nežádoucí a nudná... 6/10 ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Marketingové oddělení Paramountu by mělo dostat padáka. Trailery šestého Terminátora totiž moc nereflektují výsledný film, který je daleko říznější a nabušenější, než by se mohlo zdát. Šestka je (stejně jako první dva díly) velkou a přímočarou honičkou, v níž je padouch vždy jen půl kroku za hrdiny, takže ani není čas na nějaký balast. Miller prostě sází jednu akci vedle druhé, prokládá to tak akorát nosnými dialogy, a i když je tu pořád moc digitálních berliček, razantní eRko to bohatě vynahrazuje. Skloubit staré a nové, zvládnout v tom ukočírovat tři silné hrdinky, a ještě patřičně využít Arnolda, se zdálo jako takřka nemožný úkol. Tim Miller ho ale zvládnul a posílá do kin nadprůměrnou popcornovou jízdu, u níž mě zazděná kampaň (a tudíž nevyhnutelné finanční selhání) začíná nehorázně štvát. (8/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je s podivem a hlavně by mělo být tvůrcům stydno, že od dob zákeřného vraždícího T-1000 nepřišel podobně démonický zabiják. Měnil se v podlahu, rozpadal na kousíčky, propíchával hlavu pěstounovi Johna Connora, procházel mřížemi a diváci jen otevírali pusu. Technologická revoluce. Spolu s vystresovanou Sarah varující před apokalypsou, starým známým Arnoldovým kyborgem a polobohem Cameronem posunuli filmový sci-fi svět o obrovský kus dopředu. Nový Terminátor, Rev-9 a jeho zas a znovu se skládající hlava/tělo se poměrně rychle okoukají a neuvěřitelných 28 let od dvojky je to zatraceně málo. Úplně spokojený jsem byl vlastně jen na začátku. Úvodní (honičková) scéna je rozhodně nejlepší, protože jsem při ní cosi cítil, cosi z minulosti na mě dýchlo. Pak už vyloženě řízná akce (docela) chybí, místy je dokonce pásová a stereotypní. A hlavně digitálnější. Chybí něco provokativního, víc šťávy, i ten zadek Mackenzie Davis (herecky nicméně velmi nadějná) nám mohli víc ukázat. Pokud dostanu do ruky legendární franšízu a neuvěřitelný rozpočet, čekal bych víc. Finále z Cameronovy ocelárny mělo koule, tady je finále na přehradě velmi slušné, ale po čase je uzívanější a hlavně digitálnější. „Šestka“ ignoruje vše, co se stalo po Dni zúčtování, Cameron pouze produkoval a údajně dohlížel na práci scenáristů. Moc vidět to není. Drží se tedy dobře známé šablony: z budoucnosti je vyslán robot, který má zlikvidovat někoho, kdo bude jednou sakra důležitý, respektive její děloha, a zároveň přicestuje i někdo, kdo má „vyvolenou“ chránit. Klíčovou je tentokrát mexické děvče, které právě přišlo o vše. Chrání ji roboticky vylepšená vojanda z budoucnosti, kterou zrazuje metabolismus, i jízlivá a zlomená Sarah Connor (velmi slušný návrat Lindy Hamilton podobně jako loni u Jamie Lee Curtis v Halloweenu), která před lety zažila to samé. Na stará kolena cestuje po světě a likviduje zbylé terminátory. A má spadeno i na Arnieho, který se usadil a je milujícím manželem a jeho rodina netuší, že je ve skutečnosti robot. Sice Arnold v dané části filmu pronese několik bonmotů (jinak humor TRESTUHODNĚ chybí), ale celkově je uchopení této ikonické postavy docela mimo. Což zamrzí dvojnásob. Stejně jako eRkový rating, protože si mohli tvůrci dovolit mnohem víc. Ale neudělali to. V režii Tima Millera, který stojí za prvním Deadpoolem, tak vzniklo akční sci-fi s místy nepřesvědčivými počítačovými triky i s řadou nostalgických odkazů, coby důstojný pokračovatel pecky z roku 1991 ale rozhodně nemůže obstát. Ikonické momenty chybí. Čtyři hvězdy ale dám, protože jsem je dal i Genisys a nebylo by to fér. Takže asi tak. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Od příběhů s terminátorem už asi nelze čekat nic jiného, než stále se opakující snahu strojů z budoucnosti změnit minulost. Mně to ale vůbec nevadí, jelikož jsem očekával akci a té se mi dostalo. Pravda, velké akční scény jsou celkem tři, za to třeskuté. Nejbláznivější je jistě potyčka v letadle! Pobavily i odkazy na minulé díly, především první a druhý. Ty černé brýle! Proměna T-800 mě nepřekvapila, anžto ji předpověděl již Karel Čapek v R.U.R. A když Rev-9 v imigračním táboře kydlí vojáky, létají gejzíry krve na všechny strany, což v předchozích díle taky nebylo běžné. Skvěle se své role zhostila Hamiltonová - nakrknutá na celý svět a nesympatická až za hrob. A potěšila mě i androgynní Davisová, které jsem tu proměnu věřil a zkraje ji bral za smrtící stroj. Netušil jsem, že si tuhle jízdu tak užiji! 4,5* ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • V čase 14:43 v úvodu souboje v továrně vystřelí Grace (Mackenzie Davis) 13 nebo 14 ran ve velmi rychlém sledu po sobě, což je skoro 2x tolik, než se do „pumpovací“ brokovnice vejde. (Globus_Jirka)
  • V červenci 2019 se vynořila informace, že si Edward Furlong zopakuje roli Johna Connora, kterého ztvárnil ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). Nakonec byla pouze použita jeho podoba, která byla nasnímaná pomocí technologie "motion capture" a poté dokopírována na tělo hereckého dubléra. (lundgren86)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama