Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 14

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (793)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pár měsíců zpátky, tenhle film ze všech stran, schytával jenom nenávist, jen málo lidí si zachovalo rozum a rozvahu, a počkali na kino a tam si udělali, na tento film svůj názor. Sem rád, že patřím do té druhé skupiny lidí, ale přesto ono nenávidět komiksovou postavu, jako je Miles Morales za to, že je černý a že by měl nedej bože nahradit Petra Parkera, dá přeci jenom dost práce, tak první skupinka lidí asi to kino nikdy nestihne. Nicméně, Miles Morales, nikdy neměl nahradit Petra Parkera, aspoň né v hlavním vesmíru, proto má Marvel, takovou šikovnou věcičku, která by se dala nazvat "paralelní světy" neboli "paralelní vesmíry" , které se v určitých ohledech liší, od toho hlavního, viz tento film. Co však Marvel zvládá na jedničku, oproti konkurenci, je to, že vezme nějakou postavu, která má svůj život, svoje starosti, má emoce, city, sny a žije si svůj život, a najednou se v jeho životě stane něco, co mu ho otočí o tři sta šedesát stupňů. Ať už je to kousanec od radioaktivního pavouka, smrt rodiny v parku, vymazání paměti, vzpomínek a všeho co ho dělalo vyjímečným a vhozením do světa, aniž by věděl kam patří, a o tom to je, to že je někdo superhrdina, ještě neznamená že nemá svoje problémy. Stan Lee, k tomuhle se vždycky snažil přistupovat lidsky, protože v každém člověku dřímá superhrdina, jde jenom o to ho v sobě najít. Miles Morales ho v sobě hledal, nenašel ho v sobě hned, nešlo to snadno a neobešlo se to bez ztrát, ale o to víc si tu masku zasloužil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dospělácký animák o Spider-Manovi, který jak svou originalitou, zpracováním, ale i příběhem strčil do kapsy své hrané předchůdce. Rozhodně zajímavý přírůstek do početné komiksové rodiny, která jak se zdá každý rok zrodí čím dál více potomků. Tento kousek si ale svou existenci hravě obhájí. Zatímco Nolanova série o Temném rytíři byla natočena pro zkušené konzumenty detektivek, Spider-Man: Into the Spider-Verse na mě působí jako určitá bible pro nynější teenagery. Tady se dnešní 15letí kluci můžou celkem snadno ztotožnit s hlavním hrdinou a s jeho životními motivacemi. 80% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Spider-Man: Into The Spider-Verse" bola vskutku parádna animovaná jazda so Spider-Manom. Alebo by som mal povedať so Spider-Manmi. Som skutočne nadšený. Vizuálne skvelé, dobre napísané a okrem toho plné postáv, ktoré ma bavili, ktoré ma rozosmiali, a dali tomu skutočne dobré nápady. Miles Morales je pre mňa veľmi dobre spracovaný, má skvelé momentky a celý čas som mu veril na sto percent. A je skvelé, že si musí sám prejsť svojimi vlastnými skúškami, aby v sebe našiel svoje vlastné pavúčie ja. Skrachovaný Peter Parker je rovnako skvelý. A možno tentokrát svoje chyby napraví a dokáže svoj svet ešte zmeniť k lepšiemu. Gwen Stacey je v tomto filme vynikajúca. A musím povedať, že mi je ľúto, že tu nemohla byť fungujúca romanca medzi ňou a Milesom. Fungovalo by to. A potom je tu ešte niekoľko ďalších postáv, ktoré nebudem spomínať, lebo je fajn, ak sa s nimi spoznáte sami. Animácie? Absolútne fantastické. Najprv mi to prišlo miestami trošku roztrasené, no čím ďalej to človek sleduje, tým je to lepšie. Okrem toho ale ku koncu akčné scénky vyzerajú v tomto štýle bravúrne. Je to farebné, je to vizuálne inovatívne a funguje to. Hudba je super, o postavách som už hovoril. Humor vo filme je podľa mňa tiež skvelý. Nemôžem povedať, že by som sa rehotal na plno, no minimálne som nemal pocit, že by boli lacné, alebo stupídne. Fungujú dostatočne dobre. Ak je film v kine, ktorý odporúčam vidieť, tak je to tento. Využite príležitosť a choďte si ho čeknúť. Pre mňa zatiaľ highlight decembra tohto roku. Hodnotenie: A ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"That person who helps others simply because it should or must be done, and because it is the right thing to do, is indeed without a doubt, a real superhero." _____________ Kdo by to byl řekl, že právě animák se Spideym bude revolučním milníkem animovaného řemesla. Opak se však stal pravdou. Jaktěživ jsem totiž v animovaném filmu neviděl tolik geniálních detailů a umělecké invence – každému jednotlivému rámečku byla věnována náležitá péče [tenhle film je totiž defeinice pořekadla "every frame a painting"], a proto není divu, že mizanscéna má ihned několik animačních vrstev, kde každá z nich má odlišný kreativní význam [kombinace 3D, 2D a stop-motion animace kombinující komiksovou stylizaci], a na první pohled je nedokáže lidské oko ani zaznamenat. Co dodat? Into the Spider-verse je bez debat esence komiksového filmu, převratný mezník animovaného žánru, a celkově instantní fan-service, o kterým se nikomu ani v těch nejdivočejších snech nesnilo – natožpak těm věrným fanouškům, kteří v dětství každou sobotu ráno po teleshoppingu s Horstem Fuchsem sledovali animovaná dobrodružství Pavoučího muže. Zkrátka, jde o dechberoucí audiovizuální zážitek, který nemá sebemenší obdoby či konkurenci. Miles Morales má jedinečný ambice a potenciál na to chopit se pochodně a vést další kinematografickou štafetu vstříc pavučinám budoucnosti. Stan Lee by byl pyšnej. Spider-vepř to zabil. It's just about the leap of faith :))) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

na začátku jsem si musel ověřit, jestli jestli se vážně koukám na verzi v nejvyšší kvalitě a že se mi jen neseká obraz, ale hned jsem si na zpracování zvykl. Každopádně jsem byl rozhodně nadšený tímto novým příběhem o spider-manovi a asi nejkomiksovějším filmem co jsem kdy viděl. Jediné co se mi na filmu nelíbilo byly do příběhu později dodané spidermanové postavy z jiných vesmírů, ale nebylo to tak hrozné aby to ovlivnilo moje hodnocení. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Když o sobě Spider-Man na začátku filmu vypráví, je zde jasně znázorněno, že je tento svět paralelní i v tom, že známý Spider-Manův polibek vzhůru nohama v této realitě proběhl tak, že byla hlavou dolů Mary Jane. (SpiderBoy)
  • Scenárista a producent Phil Lord v jednom z rozhovorů uvedl, že již při psaní scénáře filmaři pomýšleli na obsazení Lily Tomlin do role tety May. (jezurka42)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama