Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (436)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborná dvojka, krochkal som spokojnosťou a chvíľu uvažoval o plnom hodnotení. Scenár by sa ešte dal poladiť ("prekvapivý" zloduch je jasný od momentu, kedy nastúpi na scénu, dejové línie typu "černošský gang" vyšumia trochu do prázdna), ale inak je príbeh zaujímavý, je to výborne natočené, s atmosférou v akčných filmoch nevídanou a vďaka Denzelovi, ktorý tu hrá, akoby chcel ďalšiu nomináciu, to veľmi dobre funguje aj ako osobná dráma. V ktorej občas niekto niekomu vykrúti krk. :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZABILI JSTE MI KAMARÁDKU A JÁ VÁS VŠECHNY ZABIJU. ŠTVE MĚ, ŽE TO MŮŽU UDĚLAT JEN JEDNOU…“ /// Robert McCall je pohodovej taxikář, řešící problémy jinejch... Poklidný tempo může někoho srát. Vobčas akcička, ve který Danzel i Fugua excelejou, ale všechno je přizpůsobený vyprávění a obrazu, kterej má s přicházejícím vichrem znázorňovat pocity (nasrání) hlavního hrdiny. Nenudí, ale všichni, kteří čekaj vodsejpající biják, asi budou brblat. Padouch (padouši) sice dělaj nehezký věci, ale brutalitou zmlsanej divák už prostě chce víc. Kromě příběhu a vizuálu tomu prostě něco chybí. Jako dobrý, ale „jen“ taková jednohubka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád zabíjím lidi, ale chtěl bych bejt v kolektivu oblíbenej. 2.) Nevím, jestli se mám svěřit svýmu taxikáři. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že u druhého dílu s takovým nadupaným rozpočtem se dočkáme daleko většího zastoupení akce a všelijakých přestřelek, ale nestalo se. Pomalu mi přišlo, že se tady takových situací objevilo ještě méně, než tomu bylo u jedničky (věřte tomu nebo ne). Ale ono jednoduše stačí vystavit film na charismatu hlavního hrdiny, notabene když ji hraje taková herecká ikona jako Denzel Washington. Každé jeho gesto, každé jeho jednání, to vše jsem mu, jak se lidově říká, sežral i s navijákem. Zápletku bych asi propříště ocenil trochu propracovanější, scénář tomu na tomto poli také nijak výrazně nepomohl, ale jednoduchá revenge story u mě měla, má a bude mít vždy zaručený úspěch (zdravím Johna Wicka a Punishera :D). Sice nevím proč, ale asi pro ně mám slabost. Když dojde tedy na akcičku, tak v pohodě, dočkáme se i pár momentů plné brutality (scéna s harpunou bezkonkurenčně drží prvenství). Závěrečná napínavá epizodka za zajímavých vnějších podmínek (ta bouře tomu dodala na efektnosti) skvělá, jen je škoda, že tak krátká (i tak ale v porovnání se závěrečným zúčtováním v Bauhausu z jedničky malinko slabší). Nic světoborného, ale zase jsem se královsky bavil. A o to jde přeci, ne ? Za mě dávám 7,5/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Denzel akoby súťažil s Neesonom, kto je po šesťdesiatke vo väčšej forme. Pred kamerou to vyzerá vyrovnane, ale Denzel hrá v posledných rokoch v stále horších filmoch. Ekvalizér jednička sa ešte celkom dala, dvojka má slabú dejovú líniu, akciu i dialógy. Washington hrá správneho chladňáka, ale tak chladne pôsobí aj celý film. Bez nejakého výraznejšieho vzrušenia. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 62 miliónov $ | Tržby: 190,4 miliónov $ | Pre mňa oveľa podarenejšie, než jednička. Paradoxne, malé dejové linky ma zaujali viac, než ta hlavná - prišli mi duchaplnejšie a vývojaschopnejšie. Denzel je na svoj vek v prekvapivo dobrej forme - v lepšej, než napríklad pred desiatimi rokmi. I napriek tomu už trošku začína plniť v Hollywoode rolu, ako Liam Neeson. Ale mne to vôbec nevadí. Faqua mal lepší materiál pod rukami s Olympusom a Southpaw, tak dúfam, že niečo podobné opäť prinesie. Ps: Na Pedra Pascala sa teším v každom filme, ale scenáristi mu veľa hĺbky tentokrát nedopriali. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se ve státě Massachusetts (USA) a v Istanbulu v Turecku. (ČSFD)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly puška M-110, M-4, MAC-10 a pistole Glock 19. (K98)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama