Reklama

Reklama

Bývalý vládní agent, nyní vyprahlý zabiják Creasy odešel ze služby a neví, co se sebou.  Souží ho výčitky svědomí, a tak pití Jacka Danielse prokládá četbou bible, až mu starý kamarád a spolubojovník dohodí kšeft ˗ dělat v Mexiku, kde denně unesou desítky dětí, bodyguarda malé holčičce Pitě, dceři bohatých rodičů. Creasy se proti své vůli s blonďatou holčičkou sblíží, pak ale dojde nevyhnutelně k únosu. Pita zmizí, Creasey je těžce raněn, a ještě navíc obviněn, že se na únosu podílel. Sotva se trochu zotaví, vydává se na cestu pomsty. S pomocí novinářky Mariany Garcii se mu podaří proniknout mezi zkorumpované policisty a dostat se až k hlavě gangsterské organizace, tajemnému muži nazývanému Hlas. Odhalí, že únos měl být fingovaný, že si otec holčičky chtěl pomoci k penězům z pojistky a že se celá akce poněkud zvrtla… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (755)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "You kill them all." BOOM! Připravit, pozor, AKCE - hodina a čtvrt in - máme pozadí, motivace, plnokrevné postavy, tak jedem, ne? Hudba půjčená z bráchova historického eposu, vizuál klasického T. Scotta, přesní herci v čele s Denzelem "he's got the Devil inside him" Washingtonem a spousta, spousta mrtvejch mexičanů. "Say goodbye to her." Začíná přihořívat. RPGčko in the face. C4 in the ass! Smůla, Samueli, kulka nikdy nelže. A co nakonec? Tak to už tu nevysypu, nicméně za to bude ta dnešní pátá* ;) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Denzel opäť v skvelom filme ako je u neho zvykom. Veľmi dobrý film, ktroý vás napriek svojej chladnosti rozhodne chladných nenechá a dokonca príjemne hrá na city. Veľmi pekne prejavený vzťah medzi Creasym a malou Lisou, premakaná thrillerová akcia s dojemným a strhujúcim záverom, ktorý je schválne tak pomalý, že mi už od napätia vypadali skoro všetky vlasy. 85%. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Přícházím Denzelovi dost na chuť, protože dokáže zahrát od agenta přes doktora až po klidně prodavače nanuků a já mu to sežeru i s navijákem, má totiž nadhled. Film je to výbornej, Tony Scott prostě umí, ale často jsem si nahlas říkal, "brzdi, Tony, brzdi", zase tam s tou kamerou onanoval, až toho bylo fakt neskusně moc. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Scott to přeháněl. Na můj vkus exhiboval až příliš, ty jeho nervní kamerové hrátky byly až moc časté, řekl bych, až otravné. Jednoduchý scenář se nevyhnul několika logickým nesmyslům, ovšem nejednoznačný konec celkem příjemně překvapil. Washington se zde herecky opakuje, v podstatě předvedl variaci na svůj oscarový Training Day (pravdu díš, seppe). Potěšilo vidět Walkena v jiné, než tradičně záporné roli a příjemně překvapila ta malá holčička, která podala velmi přesvědčivý a přirozený (na dítě) herecký výkon. Závěrem cool hláška z rozhovoru, který vede Washington (chystající se k atentátu na jednoho z hajzlů) se starým pánem, který tomu přihlíží: "V kostele mluví o odpuštění." -- "Odpuštění je mezi nimi a bohem. Má práce je sjednat jim schůzku." ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tony Scott je fakt ďábel a tady se vyřádil kdo viděl chápe kdo ne stejně mu to na plný čáře nedocvakne. Denzel Washington je ve své roli fakt cool a když vlejzá do klubu s šátkem a brokovnicí jeho coolovost dosahuje rozměrů až trainingdayovských. Na jeho nemilosrdnou cestu za pomstou je fakt radost se dívat a když chlápkovi nacpal C4 do prdele málem jsem vybouch radostí. Jinak mě velice potěšilo obsazení Christophera Walkena a Mickeyho Rourka. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (27)

  • Na opravách scenára pracoval Harry Bean. (vander19)

Související novinky

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

Keanu Reeves jako slavný komiksový záporák?

12.02.2021

Herci Keanu Reevesovi (John Wick, Matrix) byla údajně nabídnuta hlavní role v komiksovém snímku Kraven o slavném spidermanovském záporákovi. Lovec Kraven je podobně jako Venom či Morbius antihrdina,… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama