Reklama

Reklama

Americký vlkodlak v Londýně

  • Velká Británie An American Werewolf in London (více)
Trailer 2

VOD (1)

Dva američtí přátelé putují po Británii, ovšem zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, jednoho zabije a druhého zraní. Přeživší kamarád se probouzí v nemocnici, pronásledován hrozivými sny a halucinacemi, ve kterých ho jeho mrtvý kamarád děsí sdělením, že v sobě nese prokletí vlkodlaka...
Dva američtí vysokoškoláci, David a Jack, putují po Británii. Jednoho dne však zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, Jacka zabije a Davida zraní. David se probouzí v nemocnici, kde se o něj stará doktor Hirsch a krásná sestra. Pacienta pronásledují příšerné sny, ve kterých ho vždy navštíví jeho mrtvý, rozkládající se kamarád Jack a šílený pes, který útočí na Londýn. David přežil, ovšem díky kletbě se vždy při úplňku sám promění v děsivé monstrum... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

kitano 

všechny recenze uživatele

Priamociare, jednoduche, trochu derave a predsa uzasne zabavne. Tak ako mnoho dalsich hororovych becok s osemdesiatych rokov, ktore sa tocili s nadsadzkou, humorom a velkym nadsenim. Dobre vytypovany , sympaticky herci, stylova hudba, uzasne specialne efekty a az prekvapivo velkolepe finale odohravajuce sa v centre Londyna. Co by som si od osemdesiatkoveho hororu mohol viac priat. (8.5/10). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, po letech jsem si dal opáčko, a převládají teda rozpaky, pamatoval jsem si to lepší. Člověk se už musí v dnešní době hodně přemáhat, aby se tomu úplně nevysmál. V tricích je přitom nejmenší problém, ona památná scéna přeměny hlavního hrdiny ve vlkodlaka je docela fajn i v současnosti. Horší je chování postav, a to v podstatě úplně v jakékoli chvíli filmu. V těchto starších hororech prostě co do logiky a smysluplnosti děje byly kladeny mnohem nižší nároky. Si vezměte už jenom tu scénu v rašeliništi v úvodu. Oni si jen tak sejdou z cesty, jdou si v prostřed noci lážo plážo skrze bažinu a ani nemaj baterku. Píčovina prostě. A když by to chtěl někdo vysvětlovat tak, že jim na cestu svítil měsíček, tak ať si někdy takovejhle pohyb v noci v neupraveným přírodním terénu zkusí :D A podobně by se dalo pokračovat, třeba chování vesničanů je jakoukoli pozemskou logikou nevysvětlitelné. Holt v osmdesátkách se mohla hororovou klasikou stát každá kravina, no. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

U Amerického vlkodlaka v Londýně je bezpochyby nutné hned na prvním místě vyzdvihnout naprosto dechberoucí masky a speciální triky, které posloužily k velice autentické přeměně ve vlkodlaka. I když tento film vzniknul na počátku dekády 80. let, tak i přesto budí práce s maskami a efekty respekt. Dále pak může zaujmout pěkně hororová atmosféra a to jak v rašeliništích, tak v Londýně. Závěrečná megabouračka daleko převyšuje kdejaké psedudopokusy v Kobře 11. Zkrátka snímek, který mě v rámci hereckého obsazení a dialogů nijak neoslnil, ale jako milovník vlkodlačích filmů jsem si zde našel své. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, takový typický představitel teenagerovského filmu z 80. let. Trocha humoru, nezbytná porce napětí, okořeněná patřičnou dávkou krve, náznak romantiky, to vše pomíchat, chvíli podusit ve vlastní šťávě a za tepla podávat mládeži, dychtivé na cokoliv, při čem se k sobě může tisknout, eventuelně i něco více. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Prvý diel tochto skvelého vtipného hororu sa vynikajúco nesie 80-tymi rokmi a vynikajúceho režiséra Landisa ktorý to režíroval a ktorý nám ukázal ako má vyzerať dobrá maska vlkodlaka. Samotná scénka, kedy sa David mení na vlkodlaka je dobré spravená no a metro je fantastické až strašidelné 80 percent. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (32)

  • David Naughton byl do své role obsazen poté, co ho John Landis viděl v reklamě na nápoj Dr. Pepper. (mahler)
  • Na konci závěrečných titulků je blahopřání ke sňatku princezny Diany a prince Charlese : Lycanthrope Films Limited wishes to extend its heartfelt congratulions to lady Diana Spencer and His Royal Highness the Prince of Wales on the occasion of their marriage - July 29th 1981. (mahler)
  • I zde narazíme na zmínku o See you next Wednesday, což je fiktivní film, který se v různých podobách vyskytuje ve většině Landisových filmů. V tomto je zastoupen v podobě plakátu v metru a jako film v pornokině. V závěrečných titulcích je uvedeno dokonce i obsazení fiktivního snímku. (Lorge)

Související novinky

Del Toro produkuje western

Del Toro produkuje western

01.09.2019

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody) pokračuje ve své podpoře mladých talentovaných filmařů a jako producent se teď upsal dalšímu filmu. Ten přijde od vycházející režisérky Issy López … (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama