Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie s pořádně šíleným příběhem, kde by se ty scény, kdy se zasmějete daly spočítat na dvou prstech. Začínám zjišťovat, že mám lehce jiný vkus než uživatelé csfd. Ne, že by byl film špatný, ale vždycky jsem průměr bral kolem 60ti% a od komedie, která má 74%, což tu moc filmů tohoto žánru nemá, bych čekal prostě víc zábavy. Alespoň, že obě ženské postavy mají něco do sebe a u poslední scény se i malý úsměv ukáže. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se podíval jen kvůli Chevy Chaseovi, to říkám upřímně. Tato komedie se dá doporučit, je totiž dobrodružná a má ten klasický groteskní styl amerických komedií. Jen myslím, že těch vtipů se tam dalo nacpat víc, proto pouze za tři hvězdičky. Nicméně taková scénka s opisováním u testu byla bezchybná. ()

Reklama

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Snaha o komédiu je márna. V tomto filme som sa 3x zasmial, že komédia! Rozumiem že kedysi boli takéto "komédie" v móde, lenže pre mňa ako fanúšika bláznivých komédii je toto nepostačujúce. Zápletka tohoto filmu sa nemôže volať ani zápletka, pretože dej len tak lieta vzduchom bez väčšej príčiny. Z tej doby som už videl dosť filmov na to (a ešte veľa komédii), aby som mohol kritizovať. Herci sa snažia byť vtipní, robiť divné grimasy, lenže pokiaľ svoju tvár máte ohýbať tak by ste mali navštíviť Jima Carreyho. Príbeh dvoch agentov alebo hocijakej dvojice je už opozeraná rozprávka (Blbý a blbší...). Oddychovka to je, lenže nie je to typ oddychu pri filme aký si ja predstavujem. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Prdlé komedie osmdesátek v podání Ch. Chaseho se mi vždycky moc líbily. Nejlepší je asi Bláznivá dovolená a jiné výlety a dovelené s bláznivou rodinkou. Špioni taky nejsou špatní, i když začátek trochu pokulhává a konec vlastně taky. Ale prostřední část, hlavně vojenský výcvik, je parádní. A taky ten kožich s různými ocásky, ten chci! ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se zdá, že se bude jednat o dobrou, nicméně spíše tuctovou a nenápadnou americkou komedii 80. let s několika povedenými vtípky. To se však postupem času s přibývající dobrodružstvími mění, jelikož celý příběh je propletený spoustou komických situací, kterým jsem se mnohdy řádně chechtal, a graduje do excelentního satirického a trefně vypointovaného závěru, přičemž baví stále víc a víc. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)
  • Chevy Chase vzal roli ve filmu, která byla původně určena pro Joe Piscopa. (ČSFD)
  • Film byl inspirován slavnými road movies Boba Hopa a Binga Crosbyho, což vysvětluje cameo Boba Hopa. Těchto necelých 30 vteřin je posledním momentem, kdy se Hope objevil na filmovém plátně. (HellFire)

Reklama

Reklama