Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Mr.Dark 

všechny recenze uživatele

Komedie,která patří mezi mých TOP10.....Jedna vtipná hláška za druhou,originální námět,dvojice herců u které to jinak ani dopadnout nemohlo,to vše dohromady udělalo,že dávám "pouhých"pět....a taky za originální vyjednávání s partou Ninju...vytáhnout fotku"To je má sestra,všichni jí můžete mít" :-))) ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se podíval jen kvůli Chevy Chaseovi, to říkám upřímně. Tato komedie se dá doporučit, je totiž dobrodružná a má ten klasický groteskní styl amerických komedií. Jen myslím, že těch vtipů se tam dalo nacpat víc, proto pouze za tři hvězdičky. Nicméně taková scénka s opisováním u testu byla bezchybná. ()

Reklama

lake-lake 

všechny recenze uživatele

Docela milá blbost z doby, kdy Amíci byli s mudžahedíny kamarádi. Bez Chasea a Aykroyda by to zřejmě tak dobře nefungovalo. K velmi vydařeným scénám patří ta vítací a představovací s fešnou doktorkou "Doctor." "Doctor." , a pak operace, kterou provádějí dva "špičkoví" chirurgové před zvědavými diváky. Poprvé se to ke mně dostalo za socíku na VHS v krabici s výmluvným popiskem "Špióni nás mají rádi" . ()

Metal.God 

všechny recenze uživatele

Austin je určitě sympatičtější postava než Emett, ale Chevy Chase je zase sympatičtější herec. Emett, který nic neumí se na zkoušky nepřipraví a pak se snaží všemožně opisovat. Z toho je problém, do kterého Emett zatáhne i Austina, chytrého dešifrovače. Emett po celý film Asutina využívá a vše nechává na něm. Celý film těží z klišé o Rusku a Americe. Arogance Američanů proti hrozbám Rusů. Příběh se dá rozdělit na části Test, Výcvik, Pakistán a Rusko a všechny jsou plné vtipů. Malým záporem filmu je, že je přeplněný reklamami. Ale například u Pepsi je to celkem vtipné. Scéna na konci, kde Austin řeší jak odklonit raketu je asi nejlepší. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Parádní špionská komedie, s dokonalou ústřední dvojicí slavných komiků 80. let. Chase a Aykroyd projdou neskutečně zábavným výcvikem (pro diváka) a pustí se prakticky nevědomky do dobrodružství, které může v případě úspěchu znamenat záchranu světa. Vtipné hlášky, atraktivní lokace i nádherné ženy. A těch cameo rolí... Špiony mám fakt rád a je škoda, že nejsou častěji v televizi. Mohu doporučit. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Chevy Chase vzal roli ve filmu, která byla původně určena pro Joe Piscopa. (ČSFD)
  • Sanitka, se kterou ústřední dvojice ujíždí z tábora mudžahedínů, je typ Renault-Saviem SG2. Někomu může připomínat československou Avii, což je správně, jelikož Avia na konci 60. let koupila od Saviemu licenci na výrobu těchto nákladních vozů. (Foxhound#1)
  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno