Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších zahraničních komedií. Murphy je ve formě a skvěle mu sekunduje zbylá trojce budoucích milionářů. Především komorník je nezapomenutelný, trošku mi jej připomíná v Chůvě k pohledání Neiles, ale nesahá mu ani po kotníky. Spousta fórků se snažila být využita i v jiných filmech, avšak u mě nezaznamenala takový úspěch. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Další z mých oblíbených starších amerických komedií (často sjížděných na videokazetách). Obzvláště před Vánoci mi vždycky sedne. Sympatičtí herci, kouzlo osmdesátkového zimního New Yorku, prima humor - ne v nějakém ďábelském tempu, ale na to posezení před vánoci a navodění úklidové atmošky super. Jen pro slabší povahy - ta autobousová scénka s lososem v plnovousu Santa Clause (Louise) je teda dost nechutná...ale i vtipná. :) :) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mám hned několik mnohem oblíbenějších filmů Johna Landise, které navíc nedisponují příběhem fungujícím z větší části díky "idiot plot" a skoro až ideologickému karikování retardovanosti snobských pracháčů. Zkrátka tady jsem nějak tu "úžasnou komiku" nezaznamenal a podruhé bych se nepodíval ani kvůli Jamie Lee. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dvě hezké kozy Jamie Lee Curtis, dvakrát jsem se zasmál, to máme hezké dvě hvězdy. Jako sorry, ale vykrást Milionovou bankovku a Lízu Doolittleovou, teda Pygmalion, a vykašlat se na scénář, který je děravý jak sviň, to chce odvahu. U komedií člověk některé věci samozřejmě nebere až tak vážně a logicky, ale vážně by bezďák během jednoho dne prozřel a začal mluvit spisovně a dokonce měl dobré nápady na kšefty na burze? A ta prostitutka jak z Pretty Woman (kde vlastně prostitutkou ani skoro nebyla), ta jakou investici viděla v tom otrapovi, když mohla mít za chvíli klid a i tak peněz dost? A Aykroyd co tady jako dělal, když mu zrovna někdo nepomáhal a netahal z bryndy? Opíjel se a máchal revolverem? Vůbec k řešení situace nijak nepřispěl. A vůbec, celá ta finální léčka - já do burzy nedělám, takže možná i takovým jako já měli vysvětlit, jak přesně ti dva chlápci a čím v tom mumraji vydělali? A ty čmáranice místo podpisů na šecích jako že platily? Ale ono mi to nedávalo smysl celou dobu. Tak nějak jsem čekal, že dojde k prozření boháče a dokáže ocenit chudé, nebo že bude rozvinut fór s tím, jak mu sluha drží dveře, jako by si sám nemohl otevřít, nebo že do děje nějak zasáhne ten černošský řidič, ale kde nic, tu nic. Jen vtípky na první signální, co se zrovna na place vymyslelo, a jede se dál. Ten film není konzistentní, vtipy jsou ubohé, a ani se nedivím, že se musela Jamie několikrát svléknout, protože jinak by celý ten film nikdo nedokoukal. Ale kozy měla pěkně, to zas jo. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Eddieho Murphyho. Ta absurdní sázka o jeden dolar dvou zbohatlíků, ta nemá chybu. A nejhorší na tom je, že kdyby někdo chtěl, tak přesně takový podobný děj může zařídit i ve skutečném životě. Ani bych se nedivil. Vždycky je lepší začít na ulici a postupně vyšplhat, než začít se vším a postupně vše ztratit. Film mě bavil, ale né tak, abych si ho nějak extra zapamatoval. Na zasmání dobré. Nic víc, nic míň. 75% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Budoucí švagr Jamie Lee Curtis Nicholas Guest se ve filmu objeví jako Harry. (Kulmon)
  • První film Jamese Eckhouse, známého zejména ze seriálu Beverly Hills 902 10. (Kulmon)
  • První volbou na roli Mortimera Duka byl Ray Milland. (don corleone)

Reklama

Reklama