Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná komedie o sázce mezi boháči ,kdy úspěšného muže díky nastrčeným drogám svrhnou na dno a člověka z ulice dosadí na jeho místo. Samozřejmě dotyčný pánové to nenchají jen tak a zjištujou ,že tu šlo jen o sázku. A tak se posléze spojí a vymyslí plán jak jim to vrátit na pomerančové štávě. Pomáhá jim k tomu prostitutka a komorník. Skvélá komedie ,kterak nápalit boháče. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Další z mých oblíbených starších amerických komedií (často sjížděných na videokazetách). Obzvláště před Vánoci mi vždycky sedne. Sympatičtí herci, kouzlo osmdesátkového zimního New Yorku, prima humor - ne v nějakém ďábelském tempu, ale na to posezení před vánoci a navodění úklidové atmošky super. Jen pro slabší povahy - ta autobousová scénka s lososem v plnovousu Santa Clause (Louise) je teda dost nechutná...ale i vtipná. :) :) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl tuhle komedii vidět dřív, ale nějak mi v televizi kdysi unikla. Dostal jsem se k ní až nyní a musím říct, že jsem se prostě moc nebavil. Pravda, ona stačí ke štěstí i Jamie Lee Curtis sama o sobě, ale přece jen, na dvouhodinový film je to docela málo, hlavně proto, že je zde příliš mnoho hluchých míst. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Včera som si pustil Policajnú akadémiu a po nej Výmenu. Oba filmy sú americké, z rovnakého obdobia a označené ako komédie. Zatiaľ čo na Policajnej akadémii som sa opakovane dobre zasmial, u Výmeny to bolo iba na zriedkavé pousmiatie. O manipulatívnych hrátkach znudených boháčov som už kedysi videl Miliónovú bankovku a My Fair Lady. Oba nakrútené vynikajúco a vtipne. Výmena oproti nim obsahuje sankčný prvok a happy end, čo určite potešilo schvaľovacie komisie za normalizácie. Mňa potešilo iba to, že išlo o dobre zahraný príbeh. Ale nesadol mi. Stáva sa. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to. Některé fóry byly vynikající, jiné už méně. Režie ničím neoslní, zato obsazení je povedené. Navíc Jamie Lee v nejlepších letech a nejméně oblečená... Všehovšudy je to na poctivé tři hvězdy, nicméně v porovnání s dnešními "komediemi" je tento film hotový skvost a zaslouží si čtyři jak vyšité. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Poslední film Alfreda Drakea. (Kulmon)
  • Postavy Randolph a Mortimer Dukovi se objeví ve filmu Cesta do Ameriky (1988) jako dva homelesáci, kterým daruje postava Eddieho Murphyho peníze. (don corleone)
  • Budoucí švagr Jamie Lee Curtis Nicholas Guest se ve filmu objeví jako Harry. (Kulmon)

Reklama

Reklama