Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vznikol v roku keď som sa narodila. Trochu starší, ale predsa dobrý film. Výborná zápletka, výborný scenár, skvelí herci a zábava úplne diváka tak vtiahnu do deja, že absolútne nezáleží na kvalite snímku (myslím to tak, že v HD kvalite to človek určite nenájde :-) Veľmi dobre som sa bavila... ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších zahraničních komedií. Murphy je ve formě a skvěle mu sekunduje zbylá trojce budoucích milionářů. Především komorník je nezapomenutelný, trošku mi jej připomíná v Chůvě k pohledání Neiles, ale nesahá mu ani po kotníky. Spousta fórků se snažila být využita i v jiných filmech, avšak u mě nezaznamenala takový úspěch. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná komedie o sázce mezi boháči ,kdy úspěšného muže díky nastrčeným drogám svrhnou na dno a člověka z ulice dosadí na jeho místo. Samozřejmě dotyčný pánové to nenchají jen tak a zjištujou ,že tu šlo jen o sázku. A tak se posléze spojí a vymyslí plán jak jim to vrátit na pomerančové štávě. Pomáhá jim k tomu prostitutka a komorník. Skvélá komedie ,kterak nápalit boháče. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sociálna komédia na americký spôsob. A v osemdesiatych rokoch. V niektorých okamihoch sú tak Aykroyd ako (hlavne) Murphy trochu utlmení, ale to je len chvíľkový výkyv. Skvelo im navyše sekunduje aj prekliato sexy Jamie Lee Curtis a v (zabudnuteľnej) minirole je možné vidieť Jima Belushiho. Klasika osemdesiatych rokov, ktorá ale nepatrí k absolútnemu vrcholu 80s SNL tvorby, čo by pri rýchlejšej a štýlovejšej réžii pravda nebola. Potenciál bol na viac. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Mám ešte niečo rozbiť?" Výborná komédia s dobrým príbehom, hoci toho humoru vzhľadom na žáner by sa patrilo pridať, ale nevadí. E. Murphy ešte v časoch najväčšej slávy, ééj a čo by dnes dal za vtedajšiu popularitu... Od premiéry ubehlo veľa času, J.L. Curtis je stále sympatická žena, ale vtedy bola sexi. Neviem o inej herečke, ktorej by lepšie sedeli krátke vlasy...80%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Postavy Randolph a Mortimer Dukovi se objeví ve filmu Cesta do Ameriky (1988) jako dva homelesáci, kterým daruje postava Eddieho Murphyho peníze. (don corleone)
  • Časopis Premiere zařadil tento film mezi 50 nejlepších komedií všech dob v roce 2006. (don corleone)
  • Když Valentine honí Winthorpa z vánoční párty chytne muže v kostýmu Santa Clause. Je to Mike Strug, televizní reportér, který je stále aktivní ve městě Philadelphia. (don corleone)

Reklama

Reklama