Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček rozhodně nedám, ale k těm čtyrem bych přidal tak jetě jednu čtvrtinu. Poměrně se mi to líbilo, byl jsem napnutej, a přes některá hluchá místa konec docela vygraduje. Párkrát jsem si poposed v sedačce. Hodně se mi líbily scény s vrtulníkem při stíhání nákladáku s ukradenými hlavicemi. Jestli se tomuto filmu dá něco ¨pochválit, tak je to absence přiblblech vtípků a hlášek, tak často se v akčních hollywoodských filmech vyskytujících. Všechny postavy zůstávají po celou dobu filmu v podstatě věcné, není zde místo na emoce. Na druhou stranu do skutečně dobrého akčního filmu přece jenom nějaký ten krůček chybí. Chce to méně škrobu a předsudků-jugoslávská část filmu je slabá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt originální motivace záporného hrdiny (já vím, zní to nelidsky) a efektní scény krádeže jaderných hlavic (dobře, ještě vrtulníkové scény jsou víc než jen povedené), bylo by to jen průměrné pokoukání. Tedy pokud nejste fanatičtí vyznavači George Clooneyho nebo Nicole Kidmanové:) Jo a málem bych zapomněl na soundtrack Hanse Zimmera... ale musím říct, že se na to dobře dívá i po víc jak patnácti letech, takže proč to neposlat do červeného, že? 70% ()

Reklama

wincow 

všechny recenze uživatele

Nočným Ruskom sa v čele krátkeho vlaku rúti parná lokomotíva s červenou hviezdou - je to armádny transport desiatich jadrových hlavíc... Onedlho nato musia Američania nájsť tú poslednú. Jediné čo majú k dispozícii, je faktúra za zapožičanie vojenského náklaďáku obsahujúca miesto nakládky, miesto doručenia, číslo účtu jedného moslima a poznámku s cieľovou ulicou v New Yorku. Bude to stačiť? Za zmienku ešte stojí, že Mnohé z lokácií sú v Bratislave a okolí (viz. zaujímavosti). ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem na tento kousek zapomněla, přitom jsem ho viděla už několikrát. Je to správný akční film se vším všudy. Kdysi se mi to moc líbilo, dnes s odstupem času ubírám jednu hvězdičku za to, jak je ve zvyku v amerických filmech hlavního hrdinu stavět do světla neohroženého, nesmrtelného, málem nezranitelného supermana. Nicole to ale ve filmu opět sluší i když nenamalovaná, je prostě perfektní. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Odvrátiť katastrofu sa ako tradične snaží dvojica muž a žena. Úvodná vlaková scéna bola prijateľne akčná, ale divákovi nečakane odopreli haváriu vlaku, asi nestačil rozpočet. Jadrový výbuch nechýbal, tých pár sekúnd stačilo na vystrašenie diváka. Zvyšok filmu je už vopred jasný, ako neohrození hrdinovia drsný a nežná prekonajú všetky prekážky a miestne zložky sú absolútne neschopné. Schumacher z tohto filmu nebude nadšený, akého menovca si tam zaslúžil, scenárista fandil asi inému tímu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Scény odohrávajúce sa vo Viedni sa natáčali v Bratislave pred Primaciálnym palácom a v uliciach Bratislavy. (andykovac)
  • Ruští vojáci na základně, ze které vlak odjíždí, mají východoněmecké přilby. (smachj)
  • Záverečná scéna, v ktorej sa Nicole Kidman kúpe v bazéne, bola natočená v bratislavskej Iuvente. (uncle_sam01)

Reklama

Reklama