Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když svěříte akční film ženě, převážně televizní režisérce, tak také musíte počítat s tím, že film nestrhne tak, jak by měl. A to Mimi Leder režírovala ještě poměrně zdatně. Scénář byl jen průměr a nešlo z něj vymáčknout něco navíc. Když se do hlavních rolích angažují George Clooney a Nicole Kidman, nemusí to vždy stoprocentně vyjít. Něco se na filmu podařilo a něco už méně. Vadilo mně, že vážně míněný film velmi často působil jako parodie na špionážní filmy. To byl asi nejrušivější element, ale stejně bych s hodnocením zůstal u méně záživného průměru. 50% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemný, slušně odsýpající, ve své kategorii rozhodně nadprůměrný akčňák, kterému nechybí napětí, emoce a sem tam slušná akce, kterému šmrnc dodává především Clooney, užívající si svého rošťáka, a kde to mezi hlavní dvojici docela jiskří. Plusem je také Marcel Iures coby Gavric, po dlouhé době protivník nepocházející z rodu jednorozměrných šablon. ()

Reklama

waska 

všechny recenze uživatele

Film nevycházející z tuctovosti podobných akčních snímků..Tomas Devoe je takový brouk Pytlík, práce všeho druhu, všude byl, všechno zná, od všeho má klíč..Postupem času mi byl až nesympatický, což je zvláštní, když jde o hlavního hrdinu, který patří mezi ty hodné..Nicole Kidman podala svůj tradičně dobrý výkon, ale také nějak nezáří. Ono se ani není moc čemu divit, scénář je slaboučký..Nemůžu dát víc než 2,5*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dnes již přecejen hodně naivní akční snímek, ve kterém není pro americkou vzdušnou jednotku problém vydat se na výlet do Dagestánu v Rusku. Clooney zpočátku zábavný, postupem času se z něj stává jen zanícený pronásledovatel, který za každou cenu musí dosáhnout svého cíle. A tak to má být. Teroristy je třeba zlikvidovat, stejně jako zneškodnit bombu. Že jej na konci za tohle povýší? No ještě aby taky ne. 55% ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, stojící u zrodu společnosti DreamWorks. Jako obvykle, perfektní scénář propracovaný do detailů, mnoho evropských lokací, které v jiných filmech nenajdete, k tomu dva skvělí herci z hollywoodu, úžasná Zimmerova hudba a perfektní režie nadějné Mimi Lederové. Peacemaker je opravdu jediný a jedinečný akční film. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Masky: Beatrix Dollingerová (slovenská maskérka, ktorá v septembri 2005 získala cenu Emmy za TV film Frankenstein). (krasomama)
  • Osobní lokálku táhne lokotraktor T444.1 (726) zvaný „Karkulka“, vyráběný od roku 1965, s připojenými osobními vozy Baafx, odpovídajícím řadě M152.0 (810). Ruští vojáci jsou přepravováni v archaických vagónech soustavy Rybák. Ve vlaku taženém lokomotivou T679.1 je rovněž zařazen poštovní/služební vůz, u ČSD označený DFa. (Robbi)

Reklama

Reklama