Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (490)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená, byť v jádru příběhově nesmyslná pohodovka, která je do třetice kompletně dojebaná soundtrackem, kterej filmu bere atmosféru doby i místa, kde se odehrává a zároveň nedokáže jít ruku v ruce s moderní Vaughnovou režií. Přitom některý scény jsou vyloženě skvělý (noční střet na bitevním poli!). ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║ Tržby USA $37,124,248║ Tržby Celosvetovo $125,283,380▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Matthew Vaughn vie svoju predstavivosť vždy dosť popustiť na uzde a tu to dáva teda riadne, občas trefné, občas mierne prestrelené ale dobre, to je jeho prejav a prevažne mi to sedí. Herci skvelý, akcia namakaná, dejové hefty a zvrátenosti solí ako na bežiacom páse. Možno už nie tak pôsobivé ako jeho predošlé filmy ale stále je v ňom nejaká ta filmárska sviežosť.  /70%/ ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem historický revizionismus se vší parádou hodný vynalézavosti Matthewa Vaughna. Pravdou je však pravý opak, protože 'The King's Man' ve mně vyvolával pocit, jako bych se nedíval na film od Vaughna. V čem je jeho osobitý rukopis nejvýraznější jsou opět akční scény jimž tentokrát vévodí taneční souboj s Rasputinem, kde k čirý dokonalosti už jen chyběli Boney M. A to je bohužel vše...... není zde žádná inovace, energie, originalita či tvůrčí entuziasmus - jenom lazy writing, konvenční eye candy udělátka a nekonzistentní příběh který se bere až moc vážně. Jenže v čem vždy série 'Kingsman' vynikala bylo ironický parodování žánrových klišé a stereotypů špionážních filmů – a paradoxně právě na tom tenhle prequel tak ztroskotává. Hořký zklamání. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vaughn se zřejmě definitivně vyčerpal, stejně jako ve své době Bay u Transformerů. Prequelu Kingsmanů chybí nadsázka. Stále má výborné akční scény, ale jaksi to celé drhlo. Skvělou i když dosti nechutnou scénou je návštěva u Rasputina. Na city se snaží zahrát vyvrcholení v zákopech, abychom dostali závěrečné zúčtování s hlavním záporákem, který se tentokrát odhalí až v poslední desetiminutovce. Škoda, že tihle Kingsmani nevyšli. Regulérní Trojka zřejmě nikdy nevznikne. Mě by popravdě v současné chvíli hodně zajímala. 60% ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Potřetí a konečně trochu jinak. Zatímco dvojka představovala jen další nálož téhož a mytologii téhle odlehčené špionské franšízy kdovíjak inovativně neobohatila, třetí díl se vrací na samý začátek. Počátek 20. století možná pro dnešního diváka není tak atraktivní, ale Vaughn dobře zná své řemeslo, a tak období první světové války prodává velmi efektně. Ačkoli se však na origin kingsmanovské služby pěkně dívá, přece jen je znát, že kdyby tenhle výlet do alternativní historie nevznikl, asi nikomu by nechyběl. Vaughn se v některých scénách uchyluje k poměrně bizarním rozhodnutím, v součtu si však udržuje zábavnou hravost, kterou na jeho tvorbě máme tak rádi. Nadstandardní přehlídka knírů a historických nepřesností se v půlce dokonce uchýlí k hodně odvážnému scenáristickému rozhodnutí, vracející i třetí díl na pole známé z těch předchozích. Přehlídka záporáků počátku minulého století baví, ale pokud by se Vaughn už do budoucna věnoval něčemu jinému, rozhodně bych mu to nevyčítal. Více zde. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Po snímku Hellboy (2004) se jedná o druhé komiksové celovečerní ztvárnění ruské historické postavy Grigorije Rasputina. (Kuzmik)
  • V scéne, keď Princip (Joel Basman) ide zjesť otrávenú pilulku a okolo prejde auto s arcivojvodom, si môžeme na malý moment všimnúť na stole fľašu alkoholu, ktorá má na etikete napísané Statesman. Jedná sa o ďalší odkaz na organizáciu, ktorá sa objavila v druhom filme. (johnsnow)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama