Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Německý horor „The Silence“ hodně kazí skutečnost, že se jedná o film, který přišel v podstatě jako pohrobek filmu „Tiché místo“. Rozhodně není tak dobrý, a to nejen ve své „originalitě“. Problém je i v tom, že mu chyby skutečně tíživá atmosféra a neskutečné napětí, které jsou mnohdy vyvolávány ne scénami samotnými, ale prostě jen scenáristou, který nevěděl coby. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[83%] Jak už tu mnozí píší, je to taková napodobenina Tichého místa (na oba dva díly nedám dopustit) a Bird box (ten jsem neviděl, ale brzy napravím). No, ani zde nebudu žasnout nad tím, že to má jen průměrné hodnocení. Jasně, někteří si řeknou, je to z dílny netflixu s nižším rozpočtem a jen kvůli tomu je to špatně. Ale co, kašlu na to, vždy si vytvořím svůj názor. Já mám tyto postapo filmy rád. Nebylo to zde ničím přeplácané, monstra v obdobě jakýchsi vraždících ptáků byly hezky natočeny, je to napínavý (samozřejmě u Tichého místa o něco víc), má to solidní postavy a tempo. Takže co víc si přát? Technická stránka filmu je v pohodě, takže nízký rozpočet mi tu nevadí. Prostředí filmu je též v pohodě, les, dění v autě, v domě – to přece pro potřeby tohoto snímku stačí. Rko je zde využito tak akorát, možná, že by tu mohla být ještě nějaká drsnější scénka navíc, ale to nevadí. Úplný konec mi rovněž přišel v pohodě, jen bych ho ještě více zdramatizoval a asi bych ubral jednu nebo dvě postavy na životě, ale to kecám asi nesmysly. Soundtrack od mého oblíbence tomandandy se zde chvílemi dobře projevil, ale v jeho filmech Resident evil 4 a 5 byla hudba víc zapamatovatelnější, ale zde to stačilo. Nicméně, takových filmů by se mohlo točit více, opravdu mám tohle téma rád, takže si to někdy s radostí klidně zas pustím. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to zas někde hollywoodští soudruzi vymysleli "nový" trend. Tiché místo, Bird Box a teď tohle. V podstatě na tohle téma nejde nic moc vymyslet, co by nenatočil dejme tomu Hitchcock v Ptácích, případně co by nebylo v nějakém dílu Krajních mezí, ale přesto to furt někdo zkouší znovu a znovu, asi jako Shymalan natočit jeden film o nerozbitných a rozbitných na čtyřicet různých způsobů. Jsem tak nějak čekal pořád něco víc, třeba nějakou mytologii za těmi netopýry, nebo něco originálnějšího, než SPOILER že je chudáčkům lidožravým netopýrkům zima (a v těch jeskyních jim snad někdo topil?) KONEC SPOILERU, navíc i tady mi přijde, že se postavy nechovají zrovna logicky, ani celé ty mantinely nedávají smysl. Třeba všichni vědí, že hluk ty potvory přitahuje, ale policajti pořád jezdí se zapnutou sirénou a nikdo je nenapadne? Pak ta potřeba tam hned nacpat potrhlé věřící, to snad ani nedávalo smysl. A žádný pokus třeba do barelu hodit ty zvonící mobily, na lákat tam potvory a barel zneškodnit, nebo prostě jakýkoliv pokus, než že je budou po jednom sestřelovat šípama - ufff. I některé smrti byly zbytečné a nevyplývaly z nutnosti věci, jen scenárista potřeboval nějaké ty slzičky divaček. Zbytečný film a ztracený čas. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Netflix po Bird Box našel a zadaptoval další knihu, jejíž námět tak trochu připomíná Tiché místo, a opět je z toho dobrý (a na dnešní poměry sympaticky krátký) film, který se od obou zmíněných liší dost na to, aby se o něm nemluvilo jen jako o nějaké kopii. Kiernan Shipka a Stanley Tucci jsou moc fajn, masožravé vespy působí přesně tak, jak mají, a když po stovkách hřadují na drátech vysokého napětí, nejde si nevzpomenout na Hitchcockovy Ptáky. Nejnapínavější scéna ovšem přijde, když se rozezvoní mobilní telefony. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Očividná inspirace v Bird Box nebo A Quiet Place se nezapře, nicméně i se stále ještě neokoukaným námětem jde jen o jalový apokalyptický scénář, který působí spíš jako úvod seriálu, než film s nějakou myšlenkou. I přes sympatické chování rodiny, což je třeba plusový bod oproti zmíněnému A Quiet Place, je tak nějak od začátku jasné, kdo je tam do počtu a mnohem lépe by dle mého film působil jako cesta otce s dcerou. Bohužel se tak neděje a člověk může jen 90 minut koukat, jak se rodina potlouká venkovem bez zjevného cíle. Teda... spíš koukat, jak většinu času sedí v autě a následně jsou zalezení v domě. Onen "tajemný kult", jak Netflix uvádí, je tam pak naprosto zbytečně, je dějově neopodstatněný a postará se o ty nejnudnější scény celého díla, především co se kamery při soubojích týče. Závěrečný monolog pak škoda komentovat. Uff... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama