Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi tu budem písať to, čo si myslí väčšina, čiže budem konštatovať fakt, že Chrobáci boli veľkí sympaťáci. Pre mňa to bolo dosť prekvapenie, pretože ich uniformy a v podstate ani ich hudbu príliš nemusím. Lester využil vhodnú dobu a natočil presne to, čo ich fanúšikovia očakávali. Prekvapivo je to zábava aj po takmer 40tich rokoch. Ťažký deň pre Beatles, skvelá hodina a pol pre diváka, ktorý nutne nemusí byť ich veľkým fanúšikom. A možno sa ním nakoniec po tomto filme stane. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Beatles mám rád, i když jsem se doslechl, že na tom byly finančně lépe než naše rodina. A nějaké ty historky o jejich tehdejší obrovské popularitě (především v řadách mladých fanynek) se dostaly asi ke každému. A tohle byla velmi pěkná ukázka jednoho jejich nabitého pracovního dne v době největší slávy. Je to vtipné (byl jsem překvapen jací byli hoši vtipálci), originální, stylové, jejich písničky to moc hezky celé doprovází (v závěru se vlastně rovnou dočkáme menšího koncertu) a boží děda Paul McCartneyho k tomu. Čím dál víc si uvědomuju, jak musela být šedesatá léta krásná.❤ ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nesklamalo mě a určitě si pustím znova! ■ Po druhém shlédnutí: Ano. Autentické. Vtipné. Sympatické. Dědeček mi v první chvíli nesedl, ale zvykl jsem si a aktuálně tvrdím, že je k sežrání. Fascinuje mě davové šílenství, které Beatles vyvolávali - neznám skupinu, která by dnes dokázala něco podobného. Jo a moje dcera si celý jeden den pobrukovala A Hard Day's Night :). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zdařilé dílko, kde těžko tušit, co ze scén bylo plánovaných, a které nikoliv. Do té doby dokumentarista Lester natočil film dokumentárním způsobem, čímž mu dodal zvláštní kouzlo včetně minipříběhů (nefungující obraz na monitoru v režii při koncertu a pokusy asistentky jej naladit), scenárista Alun Owen pak během víkendu s Beatles zapsal jejich hlášky a zvláštní humor i hry se slovíčky a dokázal to ústrojně do filmu vrazit. Navíc je zajímavá linie uťápnutého Starkeyho a jeho méněcenných pocitů, jež vyvrcholí v úžasných scénách jeho fotografování po městě a dialogem s kluky - což celé pak zase vede sympaticky k tomu, že jak ti kluci ze třídy (čtyři) se nakonec sejdou u řeky, neb k sobě patří, tak i Beatles se před koncertem sejdou všichni, protože přijdou na to, že bez toho jednoho vlastně nemohou vystoupit a jsou nekompetní). Inu a k tomu ozdobička na dortu ve formě Paulova dědečka, který je k sežrání (ale doma bych ho mít nechtěl). A samozřejmě písničky od Beatles a ty fanynky, co si rvaly vlasy (copak asi na rto říkají dnes, když se vidí? :-)). Jako záznam té doby je to celkově kouzelné, příjemné, natočené s nadhledem a se správným, rošťáckým vtipem. Škoda, že pak Beatles zblbnuli a vymastili si mozek drogami. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

ano, roztomilý hraný hudební dokument bez hlubší myšlenky, ostatně stejně jako tomu původně bylo i v rámci onoho bezstarostného jednání čtveřice legendárních mladíků... coby zachycení doby a perných dnů brouků jde o povedený počin plný (leckdy) suchého britského humoru a největších fláků bítlsáků... ale přesto jsem (byť asi naivně) očekával víc než jen ochutnávku atmosféry a čtyř prdlých, šílenstvívyvolávajících úsměvů... 60% ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Ringo Starr byl chválen za přirozeně utrápený výraz při procházce u řeky. Bubeník později uvedl, že se před natáčením poněkud více posílil alkoholem. (don corleone)
  • George Harrison se během natáčení seznámil se svou pozdější ženou Pattie Boyd. Ta si ve svých dvaceti letech zahrála studentku, která skupinu obdivuje ve vlaku. (Morien)
  • McCartneyho dědeček na policejní stanici zmíní slovo "bridewell", což je anglický slangový výraz pro vězení. (EbiGuetta)

Reklama

Reklama