Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Parádne herecké obsadenie. Celý čas pozerám na tú ženu, že mi pripomína Cate Blanchett a to potom zistím, že ona JE Cate Blanchett ( :D). Námet veľmi originálny, miestami naozaj zábavné, len mám jednu výhradu - zbytočne dlhé. Chcel som dať pôvodne len 3* kvôli tej dĺžke, ale záver ma doslova uprosil, ako pohľad psa na jeho pána s jedlom v ruke, aby som ho predsa len o * zvýšil. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Začalo to slibně, ale pak se tam objevila Cate. Herecky je film skvělý, o tom žádná, ale místo aby se děj ubíral k vysněnému cíli v podobě baru na pláži, začne se do toho zase montovat romantická linie děje a film začne neskutečně zpomalovat. Dvouhodinová komedie o lupičích? Proč. Dvojici Bruce a Billyho Boba jsem měl problém uvěřit, že by ti dva byli někdy vůbec kamarádi (neslučitelné charaktery) a znuděná panička, která vám dá na počkání, vyloženě doplňuje už tak pofidérní partičku. Naštěstí má film vynikající závěr, který jsem opravdu nečekal, a tak je můj celkový dojem z filmu o trochu lepší, než by byl. Zbytečně dlouhé, jinak ale zajímavá podívaná. ()

Reklama

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se celý film nenese v tak vydařeném tempu jako první půlhodina, která by byla na pět hvězd.Postupem času film ztrácí kvalitu, ale závěrečná pointa opět o pár procent film zvedá.V hlavních rolích navíc můj oblíbenec Bruce Willis a herec Billy Thorton, který zahrál překvapivě dobře.Na závěr musím říct ještě dvě věci - film má povedený soundtrack a Bruce Willise dabuje jiný dabér, což mě ze začátku dost vadilo.Jinak ale pro mě překvapení a dost povedný krimifilm na 85 % ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dva trestanci se rozhodnou předčasně opustit zdi věznice a koupit si hotel v Mexiku. Aby si zajistili finanční nezávislost, vykrádají po cestě banky a to dosti neotřelým způsobem. Vcelku zábavná a nenáročná komedie s dobrými herci, u které se člověk nenudí, ale ani od toho nesmí čekat zázraky. Trochu divoký je milostný trojúhelník mezi bandity, ale skousnout se to dá. Pokus o inteligentní závěr je sice úctyhodný, ale znám lepší příklady, takže tohle beru jen jako zpestření. Sečteno, podtrženo. Dělá to u mne 70%. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Banditov som si pustil po niekoľkých rokoch a v rozpore s mojimi zvyklosťami pridávam hviezdičku. A vynechám tiež rozsiahle zdôvodňovanie. Banditi sú veľmi dobre pozerateľný film. Výnimočne mi neprekážal ani Bruce Willis, Billy Bob Thornton vytvoril úžasnú postavu a Cate Blanchett snáď nebola v žiadnom filme taká príťažlivá, ako v tomto. Že je to nefilmové hodnotenie. No a čo? ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Banditi se natáčeli v Oregonu a v Kalifornii v USA. (reich)

Reklama

Reklama