Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj som nečakal od toho filmu taký mimoriadny zážitok. Je vynikajúco herecky obsadený (Robert.de Niro, Dustin Hoffman, Brad Pitt, Kevin Bacon) a dejovo porovnateľný so špičkou filmov, ktoré som videl. Odkrýva nám ľudské charaktery v zložitých amerických pomeroch v 60. rokoch minulého storočia v jednej mafiánskej štvrti a hovorí verejne o ponižovaní ľudskej dôstojnosti v nápravných centrách, ale i o pomste a jej dôsledkoch. Výborná dráma. Tento film je aj o tom, ako sa vám môže počas pár sekúnd zmeniť celý život. Koniec je skvelý. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne je táto dejovo epická dráma Barryho Levinsona (Rain Man, Pes lump) jedným z najlepších filmov 90. rokov. Zúfalo nedocenený príbeh štyroch chlapcov, ktorý urobili chybu. Dostali sa do polepšovne, kde boli týraní, znásilňovaní a mučení. A po rokoch sa ako zlomení muži mohli po vzore svojho milovaného Monte Crista pomstiť. Dokonalé remeslo po každej stránke, dejovo strhujúce a vo vykreslení chlapského kamarátstva nedostižné. Pred kamerou sa navyše pohybujú herci ako Dustin Hoffman, Robert DeNiro alebo Brad Pitt. Oscarová nominácia iba pre hudbu Johna Williamsa je ďalším z mnohých prešľapov akadémie. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo s excelentním hvězdným hereckým obsazením. Kevin Bacon coby sadistický a perverzní dozorce Sean Nokes zde předvádí patrně největšího zmrda svého bohatého hereckého rejstříku. Ten chlap má prostě "ksicht" stvořený pro podobné role. Stačí jediný jeho pohled, a je Vám jasné, co za slizouna a čur*ka to je. Stejný pocit jsem měla také při pohledu na Douga Hutchisona a jeho roli odpudivého Percyho v Zelené míli. Dále jsem si nejvíce užívala mladičkého Brada Renfra. Scény byly výborné a mrazivé, zvláště při vzpomínkách. Ovšem za nejsilnější okamžik celého filmu považuji poslední dvě závěrečné scény ze soudní síně. Zvláště ta první, kde Dustin Hoffman vyslýchal dotyčného strážného z nápravného ústavu, byla dokonale strhující, mrazivá a dechberoucí. Závěrečný happyend se sice konal, ale oproti předchozím událostem působil spíše smutně a nostalgicky. "To bylo naposled, kdy jsme byli všichni spolu..." ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Barry Levinson .. Film mne místy slušně nudil. Nejslabším článkem je dlouhá stopáž do níž je vměstnán poměrně přímočarý příběh o pomstě, který se snaží převyprávět osudy několika grázlů, jimž přes všechnu snahu stejně není pomoci. Slušnou úroveň naštěstí zachraňuje poctivé vykreslení dobová atmosféry a všichni herečtí představitelé, ale ani ti mně netáhnou k tomu, vidět snímek někdy znovu. 50%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jakmile jednou do mého života vstoupil Scorsese s De Palmou, na nějaké Spáče jsem si už poté nikdy nevzpomněl. Což je ovšem rozhodně chyba, jejich předností totiž určitě není New Yorské prostředí let minulých, ale skvělé pasáže v Ústavu pro chlapce, kde tou dobou slouží záporácká jistota Kevin Bacon. Toho chlapa v záporných rolích já prostě můžu. Samotný soudní proces je pak zajímavější spíše dalším parádním výkonem Dustina Hoffamana. 80% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama