Reklama

Reklama

Koule

  • USA Sphere (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaké by to bylo, kdyby se všechny fóbie, obavy a černé myšlenky staly realitou? Jaké by to bylo stát se terčem vlastních nočních můr a být přitom uvězněn na dně oceánu? Skupinka elitních vědců se vydává na průzkum záhadné kosmické lodi, která stovky let leží v hlubině Tichého oceánu. Jedná se o mimozemský objekt? Stroj času? Mezihvězdný koráb? Otázky jen umocní nález záhadného artefaktu ve tvaru obrovské koule. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (372)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hůůů, zase ty napjatě-vědecké fikce... Akční Sharon... A furt něco řešíme... Nene, pod vodou jsou i tajemnější světy. Knihu neznám, ale film je dobrý tak na tři. S odřenýma koulema. A to jen kvůli těm třem hvězdám v hlavních rolích. Vizuálně ovšem skvělé. Byť nejlepší je asi na to všechno zapomenout. Ééé, o čem to tady vlastně píšu... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Koule bych nakopal tomu, kdo tohle natočil. Podle mě docela zajímavej námět, ale filmový zpracování mě vůbec nezaujalo. Až mi bylo líto Dustina Hoffmana a Samuela L. Jacksona, že v týhle blbosti účinkovali. Nevim, jestli jsem to sledoval zrovna v nějakym nevhodnym rozpoložení a nebo je na tom filmu všechno špatně, ale opravdu nevim, za co tady rozdávat hvězdičky. A ten konec to pak úplně zadupal do sraček... Jestli chcete vidět něco s podobnym námětem, tak radši zkuste film Forbidden planet z roku 1956, protože tohle půl století starý sci-fi je podle mě lepší. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Koule" mě pokořila už 3x, nikdy jsem se nedočkala jejího konce. Navzdory lásce ke sci-fi a fascinaci mořskými hlubinami, přes dobré herce i slušné efekty, ani jednou se mi nepodařilo udržet pozornost přes celou stopáž. Ale knížka je beztak lepší, tak ať se jde Levinson bodnout rohlíkem, počtvrté mu nakašlu rovnou. 55% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Barry Levinson natočil snímek, který mě osobně velmi potěšil a už v kině to pro mě byl velký zážitek, který je bohužel dost odsuzovaný. Originální pokus o zobrazení myšlenky "Jak by to mohlo dopadnout...". Ukázka, že lidé nemusejí unést obrovskou moc a občas (často) s ní škodí ostatním. Atmosféru ještě více posiluje fakt stísněných prostorů obytného komplexu hluboko pod vodou a nebezpečí "mimozemské" lodi, který je doplněn velmi výbornými herci. Rozdělení na kapitoly je frustrující, ale dobře využité. Celý příběh je velmi dobře vystavěn a vypointován. Pátá hvězdička je malý dárek, který si možná film nezaslouží, ale některá nízká hodnocení zde mě k tomu nutí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Levinson s až podozrivo veľa scenáristami sa snažia vyvolať atmosféru príťažlivého tajomstva. Dramaturgicky to príliš nefunguje, nechápem, ako môže spracovanie takéhoto námetu nudiť. Pointa je výborná, takže nakoniec stojí zato prekonať slabšie pasáže a nerozmýšlať nad tým, že títo herci sa sem typologicky nijak zvlášť nehodia a aký by to bol film pod Cameronovou taktovkou. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. února 1998 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

HBO chystá sci-fi od autora Jurského parku

28.08.2020

Zatímco se seriálový Westworld pomalu chystá na svoji čtvrtou řadu, kabelovka HBO už si mezitím od autora knižní předlohy (a mraky dalších děl) Michaela Crichtona vyhlédla další projekt. Tentokrát se… (více)

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Je Maguire dobrý Nemec?

Je Maguire dobrý Nemec?

22.04.2005

Tobey Maguire (na obr.), ktorý od čias Spider-Mana 2 herecky nepohol ani prstom, bude účinkovať v dráme THE GOOD GERMAN v réžií "pohodára" Stevena Soderbergha. George Clooney si v snímke zahrá… (více)

Reklama

Reklama