Reklama

Reklama

Cobra Kai

(seriál)
  • USA Cobra Kai
Trailer 4
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, (2018–2025), 37 h 29 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña, Mary Mouser, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Peyton List, Vanessa Rubio, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(65)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. (Netflix)

Recenze uživatele Dusty56 k tomuto seriálu (8)

Série 4 (2021) (S04) 

Zklamání. Série na kterou jsem se těšil celý rok bohužel nedosáhla kvalit předešlých. Důvodů je hned několik. Zaprvé trvá skoro půl série než se to vůbec trochu rozjede. A pak když už to je na nadprůměrné úrovni (pátá, šestá epizoda), tak to zas hned spadne do průměru (sedmá, osmá epizoda) a  upřímně finálové turnajové epizody (9.,10.) také neobsahují nic nového překvapivého, co by v minulých sériích nebylo. To je totiž hlavní problém série - opakování po minulých sériích. Vlastně abych byl úplně přesný, jedna věc opravdu ubyla - bitky a hlavně ta atmosféra rivality. Seriálu se tak nedaří mě dostat do děje a jsou tak lépe vidět jeho nedostatky. Ve chvílích, kdy to stojí na Williamu Zabkovi, tak je díl skvělý. Bohužel narozdíl od prvních sérii má méně prostoru, protože stejně prostoru jako on dostává i třeba Ralph Macchio, který podle mě je špatný herec nebo hraje prostě hrozně špatně napsanou postavu. Neustále jen kecá o pánovi Mijagim a to už je moc. Ale ještě to není tak špatný jako jeho neustále protivná dcera Sam. Chová se jak mrcha a když jí to někdo vrátí, tak je kvůli tomu schopná bulet třeba ještě minimálně jednu sérii. Miguela jsem měl dřív rád, ale tady? Koukněte se na vzhledový rozdíl mezi ním a Robbym a hned vidíte, že on prostě není atlet. Pokaždý, když jsem viděl ten jeho tlustý face, jak se snaží hrát atleta, tak mi to zkazilo zbytek epizody. Kdo mě naopak překvapil a komu jsem začal fandit, přestože jsem ji dřív neměl moc rád je Tory a kdo také nezklamal je Robby. Nejvíc ze všeho mě ovšem naštvalo nejmladší obsazení seriálu - ten malý afroameričan a Anthony tam prostě vůbec nemají co dělat. A musím říct, že poprvý se moc netěším na další sérii. Dřív jsem se nemohl dočkat, v závěrečném dílu bylo vždycky něco, kvůli čemu jsem prostě musel vidět další díl. Teď? Zápletka na další sérii je úplně stejná jako teď. Místo Resse bude v Cobra Kai jiný šašek (stejně jako když místo Lawrence tam byl Resse). Mijagi-do znova bude stát proti Cobra Kai. Prostě se to už začíná opakovat a to začíná být nuda, možná by tak bylo pro seriál lepší kdyby skončil. ()

Jdeme na to (2021) (S04E01) 

Díl, který nás spíš tak trochu pomalu dostává zpátky do děje. Nic zásadního se tam nestane, možná až ten konec nám dává naději, že by další díly mohli být stejně dobrý jako v předchozích sériích. ()

Bicefalie (2021) (S04E04) 

Stejně jako první tři díly čtvrté série se ani tento neblížil kvalitě předchozích sérií. Tedy kromě momentu na baseballovém hřišti a tedy i úplného závěru. Snad tempo znovu neopadne, protože koukat se celý díl na to jak myjí auta se mi zrovna moc nechce. ()

Mečbol (2021) (S04E05) 

Konečně se to rozjelo. Díl má tempo po celou dobu a hlavně William Zabka v díle válí. ()

Na karate holky letí (2021) (S04E06) 

Díl, který znovu táhne William Zabka a to především jeho verbováním holek. Ale třeba na začátku pěkně zabodovala i rada turnaje. Epizodu dost sráží Sam, ta holka je mi protivná už tak 10 dílů a rozhodně se to nezlepšuje. Upřímně doufám, že ji na turnaji Tory rozdrtí. ()

Minová pole (2021) (S04E07) 

Znova trochu slabší díl než na co jsem byl zvyklý z předchozích sérii. Největší slabina této série jsou ty noví malí dečka. Ten afroameričan a Anthony LaRusso. Doufám, že v dalších dílech jich bude co nejméně, protože koukat na jednoho, co furt žaluje Robbymu a pak zákeřně udeří a ani na druhého, který se chová, jak rozmazlený fracek, se mi fakt nechce. Byť musím uznat, že v jednom pravdu měl. Daniel o Mijagim opravdu mluví hodně a je to už otravný. Jinak pozitiva dílu? Zaprvé to, co se děje v Cobra Kai a zadruhé znova Johny Lawrence. Ten jeho trénink bych zařadil k zatím nejlepším okamžikům série. ()

Je mi ctí (2021) (S04E08) 

Znova jen průměr. Díl mě vůbec nedokázal vtáhnout do děje, je to moc rozkouskovaný. I ten maturiťák není až tak extra, protože začínám mít averzi vůči Sam a i Miguelovi. Ani už nechápu Kresse, co to tam vyvádí. Nejdřív No mercy a pak tohle. A Daniel LaRusso je podle mě špatně hraná postava a ten spratek Anthony té jeho linii taky nepomáhá. Jediní, co v díle nezklamali jsou Tory a Robby. ()

Série 5 (2022) (S05) 

Z nějakého důvodu mě seriál baví sérii od série méně a v této zatím poslední už mě dost nudil. Chybí mi tam napětí z prvních třech sérii, nějaký Mexiko nebo Terry Silver mě moc nezajímají. Také herecké výkony mi přijdou slabší (mluvím hlavně o Macchio, Maridueña a Mouser). Jediný Zabka si zase drží slušnou úroveň. ()

Související novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

27.04.2024

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama