Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víra královny Míriel je podrobena zkoušce, Isildur se ocitá na rozcestí, Elrond odhaluje tajemství, Arondir dostává ultimátum, Theo neposlechne Bronwyn. (Prime Video)

Recenze (104)

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych tomu dát plný počet bodů, ale strašně pomalu se ten seriál vyvíjí. Občasné točení se na místě je překážkou a může někoho odradit. Avšak nový záporák a skřeti jsou to nejlepší, co zatím seriál má a výprava je opravdu povedená. Pořád si to drží u mě hezké 4*, jen už by to potřebovalo trochu více dějově rozjet a ne jen hádanky a mlžení. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsme v polovině a pořád je to příliš rozvláčné, ale alespoň už skončilo představování postav a začalo to snad k něčemu směřovat. Konkrétně k ohrožení Jižních zemí a k tomu, že právě tam asi dojde k nějakému zásadnějšímu střetu (doufejme, že ještě v této sezóně). Jakou roli v tom budou hrát trpaslíci, není ještě úplně zřejmé, ale to je fuk - slice of life v Khazad-dum je dostatečně zábavný sám o sobě. Arondirova linka a Theova hra na schovku se skřety taky celkem fajn, i když u toho slow motion v lese jsem padala smíchy ze židle. Galadriel pořád aspiruje na nejprotivnější krávu v celé Středozemi a Nůmenor je pořád sice vizuálně dechberoucí, ale dějově podivně nelogický - třeba ta královnina názorová otočka v závěru způsobená zřejmě padajícími okvětními lístky - meh. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že znám knižní předlohu, podle níž se tento seriál nenatáčel, dalo by se očekávat, že budu zhnuseně odpadovat, ale já jsem si vcelku rychle zvykl na to, že má tato záležitost s dílem J. R. R. Tolkiena společná pouze jména klíčových postav, a tak jsem se od poukazování na nesrovnalosti oprostil a rozhodl jsem se, že si epizodu užiju jako běžnou fantasy. No jo, jenže každá pořádná fantasy se vyznačuje zajímavým dějem, kdežto tady se spíše konverzovalo (a i to povětšinou nezajímavě). No, mnoho se toho nestalo, a když už se něco dělo, bylo to provázeno typickými nedostatky. K záchraně adolescenta musel zase jednou Bůh vystoupit ze stroje a zjistil jsem, že skřeti k smrti neradi střílejí na stacionární cíle. Asi jim to přijde nesportovní. / Poučení: Kopeš-li dostatečně hluboko můžeš narazit na uhlí, stříbro, zlato, drahé kameny, mithril, balroga... ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, zatím asi nejhorší díl plný zkratkovitých scénáristických rozhodnutí, který si vybral až moc slabších momentů najednou. Chybky, které se v předchozích epizodách daly přehlédnout, se zde poněkud navrstvily. Díl, který by měl být midpointový, by se tomu měl vyhnout, místo toho se tady okatě spěchá od bodu A do bodu B. Dochází tak k paradoxu uspěchané epizody slow-paced seriálu. Spousta vedlejších linek z Númenoru se pak drolí a ztrácí na důvěryhodnosti. Celá Theova mise a Arondir ex-machina, a následně podivná slowmo akční scéna v lese tomu nepomáhá, Galadriel stagnuje a absentující Harfooti tentokrát nepomohli. To jsou ale jen výtky seriálu, jehož předchozí díly si u mne zasloužily plnou palbu. Elrond s Durinem opět rules, Elendil je srdcem Númenoru, Waldreg se hezky vybarvil a s Adarem přišel velký příslib, že další epizody budou lepší. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najslabší diel, ktorý ma vyslovene nudil a čakal som, kedy už skončí. Áno, je pravda, že je krásne natočený ale tam to aj končí. Myslel som si, že najväčší fail bude čierny elf s krátkymi vlasmi ale mýlil som sa. Prstene moci a arogantná Galadriel (presne ako predstavitelia Amazonu, ktorí hejtovali fanúšikov) sa pochovajú sami. Neverím, že toto dá 5 sérií. 2* za ohyzdov... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Bronwyn (Nazanin Boniadi) řekne, že do bývalé elfské citadely se stáhli lidé ze všech vesnic až po Orodruin. Orodruin je sindarské (elfské) jméno pro horu, která je ve Třetím věku známá jako Mount Doom, kam jde Frodo vhodit prsten. Orodruin znamená něco jako „hořící hora“. (spacemaster)
  • Adar (Joseph Mawle) tvrdí, že pochází ze zemí Beleriandu. Tuto oblast na mapě v prologu epizody Stín minulosti (2022) nenajdeme, protože se na konci Prvního věku propadla do moře jako důsledek Války hněvu. Jejím jediným pozůstatkem je Lindon. (spacemaster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno