Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesnice na okraji Prahy, patřící k hlavnímu městu. Mrtvý hospodář. Zavražděný dvěma střelami, do hrudi a do hlavy. Našla ho jeho stará matka (J. Pokorná). Začátek ukazuje na obvyklé rutinní vyšetřování, ale to se brzy zkomplikuje. Hospodářova žena (Z. Onufráková) je pryč a nikdo neví, kde je. Zmizel i čeledín, jeho pokoj je prázdný. A na dvoře jsou krvavé skvrny. A zakrvácený nůž. Je to poněkud zmatek a Budík (J. Plesl) se v něm musí vyznat. Zmizely peníze na vkladní knížce i cenná brož. Výslech potvrdil, že stará matka svou snachu zrovna nemilovala. A nějaký chlap včera odvážel ze dvora na voze cosi, co mohlo být lidským tělem. To je však falešná stopa, jak se brzy ukáže. A nebude poslední. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh není špatný, ale dlouho si ho člověk pamatovat nebude. Herci jsou dobří a zejména J.Pleslovi se role daří. jedno Je zvláštní, zatímco v Četnických humoreskách soukromé příběhy četníku seriálu pomáhaly, tady jejich soukromé trable (ať Plesla, či Langmajera) jako kdyby spíš odváděly pozornost od samotného příběhu. Čím to je, nevím. Snad jen zamilovanost mladého Nováčka má zatím své kouzlo ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle díl mě zatím asi zklamal ze všech nejvíc. Nuda až na půdu, policajti se víc zaobírali osobními záležitostmi než samotným případem. A třešničku tomu dodá moment, kdy se dozvíme, že tento díl jsme v podstatě už viděli před třemi nebo čtyřmi týdny. Na tento seriál se už vážně dívám jenom ze setrvačnosti. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor spoiler: sebevražda kamuflovaná jako vražda ... to už tady bylo snad u tý báby s těma pozemkama ne? Tento díl nejen neoriginálním případem, ale neskutečně vysilují nudný. Párkrát byl trochu vtipnej Langmajer v kapavkové skeči, ale jak to souviselo a obohatilo příběh nebo vykreslilo nějakou z postav, to ví asi jen Brabec na střeše. ()

milanista 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak opravdu opět zklamání. Nejen opakovaný vtip, není vtipem, ale i opět nelogickým příběhem. A špatná režie? To nevymyslíš! Po týdnu jde komisař na místo činu a na zemi kaluž krve, jak kdyby se to stalo před pěti minutami. Na zbrani nejsou otisky střelce, z příběhu se nedozvíš, jakto, že tam nejsou? A nesmyslnost první rány do srdce, a potom do hlavy. Navíc na místě činu je jen jedna kaluž krve, z druhé rány to stihl ještě po sobě uklidit? O rodinných nesmyslech netřeba rozepisovat. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! Hm... další sebevražda. Nakonec, to je nejjednodušší na vymýšlení, co? Potřebujeme, aby případ zabíral dohromady tak pět minut stopáže, protože zbytek musí nutně vyplňovat chcaní, kapavky, prostitutky, souložení, retardované dcery, nespokojené manželky a samozřejmě také pánský karetní kroužek. PS: Když se chce někdo zastřelit, tak se nejdřív pokouší trefit do srdce, a až pak do hlavy, sure. 1*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Premiéru si nenechalo ujít více než 1,8 milionu diváků (15+), čímž se seriál Zločiny Velké Prahy stal nejsledovanějším pořadem večera a také celého dne. (rublik05)
  • Interiér banky se točil na adrese Jugoslávská 2578/19, 120 00 Praha 2 - Vinohrady, kde dnes sídlí Česká spořitelna. Jedná se o šestipatrový funkcionalistický palác postavený v letech 1930–1933 podle návrhu architekta Jaroslava Kabeše a Václava Vejrychla. (sator)
  • Hospodářské stavení je bývalý zájezdní hostinec na adrese Petrovice 10 (okres Rakovník). Následující léta zde pak fungoval jako Štědrý dvůr a pořádaly se zde různé akce. (Marinoco)

Reklama

Reklama