Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

heyda 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že horor o vraždícím facebookovém profilu ještě nikdo jiný nevymyslel, nebo aspoň o nikom jiném nevím, takže za to tvůrcům určitě dávám palec nahoru, ale přece jenom to nebylo úplně ono. Některé scény jsou super, lekačky se mnou cukaly jako blázen, první půlka napínavá jak sviňa, ale ke konci to ztrácí trochu dech. Každopádně pořád je to nadprůměrná duchařina, to beze sporu. SIlné 3 hvězdy! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Internet môže byť veľmi temné miesto. Je to tak, pretože ľudia sa cítia pohodlnejšie, keď nadväzujú spoločenské kontakty, komunikujú a hovoria o tom, ako sa skutočne cítia, keď sú skrytí za obrazovkou počítača, a nie tvárou v tvár s niekým druhým. Využitie tohto námetu ako nástroja temnoty ako filmového predmetu ešte nebol hollywoodsky spracovaný na naozaj dobrej úrovni, aj keď si o to priam žiada. Prvá polhodinka je priam skvelá, až kým sa celý príbeh nezosype do tajomných vôd čiernej mágie a už sme znova len pri mysterióznej línii, ktorú v poslednej dobe tvorcovia béčkových horrorov tak radi využívajú, pokiaľ si nevedia rady s námetom - pretože do vôd mysterózna sa dá hodiť čokoľvek, tam predsa nič nemusí dávať zmysel, takže načo si nad tým lámať hlavu? Čo sa týka ale toho, že po stránke strachu film mal miestami naozaj slušné grády, tu musím naozaj dať palec hore. Takže ak sa chcete báť, film vás nesklame. Pokiaľ ale od toho očakávate komplexný film, hľadajte inde. 55%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No vida. A ono to jde a ne že ne. Po vesměs mizerných pokusech naroubovat sociální sítě na horor si Simon Verhoeven řekl, že na to půjde jinak a hned to vyšlo. Ne že by se to v kostce nějak lišilo od podobně laděných filmů. Pořád je tu jedna zhrzená duše, která se chce své internetové ex-kamarádce pomstít za odebrání z přátel, ale vzhledem k tomu, že je celý příběh silně prodchnut nadpřirozenem, měli tvůrci více prostoru pro manévrování a dokázali ho využít. Je tu vlastně vše, co má správná duchařina mít, čili atmosféra, sem tam nějaká lekačka a celkem povedení bubáci. Navíc likvidace obětí probíhá pokaždé v jiném prostředí a pokaždé je to prostředí pro duchy jako stvořené, ať už se jedná o kolej, nemocnici či opuštěné ruiny. K tomu všemu se podařil i casting plný neokoukaných tváří, jimž vládla hodně sympatická Alycia Debnam-Carey, takže za mě velká spokojenost a doufám, že režisér u žánru v příštím filmu zůstane. 80% ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie z Nemecka.Táto fúzia "Cyber hororu" a "Witchcraftu" vyšla fakt na výbornú.Zopár (aj keď klišé) fungujúcich lakačiek nechýba.Herecke obsadenie celkom sympatické,typické pre tieto teenagerske kúsky.Technická stránka a celkové spracovanie mi dosť pripomína ostatné novodobé duchárske kúsky spoza mláky.Ono celkový ten Americký "look" sa nedá filmu uprieť.No to je asi jedine,čo by som vytkol.Inak spokojnosť! 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Německo je národ, který tuze rád prosazuje svoji nadřazenost (ostatně se to dlouho zpívalo v jejich hymně) a nepřipouští bratříčkování se s neoblíbenými a méněcennými. Z tohoto snímku tedy křičí důrazné upozornění, ať se nepřátelíte s outsidery, neboť se v nich může skrývat magor nebo třeba čarodějnice. V rámci klidnění pohitlerovských škod posbírali do tohoto filmu směsku z celého světa, kde chybí snad jen uprchlíci. Rozjeli s nimi snesitelný pokus o thriller. Hrůzou se třást nebudete, ale film je dostatečně nápaditý, že jej hravě zkouknete, aniž byste dostali chuť spáchat rituální sebevraždu. Když teda nepočítám to duchařské hackování, které mě tam kolosálně sralo. [40 %] ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)
  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)

Reklama

Reklama