Reklama

Reklama

VOD (1)

Přeživší vycházejí z úkrytu. (Disney+)

Recenze (55)

Tomas.Abi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá a temná epizoda, kde se opravdu bojíte o své hrdiny a vidíte, jak jsou pozůstatky Impéria nebezpečné. Naši hrdinové zde opravdu nic nedostanou zadarmo a vyváznou jen tak tak, ovšem za cenu obětí. Takové Impérium, či jeho zbytky se mi líbí, z takového Impéria jde opravdu strach. Vracíme se k silnému a nebezpečnému nepříteli, kde Impérium skutečně vrací úder a pochybujeme, zda to může v té finální epizodě skončit dobře. Takto má vypadat protivník, který chce uchvátit galaxii pro sebe. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvně zde musím vyzdvihnout skvělou práci Ludwiga Göranssona. Ten hudební podkres je po celý seriál prostě dokonalý a v této epizodě obzvlášť. Dodává seriálu ještě větší šťávu. O ději se ani bavit nebudu, protože zde i nejtoxičtější fanoušci SW musí smeknout klobouk. Výprava neskutečná, dívá se na to opravdu příjemně. Má to všechno, co mají pravé SW mít. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to zase tady, finále série Mandaloriana, které vše dá do kupy, vše dá do kontextu a zavře věčným brblám pusu. Ti si zase prvních 6 epizod další série budou stěžovat, jak je to k ničemu, o ničem a samý filler. (To jste fakt za ty tři série nerozklíčovali postup?) Ono se to vždy ke konci celé sejde a vytře nám to zrak. Bravůrní epizoda, která má krásné budování záporných sil. Zúčtování všeho, co se budovalo celou sérii. Jsou tu krásné překvápka. emocioální obraty a zvraty. Napětí mezi frakcemi Mandalorianů funguje skvěle, stejně jako jejich zbližování, okdrývání minulosti a vše okolo. Minulost Bo s Gideonem dojme, aby vás pak následný pokec od srdíčka s Mandem rozsekal. No a co říct k té celé užasné výpravě? Která má tragické zakončení. Lahoda. Nemůžu se dočkat finále, bohužel pak zase budu muset čekat minimálně rok na další nálož. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obvykle nehodnotím jednotlivé epizody, ale tentokrát udělám výjimku, protože šlo o jednu z nejlepších věcí z universa Star Wars, kterou jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Ano, klišé tu byla, některá nelogická rozhodnutí také, ale všechny výtky blednou s ohledem na emocionální nádech, odhalení detailů z minulosti Mandaloru, epické akční scény a především uvědomění si, že i zdánlivě výplňové epizody měly svůj smysl. A pokud někdo hodnotí extrémně špatně, tak si to dokáži vysvětlit jen dvěma způsoby - buď se chce pozérsky tvářit, že jeho jen tak něco neoslní a vidí "chyby", které ostatní přehlédli nebo prostě nemá rád Star Wars. ()

Peter.Coney 

všechny recenze uživatele

Dobrá stopáž, výprava a zajímavý nápad s IG-12. Určitě nadprůměr v této sérii a snad si nechali nejlepší na konec. Každopádně nevím jestli chci další známou postavu, aby se ukázala na konci jako předtím. Myslím, že tohle by měl být boj hlavně Mandalorianů s pomocí Greefa Carga, popřípadě někoho koho jsme poznali až v tomhle seriálu, ale jestli se opět ukáže na pomoc nějaký Jedi, tak to pro mě ztratí nejspíš jiskru. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • Projekt Necromancer byl tajný imperiální plán na přivedení císaře zpět pomocí klonování. Tento projekt byl zahájen již několik let před pádem republiky a první zmínku můžeme vidět 19 BBY v hoře Tantiss v seriálu Star Wars: Vadná várka (od r. 2021). (Veskoslav)
  • Když přilétají tři přeživší Mandaloriané na uvítanou, uvidíme zde dvě příjemná camea. Úplně vpravo můžeme vidět Charlese Bakera, který hrál Skinny Pete v seriálu Perníkový táta (od r. 2008), a prostředního Mandaloriana, kterého hraje Charles Parnell, jenž hrál admirála Warlocka ve filmu Top Gun (1986). (Veskoslav)
  • Pretoriánská garda má inspiraci ve starověkém Římě, kde tato elita chránila Imperátora. Ve světě Star Wars ji k životu přivedla Stínová rada jako následovníky Císařské královské gardy, která zase vycházela ze senátní gardy. Pretoriáni byli vycvičeni v umění boje Teräs Käsi, Bakuuni Hand, boje beze zbraně Echani nebo Nar Kanji. Dále jejich specializací byl boj s různými typy zbraní od energetických zbraní až po vibročepele. (Veskoslav)

Reklama

Reklama