Reklama

Reklama

Eastwooda poznáváme v roli Earla Stonea, muže, který je ve svých osmdesáti letech zlomený, opuštěný a navíc čelí propadnutí majetku své firmy kvůli neplacení hypotéky. V této situaci je mu nabídnuta příležitost k výdělku – místo řidiče. Brnkačka. Jenže Earl neví, že se právě upsal jako kurýr drogovému Mexickému kartelu. Počíná si dobře — popravdě tak dobře, že zboží, které přepravuje, roste exponenciálně na objemu až vše dospěje do okamžiku, kdy Earl dostává celý kšeft na starosti. Earlovy potíže s nedostatkem peněz jsou tytam, jeho minulost je mu však neúprosně v patách a kartel není jediný, kdo na Earla dohlíží. Tajemný pašerák také poblikává na radaru snaživého agenta DEA Colina Batese (Bradley Cooper). Dávné hříchy na Earla doléhají a není jisté, podaří-li se mu všechny urovnat dříve než bude dostihnut strážci zákona nebo vymahači Kartelu. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (539)

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno posledný film Clinta Eastwooda. Môže nás ešte prekvapiť, no osobne si myslím, že toto bude záver jeho kariéry. A je vôbec úžasné, že má 88 rokov a ešte nám dokáže priniesť film s takou dávkou energie a charizmy ako tu. "The Mule" som z filmu bral, že pôjde o vážnu drámu. A aspekty toho tam sú, no vďaka Clintovi Eastwoodovi je film v mnohých miestach oveľa uvoľnenejší, príjemnejší a poviem pravdu aj živší než som čakal. Všetky scénky s Earlom sú super a musím povedať, že Clint je bez debaty najlepším elementom celého filmu. Tá jeho charizma celý film robí zaujímavým, pôsobí veľmi úprimne a reálne. Ani raz som pri ňom neváhal. Bol fantastický. Bradley Cooper je podľa mňa tiež dobrý. A celkom mám pocit, že dáva do role typického policajta trošku viac ducha a života. Jeho kolega ale je trošku iná story. Michael Pena je maximálne nevyužitý. V podstate by som sa mohol opýtať, načo je v tomto filme? Nič o ňom nevieme, nič tomu nepridá, len tam proste je. A to je celé. Trošku problémy by som našiel ale aj v príbehu. Najprv som mal pocit, že je to story, kde Earl potrebuje zarobiť prachy na to, aby si opäť získal priazeň svojej rodiny, na ktorú celý život zabúdal. A na prvom mieste boli jeho záľuby a práca. A spočiatku to tak pôsobí. No potom sa vo filme objavujú už len veľmi zriedka. A preto, hoci je pre mňa záverečný moment medzi Dianne Wiest Clintom Eastwoodom uveriteľný, tak som sa nemohol ubrániť pocitu, že to mohlo byť urobené silnejšie, keby sme viac videli, ako sa snažil ku svojej rodine viac dostať a ako sa tie vzťahy opäť obnovovali. To by tomu mohlo niečo dodať. No často ho vidíme užívať si život vo svojom Lincolne. A je tam skvelý, ale mám pocit, že mohol toho viac povedať zo svojho rodinného života. Takže v tomto film trošku mohol podať viac. Ale myslím si, že vďaka tomu príjemnému tónu, Clintovej charizme a celkovo skvelému spracovaniu si ma film získal na svoju stranu. Možno mohol byť ešte o niečo silnejší, no rozhodne ide aj tak o skvelý film, ktorý odporúčam v kine vidieť. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood ve svých 88 letech je pořád v kondici jako režisér i herec a vybral si i slušně atraktivní látku- Jednoho z nejstarších pašeráků drog vůbec. Clint Eastwood hraje jak o život, tančí, pije, střihne si trojku s dvěma kočkama, převáží drogy v obrovském množství sem a tam a do toho stíhá ještě skvěle a trefně hláškovat. Povedla se i dvojice agentů Bradley Cooper a Michael Peňa, kteří jsou Clintovi neustále v patách. Velmi pohodový a příjemný film, který pobaví, napne, dojme a vykouzlí úsměv na tváři. Kdo má rád Eastwooda a filmy z oblastí kartelů a drog, ten zklamaný nebude.80% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Starej Clint je mazák. Nejen, že natočil další povedenou záležitost, ale ještě mi dneska filmem spravil dost porouchanou náladu a toho si vždycky cením! Je pravda, že masakr ve stylu Gran Torina se nekonal, přesto film o soudobém pašerákovi, kterej ještě pamatuje válku v Korei mi dost sednul. Clint evidentně vzpomíná na tu starou dobrou Ameriku jakou on pamatuje a řekl bych, že se to z jeho filmů dá snadno poznat. Ameriku zapadlých motýlků, nekonečných cest a milionů osudů ... Ameriku bez umečeného hnutí Meeeeetú a dalších šíleností, Ameriku, kdy jste černochovi mohli říkat černoch aniž by jste ho tím uráželi, protože on vám říkal běloch...Ameriku plnou Mexikánců hledajících svůj americký sen... A já se mu nedivím. Ač nejsem tak starej už teď se mi stejská po tom dřívějším normálnějším světě. Samozřejmě Clint na to jde z většího časového odstupu, který mu věk jeho hrdiny i věk jeho samotného umožňuje. Vrací se k tradičním hodnotám, vyzdvihuje rodinu, kterou staví nad práci byť by měla být sebedůležitější. Ačkoliv jinde by to asi znělo jako přiblblé moralizování, od něj jsem to bral. Bohužel a to je jediné ale co k filmu mám jsem tak trochu nepochopil Earlův přístup k tomu dobru. Sice se snaží šířit kolem sebe pozitivní energii, moudrost stáří a začne konat i dobré skutky, proti tomu ale na váze leží břímě nejlepšího pašeráka drog. Je zajímavé, že to ve filmu není nijak řešeno. Hrdina s tím nemá dilema, prostě ví co vozí a vozí to dál jako ty pekanové ořechy... A tady mi to trochu skřípalo. Závěr byl celkem zajímavý a měl jsem strach jak to dopadne, ale dopadlo to tak nějak všelijak kartel nekartel... I tak ale veliká spokojenost a veliký respekt k panu režisérovi i hlavnímu herci ! Dávám za 4 cibule lilií ! * * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pocitovo za štyri, možno najmä vďaka záveru, ako "kritik" ale mám väčšie výhrady. Divák si ani nevšimne, ako do toho starký spadol. Nechápe, prečo sa v minulosti zachoval tak, ako sa zachoval a opustil rodinu. Jednoducho sa na Pašeráka veľmi príjemne pozerá, temnejšie momenty ale nedokážu vyvolať skutočné mrazenie a ohrozenie a to ani vtedy, keď vidíme mŕtvolu v kufri auta. Príbeh si ide celkom očakávateľne vpred, čo je ale nakoniec len dobre, žiaden mindfuck by som filmu asi neuveril. Ono je to vlastne taký pohľad na "vec" pohodového osemdesiatnika, ako túto činnosť vníma on a budeme ich tak cez film vnímať aj my. Proste si pri pašovaní klíďo píďo púšťať v aute nejakú odrhovačku a pospevovať si pri nej. Tak na to nabudúce pri nejakej trestnej činnosti myslite tiež. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTE, EARLE, POKUD JSTE NA MIZINĚ, ZNÁM LIDI, KTEŘÍ BY VÁM PLATILI ZA CESTOVÁNÍ Z JEDNOHO MĚSTA DO DRUHÉHO.“ … „JEN ZA JEŽDĚNÍ?...“ /// Tak Clint na těch 90 vypadá, ale vitalitu mu můžou šedesátníci závidět! Film je o příběhu. A Eastwoodovi. Zajímavý momenty z důchodcova pašeráckého života, klamání tělem a věkem… pak samo ti Mexikánci, páč ať si kdo chce co chce říká… a taky rodinná dramatická část, ve který se Earl sbližuje s nejbližšími, což může u příznivců Narcos narazit. U mě to vyvažuje Clintova filmová dokonalost s jakou vypráví a hraje, špetka černýho humoru a hafo hvězdného komparsu. Navíc bez tý rodinný linie by to byla jen taková historka… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy inspirovaný skutečností. 2.) Jezdím sem a tam. A v kufru koksík mám. 3.) Thx za titule need4seed. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Earl Stone (Clint Eastwood) jezdí v luxusním černém pick-upu Lincoln Mark LT. Na státní poznávací značce má pod číslem 92K B4F napsáno „Korean War Veteran“ (česky „korejský válečný veterán“). V průběhu korejské války byl Clint Eastwood v roce 1951 skutečně odveden, prošel základním šestnáctitýdenním výcvikem, ale v bojovém nasazení nebyl, protože na vojenské základně Fort Ord v Kalifornii dělal plaveckého instruktora. Z Fort Ord to není daleko do Carmelu, kde Eastwood v dubnu 1986 vyhrál volby a stal se na dva roky starostou. (Rominator)

Reklama

Reklama