Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

Arx 

všechny recenze uživatele

Další majstrštyk Davida Lynche, který hlavně ocení jeho skalní fanoušci. Já se za něj tak trochu považuji a u mě jde o velice dobrý filmový zážitek. Na Lynchovy filmy existují vždy dva úhly pohledu. Jeden je, že jde o naprostou slátaninu, která stojí na nepochopitelném příběhu a která nemá normálnímu divákovi co nabídnout. Druhý pohled je víceméně umělecký. Žádný jiný režisér nemá ve světe filmu svůj osobitější rukopis. Na obou pohledech něco je a i já se občas přistihnu, že se při sledování některého z jeho filmů (Mullholand Drive, Lost Highway, Twin Peaks) zaobírám otázkou "proč vlastně se na takovou blbost dívám??". Pak ale přijde scéna, která mě naprosto ohromí a z které mi ještě hodinu po pomyšlení na ní vstávají hrůzou a obdivem všechny vlasy na hlavě. A právě v tu chvíli přichází Lynchovo kouzlo a originalita. A na nějaký logický přiběh můžu akorát zapomenout. Na ten se u mistra Lynche nehraje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O něco méně surrealistický Lynch s pochopitelnějším dějem, ale s několika velmi zdlouhavými scénami. Tento film lze brát jako jakýsi prequel k proslulému seriálu a sledujeme v něm poslední týden života hlavní hrdinky Laury. Lynch zredukoval svoje surrealistické choutky, dočkáme se jich v omezené míře, ale rád a dlouho se opájel velice zdlouhavými scénami, které kdyby se vystřihly, tak by se vůbec nic nestalo. Například scéna v klubu byla opravdu pekelně dlouhá a takových scén, které brzdily plynulost děje, je zde víc. Není se co divit, je to Lynch, a ten vždy přijde s něčím, co se podstatně odlišuje od všeho dosud viděného. Tenhle film by mohl být opravdu perfektní, ale mě ty neúměrně přetažené scény nedávaly komfort z hlediska komplexního hodnocení. Film se mně v podstatě líbil, byl zvláštní a nevšední, ale dokázal bych si ho představit prostříhaný. Rozhodně se s ním nevidím naposledy. 60% ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem popravdě nevěděla, co si o tom myslet, ale jakmile se objevil Dale Cooper, tak to nabralo obrátek. Sheryl Lee dostala hodně prostoru a zahrála Lauru skvěle. Od poloviny jsem sice vzdala jakoukoliv snahu pochopit, co se to vlastně děje, ale z kvality to tomuhle dovětku Twin Peaks nic neubralo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

David Lynch je bezpochyby skvelý remeselník. Ak by sme film rozdelili na zhruba 20 kúskov, každý z nich by bol ukážkou skvelej filmárčiny. Bohužiaľ pokope je to len samoúčelný balast, ktorý je chaoticky zostrihaný a nakrútený, len aby šokoval a vyzeral vyfetene. Na radosti nepridávajú ani iritujúce postavy. PS: Seriál som nevidel. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl asi 5 epizod seriálu a teď TOHLE. Film je pěkně psycho. Co si ze seriálu pamatuju, teď mě nadchnul skvělým černým humorem a celkovou podivností. Ohni se mnou pojď je ale totální psycho-nářez, lynchovina jako bejk, která se mi místy i hnusila, ale musím uznat, že film je opravdu výborně zvládnutý, má pekelně znervózňující atmosféru a rozhodně JE působivý. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoliv to tak nepůsobí, v celém filmu je pouze šest společných scén Laury (Sheryl Lee) a Leelanda (Ray Wise) Palmerových, a všechny plné strachu. (Shadowland)
  • Natočený materiál by vystačil na pětihodinový film. Musely tak být vystřiženy scény, kdy: šerif Truman zpívá své milence Josie Packard; Johnny Horne oslavuje své narozeniny; rodiče Bobbyho předčítají z bible a se perou agent Desmond a šerif Cable. Byla také vystřižena scéna vysvětlující osud Annie Blackburn. Po vysvobození z Černé lože byla Annie odvezena do nemocnice, kde se zjistilo, že nosí prsten, který patřil Therese Banks a Lauře Palmer. Sestřička jí prsten sebere a začne se šíleně smát. (HellFire)
  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama