Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Těžko si představit jak by tenhle film chápal někdo kdo nezná předcházející (resp. dějově následující) seriál, natož kdo ještě nemá s Lynchem zkušenosti. Asi by byl zoufale mimo a film by šmahem odsoudil jako blbost. Pro mě jako obdivovatele Lynchova světa a nadšeného fanouška Twin Peaksu šlo samozřejmě o perfektní zážitek, obsahující všechno co mám na seriálu i samotném Lynchově stylu rád, snad až na málo prostoru pro Daela, který tu (z pochopitelných důvodů) hraje jenom vedlejší roličku. Isaak a Sutherland byli špičkoví, stejně jako ztvárnění hlavních dvou rolí Sheryl Lee a Raye Wise. A co mě nejvíc dostalo? "My name is Annie and I have been with Dale and Laura. The good Dale is in the lodge and he can´t leave. Write it in your diary." Chudák Annie. ;-( 80% a pro fanoušky Twin Peaks 90% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

David Lynch je bezpochyby skvelý remeselník. Ak by sme film rozdelili na zhruba 20 kúskov, každý z nich by bol ukážkou skvelej filmárčiny. Bohužiaľ pokope je to len samoúčelný balast, ktorý je chaoticky zostrihaný a nakrútený, len aby šokoval a vyzeral vyfetene. Na radosti nepridávajú ani iritujúce postavy. PS: Seriál som nevidel. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na první pohled vypadá David Lynch neškodně. Ovšem už několik dekád nám přináší podivně šílené noční můry, které se nebojí diváka zneklidnit. Seriálem odehrávajícím se nedaleko kanadských hranic Lynch kdysi spustil jeden z největších skandálů televizních obrazovek. Film má podobu vystupňovaného zlého snu. Ten zřejmě zažije i divák, který původní seriál vůbec nezná. A možná i ten, co ano. Vše se v něm odvíjí od okamžiku, kdy řeka vydala mrtvolu plavovlásky Laury Palmer. Byla plná života, ale musela zemřít. V celovečerním filmu Lynch sleduje posledních sedm dní jejího života a divák záhy pochopí, že městečko za úhlednými zahrádkami, bílými ploty a všednodenností skrývá zločin i hrůzu. Mnohdy ale Lynch „zbytečně“ uskakuje a věnuje pozornost něčemu, co pak zmizí, aniž by se objasnilo. A minuty nabíhají, přičemž o nějakém klasickém, běžně uchopitelném příběhu nemůže být řeč. Do beznaděje se tak místy nepropadá pouze Laura, ale i divák. Já teda rozhodně. Guláš bez humoru, v posledních desítkách minut totální. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Atmosferické jako seriál (a vlastně jako VŠECHNY FILMY DAVIDA LYNCHE), mrazivé a těžko uchopitelné. To mám na filmech rád. Když i dlouho po projekci dumám a hledám odpovědi na otázky. Když už si myslím, že jsem došel k rozumnému závěru či vysvětlení, hned příští projekce mě vyvede z omylu. A já mohu hledat dál. Jako, když ve hře Člověče nezlob se, hodíte šestku, ale ihned poté, vás někdo další vyřadí ze hry! Takové jsou totiž VŠECHNY FILMY DAVIDA LYNCHE. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Snímkem TWIN PEAKS: OHNI SE MNOU POJĎ nás David Lynch opět zavádí do městečka, které na první pohled budí zdání normality a poklidu. Hned druhý pohled však naše ideály znovu odsune do pozadí a ukáže, že "není všechno zlato co se třpytí". Jakkoliv se tato "lynchovinka" zdá neproniknutelnou a tajuplnou, obsahuje pod šíleně velkou vrstvou symbolů, snů a tajemných obrazů silné poselství. Při prvním sledování se toto "poselství" dá obtížně vypozorovat. Po dalším a dalším sledování tohoto opusu (+ dalších snímků o městečku Twin Peaks) se však tyto vrstvy postupně odkrývají a mnohé symboly získávají své konkrétní místo v reálném životě. Přesto: nebyl by to David Lynch, kdyby mnohé ze svých myšlenek i poté nenechal nevysvětlenými a zahalenými rouškou tajemství. A právě i díky (či kvůli) tomuto není TWIN PEAKS: OHNI SE MNOU POJĎ filmem na jedno shlédnutí. Shrnuto a podtrženo: i tento Lynchův opus patří ke skvostům ze žánru mysteriózních thrillerů/hororů. Pro mě osobně je vedle Davida Lynche jen velmi málo filmových tvůrců, kteří dokáží zprostředkovat tak intenzivní "obrazově-zvukový zážitek". ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • David Lynch a scénárista Robert Engels původně zamýšleli film jako první snímek ze série, vysvětlující záhadu Černé lože. Neúspěch v kinech však jejich plány pohřbil. (HellFire)
  • Seriál Twin Peaks byl v ČR skutečnou „modrou růží“. Dokazuje to i původní bezradnost s překladem názvu filmu, například MF Dnes přišla se zvlášť obskurním: „Dvojčata Peaksovi se mnou kráčejí jako oheň“. (Mat_de_Mar)
  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama