Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Temnotou budoucí minulosti kouzelník touží prohlédnout. Je pouze jedna cesta mezi dvěma světy... Ohni, se mnou pojď! FBI vyšetřuje vraždu Teresy Banks. Ukazuje se, že zločin v sobě skrývá ponuré tajemství, které nemůže rozluštit pouhá síla rozumu. Jeden agent beze stopy zmizí... Speciální agent Dale Cooper předpovídá, že vrah udeří znovu. Avšak kdy a kde? Twin Peaks je nevelké americké městečko poblíž kanadských hranic. Ovšem pod rouškou poklidné středostavovské idyly není nikdo tím, čím se zdá být. Nevinné tváře středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře Palmer, zbývá posledních sedm dní života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (505)

Jordan 

všechny recenze uživatele

na lyncha a jeho tvorbu je veľa rôznych názorov, ja osobne si myslím, že je šialenec, ale nemôžem si pomôcť - to, o čom rozpráva a čo nám ukazuje, je úchvatné - plné symbolov, obrazov, vízií, humoru, lásky, strachu, hudby, kultov, hádaniek, skatchov, života, smrti, sexu, násilia, mieru a všetkého . . . Twin Peaks je spolu so seriálom (ktorého znalosť je pri pozeraní filmu nie nevyhnutná, ale ak viete o čo ide, tie obrázky vám dajú viac) majsterštuk par excelanc. . . a inak, musím vyzdvihnúť casting a predovšetkým - Kiefer Sutherland: perfektný ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti seriálu prakticky nemá smysl se na Fire walk with me dívat a vůbec ničím vás asi nezaujme. Ovšem se znalostí se dozvídáte něco málo o smrti první oběti - Teresy Banks, vyšetřovateli této vraždy - speciálním agentovi Chesteru Desmondovi .. až se pomalu dostanete k poslednímu týdnu života Laury Palmer (nebojte, objeví se i agent Cooper:). Pokud vám nevadí spoilery, tak myslím, že ideálním momentem, kdy se na film podívat, je po konci první série. Dozvíte se ovšem, kdo je vrahem. Pokud vám toto rozuzlení vadí, tak si Fire walk with me pusťte po konci 8. dílu druhé série. hawk - FIRE WAAAAALK WITH MEEEEEEE ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem seriál Městečko Twin Peaks neviděl, tak mi tento film nic neřekl. Nechápal jsem pár souvislostí, které člověk pochopí nejspíš, když zhlédne seriál. Chvilku jsem se ztrácel a nevěděl, co se vlastně děje. Pro člověka, který neviděl seriál tento film není a neřekne mu absolutně nic. Tak že já silně nedoporučuji, pokud jste neviděli seriál, jinak z tohoto filmu nebudete mít absolutně nic a nebude vás bavit.. 4/10 = 40% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Pamätám si na deň, keď som tento film videl po prvý krát. Označil som ho za totálny chaos a nudnú kravinu ohodnotenú jednou hviezdou. Teraz, ovplyvnený časom filmu a teraz, keď už viem kto je David Lynch som si dal repete. Samozrejme prešli roky a Lyncha som ako tak napozeral a ako zamilovaný do seriálu Twin Peaks som prišiel opäť k Fire Walk with Me. S kludným svedomím si dovolím tvrdiť, že na toto sa treba pripraviť a náhodný divák(ako som bol napr. ja pri prvej projekcii) si o filme nič dobré nepomyslí. Treba vidieť a pochopiť mytológiu Twin Peaks a až potom si naplno vychutnáte tzv. záverečný film, ktorý to vlastne celé začne. Kto má rád seriál, film sa mu bude tiež páčiť. Je škoda, že vypadli niektoré postavy(málo Coopera čo je pochopiteľné, no Audrey mi chýbala), ale postava Laury Palmerovej si niečo takéto zaslúžila. V skratke: Vitajte v podivnom mestečku Twin Peaks a zoznámte sa s Laurou Palmerovou. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem popravdě nevěděla, co si o tom myslet, ale jakmile se objevil Dale Cooper, tak to nabralo obrátek. Sheryl Lee dostala hodně prostoru a zahrála Lauru skvěle. Od poloviny jsem sice vzdala jakoukoliv snahu pochopit, co se to vlastně děje, ale z kvality to tomuhle dovětku Twin Peaks nic neubralo. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Richard Beymer (Ben Horne) sa odmietol zúčastniť natáčania kvôli scéne, kde mal donútiť Lauru (Sheryl Lee), aby ho pobozkala výmenou za vrece kokaínu. (shimik77)
  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (více)

Reklama

Reklama