Vladimír Menšík hraje v roli ničím výjimečného čtyřicetiletého Čendu, dobráka od kosti, který žije sám, pouze se stará o nemocnou matku. Jednoho dne do jeho života vstoupí, úplně náhodou pěkná mladá slečna a Čenda se zamiluje…….. Klec pro dva je příběh lásky o potřebě citu v životě.(3.12.2007)

Menšík dobrý, scénář slabší, ženský element katastrofický..!(20.3.2011)

Rozjezd vskutku slibný, zajímavé téma a jako vždy zajímavý Menšík. Příběh se ale posune ( trochu nevěrohodně, dle mého mínění, ale budiž ) a jeho náboj stagnuje. Největší rozpor ve mně budila slečna Consuela - zajímavý typ, ovšem její výkon mi evokoval často ono cimrmanovské "oživlé dřevo". Proto jen průměrné hodnocení.(22.8.2010)

Tklivé drama, které stojí hlavně na velmi citlivém výkonu Vladimíra Menšíka, ale jinak nic nového nepřináší, jen solidní průměr.(21.8.2010)

Priemerný film, natočený skoro ako televízna inscenácia. ( strašný materiál) . Menšík je strašný dobrák a tá slečna je strašná..... 55%.(20.3.2011)

Za námět ****Za scénář***Herectví režije :***(26.6.2009)

tklivý příběh - on svým citem obrodí mladou dívku z polosvěta (?) a ona mu za to zničí život. Docela zajímavé jsou i vedlejší postavy - bláznivá matka Marie Rosůlkové a poněkud vlezlý soused Jaroslava Marvana. Vl. Menšík je opravdu schopný zahrát všechno, ale tahle role mu až tak úplně neseděla.(22.8.2010)

Výborný námět, leč provedení lehce pokulhávalo. A rozhodně to nebylo v hercích.(20.8.2010)

Jsou to spíše horší tři hvězdy. Ale tři to jsou. Tento film je jeden z těch, u kterých ani vynikající herecké obsazení nezaručuje kvalitu. I když Vladimír Menšík hraje standartně dobře. Role Jaroslava Marvana a hlavně pak jeho výkon, je podle mého názoru příliš "profesorský" a nevýrazný. Ženské osazenstvo je více méně tragické, včetně Marie Rosůlkové. Přesto je to docela pohodový film, na který ovšem člověk rychle zapomene.(20.3.2011)

Povedené komorní drama se zajímavým koncem.(22.8.2010)

Mistrovsky zvládnuté komorní drama, přesně to, co si představuji pod pojmem umělecký film. Opravdu bych rád něco tomuhle filmu vytknul, ale nemůžu nic najít.(30.4.2010)

Vlastně docela smutný příběh s velmi přesvědčivým Vl. Menšíkem. Přestože se šedesáté roky uvolňovaly a do pražských ulic se vlévala barva květinových dětí a móda minisukní, chmura a stesk zde převládá.(2.6.2011)