Reklama

Reklama

Narcos: Mexiko

(seriál)
  • USA Narcos: Mexico
Trailer
USA, (2018–2021), 29 h 25 min (Minutáž: 46–70 min)

Předloha:

Terrence E. Poppa (kniha)

Hrají:

Diego Luna, Scoot McNairy (vypravěč), José María Yazpik, Fermín Martínez, Michael Peña, Alejandro Edda, Alfonso Dosal, Fernanda Urrejola, Alyssa Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Nová ostrá sága Narcos zachycuje skutečný příběh vzestupu kartelu ve městě Guadalajara a zrod války proti drogám v Mexiku osmdesátých let. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (137)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Miguel Ángel Félix Gallardo byl původně policistou, než se vrhl na velkoobchod s trávou, v porovnání s Kolumbijci může působit jako chudý příbuzný, ale i on za to uměl pořádně vzít. Diego Luna v hlavní roli exceluje, zakřknutý tichošlápek, který je nenápadný, dovede sakra dobře kalkulovat a osnovat nitky mocenského boje a i přes všechny problémy mu většina plánů vychází. Rozporný charakter zahrál Diego Luna naprosto skvěle, vdechnul mu typické hlášky, odpovědi, gesta, tak plasticky zahranou postavu nevidíte každý den. Ale i ostatní herci byli dobře vybráni do svých rolí, charaktery jako Rafa, don Neto, aj. vás chytnou za srdce, nemluvě o hlavním hrdinovi z DEA, Michale Peňa, jeho Kiki Kamarena nehodlá ustoupit ani o krok ze svého úkolu potřít obchod s drogami. Výpravná a stylová retro jízda do let 80.tých nabízí mnohé, nejen setkání s dobře známými OSVČ z Cali:)) Na další dvě sezóny napětí neopadá, byť se změní hlavní aktéři příběhu. Série dobře zachycuje bídu Mexika minulého a to, že systémové problémy nemůže řešit jakkoliv heroická akce jedince, velmi závažné a vypovídající k současnému stavu. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Charakter Félixe dle mého nedosahuje takové "síly" jako byli Pablito či gentlemani z Cali v původních 3 sériích Narcos. Nicméně musím říct, že jsem celou mexickou sérii sjela téměř jedním dechem a jedná se o skvělou podívanou, především v druhé půli, to jsem místy až nedýchala, někde i slzička ukápla. Srdovkou byl díl S01E05, no koukněte sami. Seriál o chamtivosti, moci, síle, jednotě, zradě, korupci; velmi silné 4 hvězdičky! ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

S mexickými Narcos mám dva problémy. Prvním je romantizace antagonistů, která je vidět hlavně v třetí sezoně u Amada C. Fuentese. Na druhou stranu jeho závěrečné úsilí o únik ze systému, který spoluvytvářel je sympatickou snahou načrtnout alespoň trochu problém větší a zásadnější. Tím problémem je absolutní nedostatek sebereflexe amerického pohledu na "drogovou válku". Tuhle perspektivu zosobňuje zabejčený agent Breslin, který prostě stále půjde po krku nějakýmu narcobaronovi a když se jim ho podaří sundat, půjde po krku dalšímu, aniž by si uvědomil, že nebojuje s lidmi, ale se systémem, který USA spoluvytváří a nikdy nemůže porazit. Ke cti budiž, že v závěreční epizodě si Breslin alespoň přizná, že "drogy válku zatím vyhrávají". ___ V tomhle mimochodem byla skvělá třetí sezona origninálních Narcos, který nabízela na "drogovou válku" cyničtější perspektivu charimastickýho agenta Peni (Pedro Pascal). ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Tahle série sice není vyloženě špatná, ale ani náhodou nemá na ty předchozí. Nevím, jestli to v Mexiku bylo oproti Kolumbii tak mdlé, nebo z toho nudu udělali až filmaři. Spousta událostí neměla žádné dějové důsledky ani nebyla nijak okomentovaná. Například vražda amerických turistů v restauraci, po čemž jsem se těšila, že se děj konečně trochu rozjede, ale nestalo se tak, padla o tom jen jedna nenápadná zmínka v rozhovoru. Vztahy hlavních hrdinů a jejich manželek byly vykreslené jen povrchně a měly pořád jen jednu, ke konci už dost unavující, rovinu. Stále starostlivá Mika a její rozhovory s manželem byly totálně na jedno brdo. Nespokojená Felixova manželka a náhlé odhalení, které v nic nevyústilo a tvůrci si ho mohli vzhledem k absenci jakéhokoliv předchozího náznaku odpustit. Afektovaný Camarena se mi během seriálu solidně zprotivil. Některé postupy a zásahy DEA mi přišly značně neprofesiální. Nicméně Diego Luna se mi ve své roli líbil, myslím, že mu to sedlo a potřeboval by už jen o kapku lepší scénář. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NIKDY JSEM NA JEDNOM MÍSTĚ NEVIDĚL TOLIK MARIHUANY.“ ... „MYSLÍM, ŽE JÍ NA ŽÁDNÝM MÍSTĚ NIKDY ANI TOLIK NEBYLO...“ /// Tak snažej se z toho vymáčknout, co se dá... Nechyběj brutální scény, vraždy nevinnejch, zhrzený manželky a milenky... Ovšem pro sérii je nejdůležitější, že tihle bratři nemaj charisma těch předchozích záporáků. Až asi poslední dva díly mají co nabídnout. Sice poučný, ale zároveň (bohužel) nejslabší „Narcos“. Asi nejde donekonečna vyprávět vo tom samým... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Mezi lidma se povídá o tom, jak jsem toho gringa ujebal popelníkem k smrti. 3.) Začínal jsem ve skleníku. 4.) Thx za titule ,,titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (301)

Zajímavosti (46)

  • Tato epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje píseň „Lost In My World“ od Los Dug Dug's. (Duoscop)

Reklama

Reklama