Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Jeffrey Wigand, bývalý vysoký představitel jedné velké americké tabákové společnosti, měl díky své pozici přístup k řadě informací o negativním vlivu cigaret na lidské zdraví, a hlavně věděl, jak společnost v tomto ohledu lže veřejnosti. Poté, co byl z firmy pro své názory propuštěn, se na něj obrátil producent úspěšného investigativního televizního pořadu Lowell Bergman s prosbou o pomoc při sestavení reportáže odhalující praktiky podobných firem. Wigand zprvu odmítá, ale později svolí. Někdejší zaměstnavatel mu však začne vyhrožovat a nechá ho sledovat. Přesto se Wigand odhodlá Bergmanovi pomoci. Když je reportáž natočena, vedení televize se ji bojí odvysílat, aby proti sobě nepoštvalo mocné tabákové firmy. Mohlo by to totiž ohrozit plánovaný velice výhodný prodej televizní stanice. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Určite netreba predstavovať tie momenty, kedy je sledovanie filmu takpovediac "za trest." Čo ale tie opačné prípady, kedy je film tak dobrý, až máš pocit, že jeho sledovanie je za odmenu? Také pocity vždy panujú pri sledovaní rež. filmografie M. Manna a ani opakované zhliadnutia ma neprestávajú udivovať v tom, ako sú jeho snímky vymaznané. Po vizuálnej stránke ako (doplň vhodné podstatné meno), no a paradoxne obsahová stránka taktiež nikdy nehrá druhé husle, čo je vo filmovom priemysle viac raritné než si vôbec myslíš. Jeho diela sú krásnou ukážkou tých božsky vyzerajúcich, ktoré zároveň netrpia takzvaným syndrómom style over substance, a to som si plne vedomý, že toto píšem do komentára k filmu, ktorého štylizácia je o pár úrovní "slabšia" (nie neúmyselne) než v jeho vrcholných počinoch. The Insider je strhujúcim príbehom z prostredia tabakového priemyslu a monštruóznych prachov. Nielen strhujúcim, ale aj neopozeraným, angažujúcim, vťahujúcim a jeho sledovanie sa inak ako takmer trojhodinovým skalopevným prikovaním ku sedačke opísať nedá. A Al Pacino bleskom na herecký Olymp... --- PS: Pri sledovaní som cítil istý konkrétny, mne známy/dôvodne neznámy & zvláštny pocit, ktorý som s výnimkou počas sledovania Predčítača (1/2019) naposledy cítil počas sledovania filmov v roku 2013. Čo som tým ale presne chcel povedať vôbec netuším x) (9.6.2017) (5.10.2021) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Námět rozhodně patří do kategorie skvělých novinářských thrillerů, obsazení zaručuje herecký nadstandard, jenže Mann bohužel režírovat neumí. Samotný scénář rozhodně není špatný, jen výsledný film je utahaný šedivý stařeček. Bez akce, se spoustou zbytečností, nudné, natahované, nezajímavé, za všechny nešvary nese vinu Mann. ()

Reklama

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Já osobně považuju tenhle film za téměř dokonalý. Co na první pohled vypadá jako jedna z těch po Oskarech pokukujících historek o "šlechetném" boji za pravdu s nezbytnou soudní scénou na konci, je ve skutečnosti neuvěřitelně protřele natočené drama - NE o tom, jak pravda zvítězila, ale o tom, že pravda může být pěkná mrcha. A bez finále před porotou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Argumentovali, že světu vyzvoní výrobní tajemství vajglů." Mám rád hrdiny, ale nerozumím jim. Kdybych já chtěl sdělit světu něco důležitýho, tak bych si to rychle rozmyslel, kdyby byla ve hře bezpečnost mojí rodiny, zdravotní pojištění nemocnýho dítěte a žaloby od zástupců tabákovýho průmyslu. To by kouření najednou byl bezpečnej sport, kterým se upevňuje zdraví nikotinovejch spotřebitelů. Dr. Wigand však vyrazil do boje za pravdu a já jsem mu fandil. Stejně tak jsem fandil Lowelovi za to, jak chlapácky držel slovo. Na druhou stranu mi bylo tradičně blivno z tabákovejch korporací, kopání advokátů do slabších a opatrnosti šéfů televize. Když už něco začnu, tak to snad taky dodělám. Já bych to teda ani nezačal, ale takhle filmově mě to bavilo. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bomba. A věřte nebo ne, s tímto slůvkem zrovna neplýtvám. Po první hodině jsem se bál, že to nedokoukám, že je to příliš zdlouhavé, příliš dlouhé. Také úvodní část s teroristy neměla s dalším proudem příběhu snad nic společného, ovšem nevím, v té době jsem se do filmu ještě tolik nezakousl. Tento snímek má však užasnou schopnost zhypnotizovat diváka takovým způsobem (a bez reklam by to šlo nepochybně ještě lépe), že alespoň mně vůbec nevadilo, že je to tolik pomalé, naopak jsem byl za to rád. Napětí má "Insider" v druhé půlce na rozdávání a udržuje jej po celou dobu. Vynikající a důležitý thriller se skvělou hudbou. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (32)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. října 1999 v Beverly Hills (Kalifornie, USA). (Varan)
  • Ve scéně ke konci filmu, kdy Jeffrey Wigand (Russell Crowe) předvádí studentům chemický pokus, říká, že viděli molekuly chloridu draselnatého. Ten ale z chemického hlediska nikdy nemůže existovat. V rovnici, kterou psal na tabuli, se jednalo o chlorid draselný. (syphonn)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Zdravé fast-foody?

Zdravé fast-foody?

21.12.2005

Kvalitu jídla bude připravovaný film FAST FOOD NATION posuzovat jinak, než z lékařského hlediska. V připravovaném dramatu režiséra Richarda Linklatera se vše bude točit okolo nejvyšších špiček… (více)

Reklama

Reklama