Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

keddy79 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru tuctová a neuvěřitelná komedie. Motiv unesení a přivlatnění si Joanny je opravdu opovrženíhodný. Tomu se mám smát? A náhlá změna chování a citů dětí Deana je nereálné. Film neuvítám ani jako prostředek k zabití času při dlouhé cestě autobusem. Na druhou stranu se mi docela líbila závěrečná scéna romantického setkání v moři. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Zcela otřelý nápad z mnoha jiných komedií zde probíhá formou amnézie hlavní postavy, která zapomene, že je bohatá fuchtle a stane se vzornou manželkou jiného muže. Z plánované pomsty truhláře, který nedostal zaplaceno, stane se láska a ro mantika je na světě. Poměrně jednoduchý námět je skvěle rozepsán po stránce dialogů i vedlejších rolí. Výsledkem je nenáročná avšak poctivá zábava. Vzhledem k tomu, že filmová klišé let osmdesátých se dnes už neužívají, působí film svěže a ještě nápaditěji než v době svého vzniku. 85% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasický Garry Marshall, který se chce zalíbit publiku. No dobře, ale v téhle fázi své tvorby ho ještě chtěl i pobavit, což mu vyšlo, hlavně díky skvělé chemii mezi Russellem a Hawn, kteří si prostě sedli už od roku 1983 a tady jen ukázali, že jejich partnerství je pevné a také zábavné. Dobrá a vtipná dvojice. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title (03:03) ,2. Don't Leave Use (03:21) ,3. Katerina And Arturo (05:00) ,4. Welcome Home Baby (01:07) ,5. Opening At The Golf (01:59) ,6. A Lovely Night / A Meeting (03:35) ,7. Hold Me (01:49) ,8. Come To Daddy / I Am Proud (03:55) ,9. Sorry Annie (01:04) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V žánru romantické komedie sice nepředstavuje PŘES PALUBU něco vyjímečného nebo dokonce inovativního, ale jde o slušnou funkční záležitost pro nejširší publikum s obvyklým hvězdným obsazením hlavního páru. Jak Hawn tak Russel hrajín spolehlivě a Marshall coby režisér dokazuje, proč o několik let později dokázal stvořit takový komerční hit, jakým se stala Pretty woman. Děj se točí kolem v 80. letech velmi oblíbeného motivu používaného americkými studii - tedy polepšení v zásadě dobrých lidí pod vlivem svého okolí a svých strastiplných zkušeností. Rozmazlené milionářce stačí několik týdnů pobytu v chudé rodině plné temperamentních dětí, aby od základu změnila svůj hodnotový žebříček a za partnera přijala obyčejného tesaře. Sentimentální - zvlášť svým sladkým koncem, typicky hollywoodské, nicméně zabírající. Celkový dojem 70 %. Čekat od tohohle snímku snímku víc než nenáročnou odpočinkovou zábavu by bylo pošetilé, nicméně bavil jsem se dobře. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)
  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama