Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

jujec 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawn je v roli rozmazlené fifleny (na začátku filmu) tak skvěle hnusná a protivná, že to stojí za to vidět. Ostatní zbytek filmu je snadno předvídatelný - chvilku je to vtipné, chvilku veselé. Ale je to příjemná oddychovka, i když jsem čekal, že Anny (totiž Joanna) svému pravému manželovi něco vtipného před odchodem provede. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro dvojku Hawn - Russell osudový film, kde se setkali, poznali, zamilovali a nakonec se vzali. Samotný příběh má takové osobité kouzlo...těžko popsat. Zkrátka je to komedie, na kterou když se kouknu po stý vždycky se zasměju...a nikdy mě ten film nepřestane bavit...Vcelku těžká práce se zdá být pro Goldie Hawnovou jelikož zde hraje bohatou a děsně namyšlenou postavu, ale po ztrátě paměti pravý opak a musím přiznat, že dobře. Celkově velice slušná komedie, na kterou se těžko zapomíná. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Sice jsem už jednou film viděl, ale až dnes ho plně doceňuji. Jak se nafoukaná bohatá panička octne po ztrátě paměti v chudé domácnosti. Ze začátku tomu nechce věřit, ale nakonec zjistí, že peníze nejsou smyslem života a že i štěstí v chudobě má větší cenu než osamělý a nablýsakný život v mrakodrapu. Jednoduchý námět, krásné poučení a díky skvěle zahraným postavám je to velmi vtipná zápletka s prvky romatiky. Život se 4 dětmi není žádný med, ale Goldie Hawn vše zvládne s grácií. Je to obyčejný život, ale obyčejné věci jsou právě ty nejkrásnější. Esence 80. let z toho sálá obrovskou silou a mě nezbývalo než se pohodlně usadit a prožít si to pěkně s úsměvem na tváři a na konci i s naměkko romantickou slzou v oku. Kam zmizely všechny tyhle fungující komedie (rodinné, romantické, upřímné, naivní)? Má to vtip, má to atmosféru, je to blízké každému člověku a jiskra mezi Goldie Hawn a Kurtem Russellem jiskří i po tolika letech. Asi jsem definitivní zastánce 80. a 90. let, protože ty dnešní komedie jsou tak přepálené a vyhrocené, že se sice směji, ale nic hlubšího v tom nenacházím. V tomto filmu je to dokonalé namíchané = romantika, lehký vtip, žádná sprostota, příklad spořádané rodiny. Je to opravdu naivní a jednoduché, ale obohacuje mě to a cítím se po tom lépe než po divokých komediích s kozami venku, zvracením někomu do tváře nebo pícháním do koláče. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála hollywoodských romantických komedií, která mi přijde vtipná. Tohle by měla být modla, ne ta protivná Pretty woman. Vtipy tady fungují, herci hrají a mají charisma a závěrečná deklarace lásky se mi taky líbí mnohem víc. A hlavně, Kurt a Goldie jsou pár se vším, co k tomu patří. Když vidím ten jeho nablblý, nafoukaný, arogantní a potměšilý úsměv, hned bych se mu vrhla do náruče! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V žánru romantické komedie sice nepředstavuje PŘES PALUBU něco vyjímečného nebo dokonce inovativního, ale jde o slušnou funkční záležitost pro nejširší publikum s obvyklým hvězdným obsazením hlavního páru. Jak Hawn tak Russel hrajín spolehlivě a Marshall coby režisér dokazuje, proč o několik let později dokázal stvořit takový komerční hit, jakým se stala Pretty woman. Děj se točí kolem v 80. letech velmi oblíbeného motivu používaného americkými studii - tedy polepšení v zásadě dobrých lidí pod vlivem svého okolí a svých strastiplných zkušeností. Rozmazlené milionářce stačí několik týdnů pobytu v chudé rodině plné temperamentních dětí, aby od základu změnila svůj hodnotový žebříček a za partnera přijala obyčejného tesaře. Sentimentální - zvlášť svým sladkým koncem, typicky hollywoodské, nicméně zabírající. Celkový dojem 70 %. Čekat od tohohle snímku snímku víc než nenáročnou odpočinkovou zábavu by bylo pošetilé, nicméně bavil jsem se dobře. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Dean (Kurt Russell) Annie (Goldie Hawn) na oslavě jejích narozenin tvrdí, že je jí 29 let. To by ale znamenalo, že prvního syna, kterému je 13, porodila v 16 letech. (ter.s)
  • Režisér Garry Marshall si zahrál malé cameo v roli bubeníka. (sir-dave)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama