Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Díky Velkému se Hanks stal miláčkem diváků po celém světě. Určitě mu role třináctiletého kluka otevřela dveře k dalším rolím - a to hlavně k Forestovi. Nejenže film obsahuje několik nezapomenutelných scén (skákání na piánu nebo závěrečné loučení u automatu), ale po třiceti letech je místy film pořád milý a zábavný. Možná jen současná cílová skupina už by pro film byla dost odrostlá. A mladší diváci zase spoustu věcí nepoberou. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Vynikající výkon Toma Hankse! Dobrý nápad, nicméně zpracování nebylo až tak dobré, jak jsem čekal. O komedii se v podstatě nejednalo, zasmál jsem se max. 3x. Spíše takový rodinný film. Myslím, že se z toho dala vymáčknout super komedie. Takhle mi to přijde jako promrhaný potenciál. Na druhou stranu to bylo takové milé a pohodové. Prostě průměr. Howgh! ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

[5/10] (Fox, Gracie) (Barevný /// Produkce: James L. Brooks, Robert Greenhut /// Scénář: Gary Ross, Anne Spielberg /// Kamera: Barry Sonnenfeld /// Hudba: Howard Shore /// Nominace na Oscara: Gary Ross, Anne Spielberg (scénář), Tom Hanks (herec)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Malý velký Tom Hanks v plné komediální síle, The Big platí za to nejlepší, co v jeho rané filmografii vzniklo. Byl dítětem, chtěl to změnit. Byl dospělý, náhle svobodný, brzy bohatý a ještě k tomu mohl zůstat prostřednictvím firmy specializující se na hračky stále malým chlapcem. Do toho nenávist kolegů, odcizení se s kamarádem z dětství a zájem pohledné spolupracovnice. No, snadné to mít Hanks v laskavé komedii Penny Marshall nebude – v pokladnách kin to ale překvapivě snadné měl a díky tržbám se stal velkým komerčním překvapením roku. Zaslouženě.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 18 miliónov $ | Tržby: 151,7 miliónov $ | Príjemný rozprávkový film z detstva, ktorý má jednu dobrú myšlienku, ktorú potom omiela behom celej stopáže. Ako dieťa ma to okúzlilo, malo to niečo magické do seba, ale dnes je to medzi filmami Toma Haksa asi najslabší kus - čo skvelo reflektuje aký skvelý zoznam účinkovaní má... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Film měl původně končit scénou, v níž sedí Josh (David Moscow) ve třídě, do které vstoupí nová žákyně. Podle její podoby s Elizabeth Perkins a reakce Joshe poznáme, že je to Susan, která také omládla. Na testovacím promítání se však tento konec nelíbil. (HellFire)
  • Hra, do ktorej malý Josh (David Moscow) vhodí mincu a splní mu želanie, aby sa stal veľkým, sa vola "Zoltar Speaks". Bola vyrábaná v rokoch 1967 až 1970 a pôvodne mala dvanásť tlačidiel znamení zverokruhu. (Raccoon.city)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama