Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I malé děti mohou postihnout velké starosti, třebaže nemusí úplně rozumět trápení dospělých. Vnímavá učitelka však vycítí z vyprávění malé holčičky, že tatínek odjel a maminka těžce onemocněla, závažné náznaky něčeho tragického a začne sama zjišťovat, co se děje... Film ovšem není určen pro dětské publikum, má naopak oslovit generaci jejich rodičů a prarodičů, ale počíná si způsobem velice melodramatickým. Tezovitě, nepřesvědčivě napsaný scénář předkládá dialogy i zápletky jen stěží uvěřitelné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem mi velice vyhovuje vidění filmového světa podle Václava Matějky. Několik jeho filmů mám tuze oblíbených a toto bylo další skvělé překvapení. Takhle si představuji lidských příběh zcela odpovídající tehdejší realitě, jež nám dodnes není vůbec vzdálená. V jemné hře příběhu exceluje většina zůčastněných, nejvíce si samozřejmě užívám Hanku Maciuchovou. Na absolutní top pak celek posílá poslední filmové setknání s Magdou Maděrovou. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Stručný děj ve čtyřech větách: Ženatý Matyáš má milenku Maciuchovou. Jeho žena Merunková o tom ví a navíc je těžce nemocná. Proto se chce zasebevraždit. Hádejte, jestli se jí to podaří... Na své si příjdou asi jen milovníci dobových reálií. Film se odehrává v Liberci a okolí (např. motorest v Kořenově). ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Samotný námět až tak špatný není, výkony herců také nejsou tragické, až na Merunkovou, která se unyle prochází po bytě a vyluzuje při tom podivuhodné zvuky. Liškovi zřejmě zbylo něco not v šuplíku ze Zemana a tak leitmotiv jeho hudby nápadně připomíná hudební doprovod první desítky dílů majora Zemana. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

S panem režisérem Matějkou si nerozumíme a jeho filmy nemám rád. Navíc Svatopluk Matyáč kdykoli hraje dramatickou tragickou postavu . tak je podle mne hrozný, tady jeho soustředění zachmuřené pohledy ??? v komedii mi nevadí, ale tohl epodle mne nejde. Jana Gýrová si jednu hvězdu zaslouží, pan Augusta je taky pěkný vstup něčeho živého a herecky solidního, kdežto paní Merunková je hrozná bloudivka scénou. Paní Maciuchová málo prostoru. Vlasttimil Brodský je apan Augusta jsou druhá hvězdiřka. Pro mne film nanic. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Film byl natočen podle rozhlasové hry, v níž vystupovaly pouze postavy učitelky a děvčátka, z jejíhož povídání učitelka postupně vyrozumí, že jeho matka asi chce spáchat sebevraždu, a zachrání ji. Matějka všechno to, o čem se ve hře mluvilo, zdramatizoval, přidal nové postavy a navíc hned na začátku filmu vyslepičil, že se matka hodlá zabít, takže působivost hry je ta tam. Ale určité napětí si film přes to všechno přece jen zachoval. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle rozhlasové hry, v níž vystupovaly pouze dvě postavy, postava učitelky a děvčátka, z jejíhož povídání učitelka postupně vyrozumí, že maminka si chce vzít život. (sator)
  • Film bol natáčaný v Liberci a jeho okolí. (dyfur)

Reklama

Reklama