Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (945)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napodruhé rozhodně lepší. Když už jsem nečekal, že mě odhalení překvapí (to se filmu nepovedlo ani minule a stále trvám na tom, že to je až moc okaté), mohl jsem více užít všechny herecké výkony, bavit se tím ohňostrojem lží a vědoucím úsměvem Daniela Craiga, jehož Blanc všechno trpělivě poslouchá a čeká, kdo a co mu asi zalže příště. Na společnou scénu Any de Armas a Christophera Plummera bych se mohl dívat pořád dokola, v té je naprosto všechno. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čtení závěti mi přišlo suchopárné, obsazení je absolutně tuctové a třeba takový Plummer předvedl na velkém prostoru poměrně trapný výkon. Na druhou stranu Craigovi role amerického Poirota náramně sedla, stopáž je zcela přiměřená rafinovanosti zápletky i zajímavosti postav, satira na současnou Ameriku si našla své zasloužené místo a rozlousknutí případu mě přímo zvedlo ze sedačky. Určitě se na to někdy podívám znova a speciálně se zaměřím na neskutečně zábavný monolog detektiva Blanca, když případ přirovnává k donutu. A teď mi, prosím, co nejrychleji přineste nějaký pytlík..! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„To bola najhoršia autonaháňačka, akú som kedy videl.“ Čakal som to lepšie, ale aj tak tomu štvrtá hviezda unikla len o rybičku. V detektívkach už som videl „všetko“, čiže som bol mimoriadne podozrievavý už od prvej sekundy a do úvahy som bral aj možnosť, že vraždili psy. Nakoniec to ale celé bolo inak a hoci ma to zaskočilo, tak scenár je vystavaný natoľko zvláštnym spôsobom, že vlastne ani neviem, či sa mi páčil alebo nie. Výprava starobylého sídla skvelá, atmosféra parádna, dialógy odsýpajú, postavy ľahko charakterizované a kasting skvelý. Daniel Craig je dobrý, ale treba vyzdvihnúť aj fantastické mrchy Jamie Lee Curtis a Toni Collette. Čo mi nesedelo? Občas čudné momenty (posledná scéna s listom pre Jamie Lee Curtis – to bola náhoda?), občas blbosti (to, že fyzicky zničím kameru vôbec neznamená, že zničím záznam v systéme) a možno to bolo zbytočne dlhé. Cinemax TN 2019 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Luxusní práce. Společně s Tenkrát v Hollywoodu a Irčanem jediný film roku, u něhož mě tak moc bavil samotný proces dávkování informací a okázalého odkrývání fabule. A není to opravdu jen záležitost na jedno zhlédnutí, jejíž půvab by po znalosti vyústění uvadal - v krátké době jsem film viděl dvakrát a právě na podruhé jsem si ještě více užíval celkový koncept, žánrové odkazy a jednotlivé vtipy, které často tvoří perfektní střih a promyšlené střídání zamlčovaných a obměňovaných hledisek vyslýchaných aktérů. Ona také není dominantním vypravěčským prvkem zvědavost nad identitou vraha (přeskočte závorku kvůli spoileru - což podtrhuje fakt, že ve finále onu vyšetřovanou vraždu vlastně nikdo nespáchal), nýbrž zábavné vedení pozornosti skrze flashbacky, ironicky laděné vztahy mezi aktéry a odhalování samotného pozadí, nikoli pachatele. A rovněž díky úžasným hercům a chytlavým dialogům nemám obavy, že to nebude srovnatelná sranda i při dalších projekcích. A nebo v rámci pravděpodobného pokračování.. 90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená a dosť netradičná detektívka. Musím vyzdvihnúť málo zaužívaný postup, kde pomerne skoro vieme kdo a prečo, ale film má do konca stále čím prekvapovať. Ono veľkým prekvapením je aj bohaté a hviezdne obsadenie. Ani si nespomínam kedy som videl toľko hviezd v jednom filme, naposledy snáď Tenkrát v Hollywoodu. Ch. Plummer vie aj na malom priestore vytvoriť úžasnú energiu, strašný sympaťák vzhľadom na svoj vek. Dabing film dosť zabije, Craigova zvláštna angličtina rozhodne stojí za to, aby ste si zvolili originálnu verziu s titulkami. 80%. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Kruh nožů umístěný za křeslem během úvodních rozhovorů a závěrečného odhalení má tvar koblihy s otvorem uprostřed. Je to narážka na metaforu záhady detektiva Blanca (Daniel Craig). Všechny nože směřují do středu, což značí, že jsou všechny postavy "na nože" a bojují o odhalení díry v záhadě. Rian Johnson přiznal, že si chtěl tuto rekvizitu po natáčení nechat, ale nebylo mu to umožněno, jelikož značná část použitých nožů byla vypůjčená. (MartinS96)
  • Harlanův (Christopher Plummer) obraz nebyl v době natáčení ještě připraven, proto bylo vždy v jeho rámu zelené plátno, do kterého byl obraz v postprodukci digitálně dokopírován. (TaNya_)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama