Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nenápadná ale v některých chvílích překvapivě kvalitní podvodnická komedie. Film má obrovské plus v dvojici Brody-Weisz (Ruffalo je velice nevýrazný a na jeho místě bych si představil tucet lepších herců) ale i obrovské mínus v tom, že kvalita a tempo filmu je dost nevyvážené. Je zde řada opravdu povedených a vtipných scén ale v některých částech film doslova stojí na místě. Vypadá to asi jako jízda v autě, které střídá pátý a druhý rychlostí stupeň častěji než je zdrávo. Za těch pár výborných scén to ale rozhodně stojí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Wesove Andersenove filmy, ktoré dokážu okúzliť iba špecifickú skupinu divákov. Na prvý pohľad výpravný divácky dobrodružný film dáva od začiatku tušiť, že pokiaľ sa ihneď nenaladíte na jeho štýl, v priebehu filmu sa vám to už nepodarí. Mne sa to tiež nepodarilo, a tak som ani nepochopil tú premyslenú lúpež. Ak je Ruffalo Brodyho bratom, tak jedine nevlastným. Brodyho nos to prezrádza. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, silný v několika málo okamžicích, slabší v rozvláčném tempu a překombinovaosti podvodů. Byly okamžiky, kdy jsem smíchy nestíhala a chtěla jsem dát 4, byly však i okamžiky, kdy jsem si říkala, tak to ne. Adrien vypadal, že se každou chvíli rozbrečí a po dvou hodinách to na mě už vůbec emočně nepůsobilo, bráška v podání Marka Ruffala zaujal jen svým božím hlasem, ale jinak byl naprosto nevýrazný, Robbie Coltrane a Maximilian Schnell = rychlovýstupy, které maximálně potěšily. Ve výsledku jsou však Bratři Bloomovi filmem, kde vyhrává ženský herecký potenciál - protože Rachel a Rinko zvládly perfektně vypíchnout dvě nejzábavnější postavy, které děj vytahují z ucajdaného melodramatu do komedie. Kostýmní nadčasová stylizace mi přišla hodně zajímává. Přesto však zůstávám u průměrného hodnocení. 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ze všech atributů kvalitní podívané Bratrům Bloomovým neschází akorát rozmanitost – neustále se mění prostředí, motivace postav (bizarních, naprosto nevýrazných), žánr a s ním i styl filmu. Což dohromady dává nesourodý kompilát nápadů originálních leda tím, že jsou nahňácány do jednoho nefunkčního filmu. Ono místy vtipné využívání divácké znalosti „filmů o podrazu“ sice nakonec podráží, ale ne diváka, ale nohy sobě samému. Předchozí Zmizení s nižším rozpočtem i ambicemi vyšlo Johnsonovi výrazně lépe. 50% Zajímavé komentáře: Renton, DaViD´82, Botič ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vošousti dětskej hřišť........... Bratři Bloomovi jsou povedená dvojka a "slečna" Bang Bang je nádherná parťačka. Už od začátku jsem věděl, že se budu bavit. CITÁT - Mám rád Japonská manga......... Jenže stále podvádět a krást a neustále poslouchat svého staršího bratra přestane bavit. Mladší bratr má těch scénářů svého bráchy už dost, chce přestat. Odchází. CITÁT - Černá Hora o tři měsíce později........... Zase se nechá překecat. Poslední plán a konec!! Okrást excentrickou milionářku žijící o samotě na svém sídle nebude pro bratry Bloomovi nic složitého. Možná. Docela se mi líbí oslovení nebo spíš titul "Epileptická fotografka". Přinejmenším to evokuje zajímavé fotky. V téhle hře však mladšímu z bratrů hrozí to nejhorší co ho může potkat. Zamiluje se do své oběti. No a mezi tím se příběh přesune do Čech. CITÁT - Ten vlak jede do Prahy......... Scéna ve vlaku "při letní bouřce" mě rozesmála. DIALOG: PENELOPE (Rachel Weisz) - Bóže. Jsem tak nadržená!!! PAUL BLOOM (Adrien Brody) - Dobrou............ ZAJÍMAVOSTI - 1- Část filmu se natáčela v Praze. 2- Po Karlově mostě jezdí policejní a vojenská auta. 3- Beng Beng (Rinko Kikuchi) po celý film neřekne ani jedno slovo......... CITÁT - Jsi nějak potichu........ Paul Bloom dokonce okrade pražského stánkaře. POZOR SPOILER - Je chycen za krádež jablka - KONEC SPOILERU. CITÁT - Jablko?.......... Finále je romantické, smutné, výbušné a velké. Nebo spíš zbytečně prodlužované. CITÁT - Chutná jako alobal.......... Staršího Blooma Stephena si zahrál Mark Ruffalo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Rachel Weisz se pro roli Penelope musela naučit hrát na klavír, benjo, housle a akordeon, dále žonglovat, hrát stolní tenis, jezdit na skateboardu a spousty dalších aktivit. (D3VIL)
  • Natáčení části filmu probíhalo v Praze. (Terva)
  • Vojáci znázorňující českou armádu ve filmu nosí ruské útočné pušky AK-47. Ve skutečnosti však česká armáda v té době používala zbraně Sa vz.58. (Dekovnik)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama