Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Khek Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím nenašla toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach. A nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten chlap má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka přesto lpí na vztahu bez budoucnosti. Je zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu. S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat se, když cíl je na dosah… (Cinemart)

(více)

Recenze (776)

claudel 

všechny recenze uživatele

Ačkoli to bylo nesmírně předvídatelné a značně klišoidní, celkově ve mně film zanechal spíše pozitivní dojmy. Nebyl trapný, překombinovaný ani nechutný. Na druhou stranu, po patnácti minutách bylo jasné, jak to u všech tří sester dopadne, a Ženy v běhu tak nic originálního ani nového nepřinesly, ničím nepřekvapily. To, že je Kubařová atraktivní a éterická, Boková sexy s nakřáplým hlasem a Hofmann zahraje všechno, všichni víme. Na režijní debut slušný výkon. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Scénář děsivý. Především linie kolem prostřední dcery, malé rozumbrady a taťky vyšetřovatele. Ale co naplat, duu Kostková/ Vetchý to prostě šlape a to tak, že se dokážete povznést přes jindy iritující sexistický humor. Film mě neurazil a slabší trojku mu s klidem udělím. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ženy v běhu jsem ohodnotil stejně jako před časem Tátovu volhu, i když důvody jsem měl pro tyto dvě hvězdičky jiné. Čekal jsem komedii a humor ve filmu určitě nechyběl, jenže byl poněkud infantilní. Uznávám, že kdyby mi bylo dvanáct, asi bych se u té záplavy hoven, bobrů a okurek mohl potrhat smíchy, vždyť v tom věku mi přišly vtipné i filmy Mistra Trošky, dneska už jsem přece jen trochu jinde, takže jsem se u snímku cítil často lehce trapně. Všechno, co se tady odehrávalo, navíc působilo krajně nereálně, prostě taková utopická idylka s nějakou tou umělou zápletkou. Teď, když to píšu, začínám vážně uvažovat o tom, že jsem se s druhou hvězdičkou unáhlil, tak už toho radši nechám. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl běžecký průšvih, herecký napůl dobrý a na půl ne. Příběh nezáživný a divný a hlavně to co někdy vytlačily z konzervy byla katastrofa. Někdy by si měly hold uvědomit co za nesmysly jim lezou, škoda takových filmu, neviděl jsem skoro nic zajímavého. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Totální patos a kýč. Tohle točit v dnešní době mi přijde stejně převratné, jako přijít s vynálezem toaletního papíru. Nuda, trapnost, nevynalézavost, šeď. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

JO, JÁ VÍM, zase nějaká hloupá česká komedie, ... ble, ble, ble, jak to často u komentářů různých hnidopichů tady na ČSFD bývá. JÁ SE ALE TAK POBAVIL A NASMÁL, až mi smíchem tekly slzy z očí. Lidičky vážně, to už se mi dlouho nestalo. Martin Horský se se svým dokonale vybroušeným scénářem a režií překonal a herecké výkony všech byly doslova naprosto přirozené filmovým postavám. Bolek Polívka příjemný pohodář v pidiroli (moc mu to následně v té urně slušelo) a Tereza Kostková vždy s rozvahou nad věcmi klidného ignoranta Ondřeje Vetchého. Inu bylo "cítit" z plátna, že všichni herci včetně skvělé Zlaty Adamovské si to při natáčení doslova užívali, snad až na ten běh. Co říkáte paní Adamovská? :-) To ale nemyslím ve zlém. Byla to asi fuška, ale zvládla jste to. Všechna čest. Asi to spojení scénáře a režie v jedné osobě bylo to nejlepší pro celkový výsledek díla. Pane Horský blahopřeji. Dal bych si tu dokonale ochucenou polévku s písmenky ještě nejednou. Tak byla obsahově vynikající. A už se těším na dvojku. TOHLE NENÍ KAMEŇÁKOVSKÝ HUMOR PRO SLABODUCHÉ DIVÁKY, MATTY. Plácáš bláboly a na svět kolem sebe se díváš očima puritána, tedy člověka přísných a PŘEHNANÝCH morálních zásad. Asi budeš nějaký TEN skutečný filmový odborník s "ohromným" smyslem pro humor. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení... Jasně, film se jmenuje Ženy v běhu, ale kdyby tam těch běhajících žen mnohem míň (např. bez Kostkové a Adamovské bych se vážně obešel), byl bych určitě spokojenější... Ondra Vetchý je v tomhle volném pokračování postavy Jirky Luňáka výbornej a tak hlavně kvůli němu dávám 50 %... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Laciná romantika, u které víte jak bude probíhat i jak dopadne, ale čiší ní taková pohoda, že na tu hodinku a půl člověka spolehlivě přiková k obrazovce. Vedle toho film baví nenuceným vtipem a i když se čas od času dotkne lechtivějších témat, nepůsobí to vulgárně. Holčičí část osazenstva zahrála skvěle a já se i tady rozplýval nad úsměvem Veroniky Kubařové a mužské části castingu vládne jednoznačně Vetchý, který se stará o většinu humorných vsuvek. Horský uspěl i jako režisér a díky Bohu za to, že jsou všechny jeho filmy na jedno brdo. 85% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak přeci jen moderní česká kinematografie nabídne super film. Zábavný, přirozeně vtipný a s dobrým námětem. Ondra Vetchý jako otec rodiny, co lepí lodičky je naprosto famózní. Najdou se kvalitní rodinné gegy. I hlavní čtveřice žen je vybrána parádně. Za mě palec nahoru, konečně jsem si český film užil a nemusela to být pohádka. Tady komedie konečně nedělá ostudu. Hezký příběh s happyendem. Tak jak to vlastně chceme. (70 %) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že na základě traileru jsem čekal hloupou komedii, která tu skončí v černé (nejlíp v modré) barvě. O to větší šok pro mě byl, když zde Ženy v běhu po premiéře obdržely nad 80 % od diváků, každý mi to postupně začal doporučovat a ani recenze od kritiků nebyly tak špatné... až mě to teda nakonec samotného zlanařilo také. Musím říct, že hype to ale určitě trochu je. Není to ani tak filmařsky kvalitní a ani nijak extra vtipné (a už vůbec né originální nebo zapamatovatelné) jako se povídá. Ale uznávám, že jako oddechovka je to víc než sympatický a vlastně všem zúčastněným ten komerční úspěch docela přeju. A to i přes ty všechny občasné trapnosti, lacinější humor, slabší scénář pitomé dialogy, jednodušší psychologii postav a celkovou nereálnost příběhu. Škoda, že alespoň pár postav ve filmu nebylo trochu blíž k realitě a jen se v podstatě využívalo ženských i mužských stereotypů. Věcí, co mi vadilo, bylo teda fakt požehnaně, ale tak nějak pořád převládal pocit "jako jo, je to hloupoučký, ale nejde tomu nefandit" a navíc to bylo poměrně zábavné od začátku do konce, takže hluchých míst po málu. Každopádně víc než tři a půl hvězdy dát určitě nemůžu. Je to možná lehce nadprůměrný počin v rámci "pohodovky pro příjemný večer", ovšem... to je úplně všechno. Na druhou stranu jsem z toho cítil, že to byla vážně jediná ambice filmu a na nic víc si to ani nehrálo. Za mě osobně 60 %, ale nebudu se divit, pokud to někdo bude hodnotit líp i hůř... :) ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

K běhání ani smíchu (i když jeden konkrétní product placement mě pobavil velmi) sice Ženy v běhu nezviklají, ale taky to není úplný bolehlav, jakého jsem se z traileru obávala. Na Martinem Hofmannem hrané loutkové divadlo bych ale koukala i bez donucení dál. 2,5* ()

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

Občas mám pocit, že tady vznikají jen samé nudné, plastikově naaranžované bídy a pak si pustím další film a zjistím, že to je pravda. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Při filmu je možno postávat u reproduktorů a z vyvaleného chmýří postupně uplácat cukrovou vatu pro celou rodinu. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Klasický produkt svojho žánru, kde na začiatku presne viete ako to skončí so všetkými pármi, dokonca ešte skôr, než sa na scéne objaví druhá polovica toho páru. A keď sa objaví, viete, že to je on aj bez pohľadu na filmový plagát. Pozitívom ale je, že to nie je také trápne, ako väčšina súčasných českých komédií, dokonca som sa možno aj 2x zasmial. Určite sa to nezaradí medzi kultové česky romkomy, ale pozrieť sa to dá vcelku bez ujmy. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Klasická česká nenáročná komedie, založená na milostných vztazích a běhání. Všechny vznikající vztahy, jsou spíše takové vysněné teoretické situace, aby na konci byli všichni štastný. Celé je to navíc hodně předvídatelné a komediální scény zachraňuje pouze Ondřej Vetchý. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost, moc se mi tenhle kousek líbil, atmosféra pohodová a velice příjemná. Holky to dávaly s přehledem (Veronika Kubařová úžasná) a kluci za nima nezaostávali, bavili stejně tak (zejména Ondřej Vetchý). Nejpůvabnější ovšem pro mě byla malá Rozárka, okouzlující dívenka. A co hodnotím nejvíc a nejvýš, je ten optimismus, který z filmu sálá. Vykouzlit divákům na rtu úsměv a rozesmát je k slzám (a že nás bylo) stojí za shovívavé hodnocení a za režisérský debut rovněž, tedy přihazuji zcela vědomě tu pátou hvězdu. Poklona tvůrcům, tohle se vám povedlo, jen tak dál, houšť a větší kapky, sím.. ()

Tatatranka odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych neběhala pár let, styděla bych se vyběhnout. Takhle mi bylo trapně a smutno ze stereotypů, které nadále v českém filmu přežívají, protože stále fungují a my se jim smějeme (sem tam jsem se zasmála, nepopírám). Bylo mi trapně, ještě je, jdu si zaběhat. ()

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Reklama

Reklama