Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to přesně na pomezí mezi naprostou kravinou a stylovým kultovním béčkem. Tony Maylam měl šťastnou ruku, protože za pomoci hypnotické kamery a vlezlé hudby trefil parádně psychadelickou atmosféru, kterou mu ještě vyšperkoval Rutger Hauer svým maniakálním herectvím. Na začátku Vám bude připadat jako magor, ale s postupujícím příběhem bude jeho chování čím dál pochopitelnější, a jako magoři budou naopak vypadat ti okolo. Možná je to náhoda, možná je to režisérký záměr, každopádně to přiživuje mimózní pocit z děje. Zasazení do světa ve kterém se zhmotnily předpovědi magorů lepících se k silnicím, pobíhá v něm vrah z noční můry, a společnost zvolna sklouzává do chaosu, dokončuje dílo a pevně zacementovává film na té správné straně pomyslné hranice - mezi stylovými kultovkami, ke kterým se jejich obdivovatelé budou rádi vracet. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Drsný hlavní hrdina Rutger Hauer, který žije z čokolády, kafe a cigaret, a nechodí spát bez pořádného děla pod polštářem ("Potřebujeme větší zbraň, něco jako... granátomet!") a jmenuje se Stone... Harley Stone. Jeho nový kolega Neil Duncan aka pan Dick "přesně-podle-předpisů" Durkin, který právě vylezl ze školy. Cynická sexy Kim Cattrall jako Michelle, bývalá Stoneova bývalého partnera. Tohle ústřední trio se zaplétá do boje s nadlidsky nelidským požíračem srdcí, který nenechá Stonea ani vyspat... už hodně dlouho. Skvělá britská akční jízda z dalekébudoucnosti roku 2008, kdy se Temže nenechá omezovat korytem a vyvalí se do ulic, kde už na ni všichni čekají... A hlavně krysy, spousta a spousta (a možná ještě trochu) krys. ()

Reklama

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Já tam teda více viděl Temného Anděla, ale budiž. Predátor 2 jsem viděl jen jednou a už tomu bude nějaký ten pátek. Jsem si projel filmografii Ruthera Hauera a on není nějaké to ořezávátko, takže požírač srdcí si vybral špatného protihráče. Tento typ hrdinů mi v dnešních filmech chybí, kouří, nadává, nespí, je špinavý, občas procedí nějakou tu hlášku. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Split second má velký nedostatek ve schopnostech tvůrčího týmu. Námět a odvyprávěný příběh alá Predátor 2 jsem docela skousnul. Kdybych měl však u tohoto filmu přemýšlet, asi bych zaplakal. Je to totiž čistokrevné béčko s nedomyšleným scénářem, které v sobě skrývá několik již tradičně používaných postav - drsný polda, věčně namíchnutý nadřízený, parťák vystudované ucho, do toho všeho z čistého nebe spadne hrdinova přítelkyně. Ať je filmu přičteno k dobru to, že je poměrně dost akční, odehrává se v ponurých, často vodou zatopených lokalitách a má docela pěkně vypadající monstrum. Jen bych chtěl teda vědět jak provádí ty svoje krkolomné a neviditelné útěky z místa činu přitom, když dojde na bližší seznámení s ním, nadělá bordelu, že by měla úklidová četa práci na týden. 55% za celkovou zábavnost a drsňáka Hauera. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na přelomu 80. - 90. let bylo natočeno mnoho snímků o nějakém útočícím mimozemšťanovi a není tajemství, že se jedná o kopie námětu známé filmové akční pecky z roku 1987 ´Predátor´. Asi dalším nejznámějším akčním thrillerem je ´Temný anděl´ z roku 1990, který má s tímto snímkem hodně společné. Nebezpečí zabijáckého mimozemšťana ve městě, drsného poldu a jeho přiděleného parťáka, který svým charakterem spíše působí jen jako dějová humorná vložka na odlehčení. Rutger Hauer moc drsňáků nehrál a dle tohoto snímku je to snad i škoda. Drsná povaha, jedna hláška vedle druhé a neexistuje žádná překážka při cestě za svým cílem. Tahle role mu sedla jako ulitá. Snímek má na svůj žánr výbornou výpravu, napínavou krapet temnější atmosféru, která jedinou minutou neuvadá a žánrově patřičný drive. Slušná porce akce, napětí a sci-fi hororu. Snímek se však již pomalu stává společně se zmíněným Temným andělem pozapomenutý a je to škoda. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama