Reklama

Reklama

Poslední akční hrdina

  • USA Last Action Hero (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chlapec Danny Madigasn je velký filmový fanoušek a jeho nejoblíbenější postavou z plátna je akční hrdina Jack Slater, kterého hraje Arnold Schwarzenegger. Jednoho dne dostane od svého nejlepšího přítele, starého promítače z kina Nicka kouzelnou vstupenku na nový Slaterův film. Kouzlo začne okamžitě působit: Danny je transportován přímo do děje filmu, do Slaterova světa, kde neplatí pozemská pravidla a zákony a dobro vždy zvítězí nad zlem. Jenže jeden ze Slaterových nepřátel, padouch Benedict, ukradne Dannymu vstupenku a dostane se do skutečného světa. Tady chce zavraždit Arnolda Schwarzeneggera, aby tak konečně dostal Slatera. Slater s Dannym se musejí dostat do reálného světa za ním a pokusit se mu zabránit v jeho plánech… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

juta 

všechny recenze uživatele

Arnolda v této roli jsem neviděl minimálně dvacet let a miluju to, jak se i přes tak dlouhou dobu dokážu vybavit některé scény. Nejen díky tomu jsem se u filmu po celou dobu bavil, ale jak se tak pozoruju, tak takový druh filmu, kde někdo vklouzne nějakým způsobem na druhou stranu plátna, mě hrozně baví, a díky tomu jakoby vymizí určité nedokonalosti, které bych jinak možná kritizoval. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger si na vrchole svojej slávy mohol vyberať prakticky čokoľvek, s komédiami už v poslednej dobe mal svoje skúsenosti, ale až tentoraz aj konečne s dobrým nápadom. Natočiť takúto poctu akčnému žánru z pohľadu veľkého akčného fanúšika, takže niečo, s čím sa dokáže stotožniť cieľová skupina takéhoto filmu a navyše pod taktovkou Johna McTiernana, ktorý vie, ako sa veľké akčné filmy majú točiť bola skvelá voľba, ale nemyslím, že by to dopadlo úplne ideálne. No určite to nie je prípad nejakého priemerného, ľahko zabudnuteľného filmu, skvelých situácií, nápadov a prvkov, hlavne pre fanúšikov akčných filmov a ich hrdinov je tu nespočet, obzvlášť v prvej polovici, takže každú chvíľu sa tu objaví niečo, čo skutočne poteší, len mi príde, že tá zápletka, ktorá je spočiatku v pozadí, no neskôr sa dostáva čím ďalej viac do popredia nie je zase až tak zaujímavá a tiež to nemuselo byť až tak infantilné. Mohla to byť kombinácia pravého akčného filmu a takého rodinného fantasy, ale nakoniec to má bližšie k tomu detskému fantasy. Už len ten démonický záporák to jasne dokazuje. Inak sa tu obsadeniu nedá moc vytknúť, Arnold Schwarzenegger je tu stále ten pravý akčný hrdina s nesmiernou charizmou, chlapec je úplne ideálny, toho zanieteného fanúšika som mu veril, k tomu viacero sympatických a zábavných vedľajších postáv, napríklad večne kričiaci policajný šéf, ale ani tí záporáci nie sú najhorší, teda až na toho spomínaného démonického, ale taký Charles Dance ma bavil. A k tomu niekoľko skvelých cameí. Film nesklame ani po akčnej stránke, kvôli čiastočnej zmene žánru samozrejme musela byť trochu upravená, ale aj tak sa tu nájde niekoľko solídnych prestreliek, kvalitná automobilová naháňačka a pár efektných výbuchov. Hlavne také vystrieľanie únoscov dcéry alebo skvelo upravená scéna z Hamleta rozhodne potešia. A režijne je to očakávane vysoká úroveň, rozpočet a schopný režisér sú vidieť a tak aj preto zamrzí, že to nemalo ešte bližšie k pravému akčnému filmu. Takže ten priemerný úspech a prijatie tohto filmu ma vôbec neprekvapuje, prevedenie je predsa len trochu rozporuplné a takýmto poctám sa darí skôr v dnešnej dobe, nie vtedy, ale stále mi to príde dostatočne zaujímavé a zábavné, aby som sa raz za pár rokov k tomuto filmu vrátil, svoju úroveň má. 66% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| Klidně bych to zařadil mezi Arnoldovy klasiky, když se v tomto případě spíše jedná o ne moc tradiční záležitost. Rodinná akční nenáročná komedie – tak by se to dalo v kostce i nazvat. Zaujala mě atmosféra, na tu dobu asi typická. Arnold tu má pár dobrých hlášek, nechybí známá: I’m back! No, je tu teda i dost akce. Místy působí obyčejně, ale mě se líbila. Režisér má na kontě pár skvělých akčnáků, jako je Die Hard 1,3 či první Predátor. Takže, akce je tu docela dost. Postava malého chlapce mi nevadila – zpočátku jsem se obával, že mi bude vadit – to se naštěstí nestalo. K nejvyšší spokojenosti asi něco chybí, ale lépe to snad dopadnout nemohlo. Prostě tu máme Arnolda v nejlepších letech, který film krásně utáhne. Hudba byla celkem ok. Nemám co už bych dodával, bavil jsem se dost. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak špatný film, že ho nedokázal zachránit ani Arnold vedle všech možných malých, velkých i největších filmových hvězd. Film přišel ve špatnou dobu a byl vysloveně pohádkou, kterou sní každý chlapec, ale každý si v této fantazii představuje něco jiného a prostě to nelze vtěsnat do jednoho filmu. Kdybych snil já o něčem podobném jistě bych raději porazil Arnolda než byl jeho pravá ruka (možná se více hodí pravá půlka pozadí). ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ano, sice je to blbost, ale je to skvělá akční jízda a John McTiernan mně nezklamal ani tímto filmem! Hodně mně zaujal scénář, protože je originální a zábavný. Našel jsem se zde více žánrů najednou, což je taky skvělé. Akční, komedie, fantasy a dost možná parodie na jiné filmy, protože těch odkazů tam bylo docela hodně. Začátek filmu je tak skvělý, když si to Schwarzenegger kráčí na tu střechu, tak je nejvíc stylový. Velice mně pobavili některé scény, třeba plakát se Sylvesterem Stallonem jako Terminatorem a nebo některé hlášky (" Jsem známej komik Arnold Braunschweiger "). Akční scény byli výborné, avšak byli přehnané, ale co by jsme taky chtěli od akčního filmu?! To samé efekty byli výborné! Padouch Charles Dance s výměným okem byl velmi cool. Arnoldu Schwarzeneggerovi tahle role vyloženě sedla, protože zde mohl hlásit a zároveň střílet. A vůbec, myslím, že z těch všech akčních hvězd právě jemu sednou akční komedie nejvíc! A docela mně potěšil výkon i Austina O' Briena. Neměl bych zapomenout na herce, kteří si zahráli sami sebe a to hlavně na mého oblíbence Jean Claude Van Damma!!!! Kdo má rád akční film, tak si přijde na své! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (40)

  • Skupina AC/DC nejprve nechtěla mít s filmem nic společného, protože po propadáku filmu Vzpoura strojů (1986) prohlásila, že už soundtrack k žádnému filmu nikdy dělat nebude. Nakonec se však na filmu podílela. (Stanley619)
  • Ve 43. minutě, kdy se psi postaví na sebe, si lze všimnout, že nestojí přímo na sobě, ale na kovové konstrukci. (Pavlátko)
  • Mnohé z filmových rekvizit byly vyrobeny fiktivní společností ACME, kterou známe z kreslených seriálů z cyklu "Looney Tunes". (Džejkop)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama