Reklama

Reklama

Obsahy(1)

ANDĚL. Zimním mrazem promodralá tepna velkoměsta, kudy se s ospalou neúnavností stále a znovu proplétají cinkající tramvaje, stovky lidí s hlavami sklopenými k zemi i desítky popojíždějících aut. Chátrající synagoga, vedle rozšklebená hluboká jáma a nad ní varovný prst jeřábu předznamenávající budoucí kovově-lesklé obchodní centrum. Mísí se tu hukot aut, dunění rozvibrovaných kolejí, hlasy lidí, ječáky policejních sirén i nezúčastněně monotónní broukání omšelých amplionků na obchodech o idyle a pohodě vánoc: "Pur-pu-ra-na-plot-ně..." Staniol, Santa Mikuláš, kapři bez hlav a zatoulaní psi nedočkaví své vánoční výslužky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (127)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Bububu, ty malá píčo! Časová kapsle Anděl Exit na DVD z Reflexu pro mě zrála víc než 20 let. A vyšla mimořádně dobře.  Polemicky řečeno, film je skvělý hlavně pro vše to, co jemu vyčítáno - časovou usazenost do konce 90. let; kvality dobové digitální techniky; ne-milosrdenství literární předlohy; ne-herecké eso z Ohm Square. Vizuální, mystický masakr z prostředí cigánské pavlače, šlehárny v synagoze, večerky a Kapského města o tom, že opium je náboženství lidstva, Michálkovo digitální vykoupení, jen prostě není pro každého. Ti druzí nechť si pustí nějakou vidláckou klasiku, třeba Sekala. Pozor na hovna! ()

Matts 

všechny recenze uživatele

Mám pro Michálka slabost. Co snímek, to úplně jiný styl. Anděl Exit je skvěle odvedená experimentální práce. Na poprvé jsem měl trochu problém zorientovat se v ději, ale na druhý pokus už jsem si tento trip užil na sto procent. Z rolí Evy Holubové a Věry Galatíkové jsem měl pár nocí zlé sny - skvělé výkony. Dávám 4 a 1/2 hvězdičky a to jen proto, že Michálek vytvořil takové skvosty jako Zapomenuté světlo nebo Je třeba zabít Sekala...a to je pro srovnání hodně vysoká laťka. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Nenašla jsem jediný důvod, proč bych se na tenhle film měla chtít dívat. Ve skutečnosti jsem během sledování nacházela čím dál víc důvodů, proč bych se na něj dívat neměla. Ale protože už jsem patologický pesimista, dodívala jsem se do konce, abych mohla napsat negativní komentář. Ach, svět je tak krásný. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem udělal jednu obrovskou chybu - a to, že jsem byl střízliv, prost jakýchkoliv drog a podobných vymožeností, s naprosto čistou hlavou. A proto jsem vůbec nepochopil co mi tímto filmem chtěl Vladimír Michálek naznačit. Že život stojí za hovno? Možná by stálo za to vyjít do ulic, ono to nebude tak zlé. Že všichni berou? Možná byste si měl zkusit najít jiné přátele. Že jediným východiskem je smrt? Probůh, proberte se pane řežisére - zahoďte injekční stříkačky, cigára, chlast a jděte se jen tak projít ven, do přírody... ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách originální dílo od originálního tvůrce. Ze začátku mi chvíli trvalo než jsem si zvykl na roztřesenou kameru, která chvílemi vyvolává pocit, jako když se díváte na něčí domácí video. Ale ve druhé polovině snímek nabere tempo a i zdánlivě nevýrazný děj nakonec dojde uspokojivému závěru. Řekl bych autentická sonda do života určité skupiny našich spoluobčanů a především musím vyzdvihnout herecké výkony. Třeba taková Klára Issová působí, jako když byla po většinu natáčení opravdu pod vlivem čehosi :-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen na motivy knihy „Anděl“ od Jáchyma Topola, který se podílel také na tvorbě scénáře (gladdyss)
  • Počáteční scéna byla natáčena v kostele sv. Václava ve Štefánikově ulici na pražském Smíchově - tedy skutečně kousek od stanice metra Anděl. (hippyman)

Reklama

Reklama