Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Posuňme sa vpred, ale nie tým, že si dnes môžem vypiť, ale rozumom, keď už sme o rok starší. Zdraví sme, pekní sme, už len ten rozum. Na zdravie!“ Ano, už jen ten rozum…Materiálně, ale nikoliv výchovně fungující otec, pevné a zkostnatělé rodinné vzorce přenášející se z jedné generace nad druhou („Žena je dobrý sluha, ale zlý pán!“), záliba ve zbraních, „zaprdněná“ dědina, kde se všichni znají a tvoří „bezpečnou“ komunitu, pokrytectví, šikana, lynč …Témata dnes možná často skloňovaná, z určitého pohledu nejspíš až příliš, to ovšem neznamená, že by tím film ztrácel na aktuálnosti, spíš právě naopak. Snímek jde docela na dřeň. Postupné vyhrocování, přituhování nejdřív v rámci vlastní rodiny, posléze „přijímající, mírumilovné“ obce, a stále větší bezvýchodnost s bezmocí. Na snímek se nedívá příjemně a stejně tak pichlavé jsou i morální otázky, které předkládá. Marko Škop se od Evy Nové posunul zase o krůček dopředu a herecky to pevně táhne Milan Ondrík. Za mě solidní 4*. „Kto s dobrým svedomím chodí, ani hrom mu neuškodí!“ ()

Carthorias 

všechny recenze uživatele

Letní Filmová Škola 2019, film 26: Sympaťák Milan toho má na krku dost. Rodinu s třemi dětmi, sbírku střelných zbraní a za souseda tatínka, který je kandidátem na cenu Otec Roku Slovenského Štátu 1944. Aby to všechno zvládl, jezdí pracovat na stavby do Deutschlandu. Ale nejen penězmi živ je člověk, jak brzy zjistí, když se do jeho života začne montovat místní semináckovská ale poloplešatá skinheadská skupina, v čele se samolibým knězem podobného vzhledu žijícím u maminky. Ale co naplat, když v té skupině jsou úplně všichni. Hlavním tématem je pak vzepření individuality proti skupinovému fanatismu, a následky tohoto činu v sektou prorostlých komunitách. ()

Reklama

janeke 

všechny recenze uživatele

Veľmi znesiteľne podaná neznesiteľná téma. Vôbec mi nevadí, že Škop pracoval len s náznakmi, iste, dalo sa to urobiť omnoho bolestivejšie a skutočnejšie - bez možnosti vyhliadky na lepší svet. V tomto prípade som Škopovi vďačná, že mi dal nádej. P. S. Film je nesmierne silné médium - za predpokladu, že vám funguje zvuk. (Polovica dialógov prakticky nepočuteľná - na domýšľaka.) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Milan Ondrík zanechal velmi dobrý dojem už v předchozím Škopově filmu Eva Nová, takže nepřekvapuje, že tento snímek stojí pro změnu skoro celý na něm. Ale opět na to není sám, a naprosto přesvědčivě působí i zbytek hlavní filmové rodiny. Režisér je stále velmi dobrý pozorovatel, i když film už působí méně „dokumentárně“ než Eva Nová. Skutečné problémy (nejen) slovenského venkova tu rozvedl do podoby bezvýchodného psychologického dramatu. Možná ne tak skvělé jako Eva Nová, ale za vidění a zamyšlení rozhodně stojí. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím v jakém vesmíru tvůrci žijí ale v mém ne,,a to nemluvím o odflinknutém řemesle, kdy jsem našel tři chyby během 15 minut...Herci otřesní ... Neuschwanstein je zámek v Allgäu (Bavorsko, Německo) v oblasti obce Schwangau u Füssenu, který nechal postavit Ludvík II. Bavorský. Jde o jeden z nejznámějších a nejnavštěvovanějších turistických cílů v Německu. Tento zámek se také objevil v několika filmech a inspiroval Walta Disneyho ke stvoření Sleeping Beauty Castle neboli hrad Šípkové Růženky, který se nachází v Disneylandu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Škop vybíral představitele Adama (František Beleš) déle než půl roku. (klukluka)
  • Film se natáčel na Oravě v místě se statisticky nejvyšším úhrnem sněhových srážek. Suchá zima způsobila, že se prvních 14 natáčecích dnů natáčely pouze interiéry. (klukluka)
  • V jednom ze záběrů usedají Milan (Milan Ondrík) a farář (Daniel Fischer) do automobilu Škoda Octavia Combi, v následujícím záběru ale sedí v interiéru vozu Škoda Kodiaq. (Martin_L)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno