Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Velká Británie Our Planet
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (77)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný dokument s úchvatným komentářem Davida Attenborougha. Skládá se z více částí a každá se zaměřuje na jiný biotop. Podíváme se například do moří, džungle nebo na poušť. Je to neskutečně dobře udělané a záběry jsou vážně strhující. Vše podtrhává vynikající hudba. Určitě doporučuji. Taky je tu určitý apel na ochranu prostředí, protože vymýcení některých druhů je vážně na spadnutí... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bude David vždy sprievodcom po svete, ku ktorému sa v tejto uponáhľanosti nemám ako inak dostať. Naučil ma o prírode a svete veľa. A robí to stále. Our planet možno nevybočuje z predchádzajúcich dokumentov, ktoré vyšli v priebehu piatich rokov a nesú jeho rukopis, ale znova odkrýva viac. U Jonathana Rossa raz povedal, že najväčší hrdinovia seriálu sú kameramani. Za to, čo dokážu nasnímať a aký pocit dokážu v divákovi vyvolať. Myslím si, že to platí pre tento dokument viac ako pre ostatné. Či už je to bitka orlov, súboj žralokov o potravu alebo Černobyl, jedná sa o silné vizuálne vnemy, ktoré vo mne zase raz vzbudzujú radosť nad rozmanitosťou našej planéty aj smútok, že ju tak systematicky a hlúpo ničíme. Som ale rád za tých vráskavcov. To ma potešilo veľmi. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hodnotit přírodopisné dokumenty je strašně těžké, protože záběry, které nabízí jsou nepopiratelně krásné. Navíc David Attenborough je bez pochyb legendou a jeho hlas se dobře poslouchá. Na druhou stranu je ještě těžší překonávat to, co už jedno bylo ukázáno a tak je třeba přidat nějakou další hodnotu. Our Planet se tváří, že se zaměří hlavně na klimatické změny a chce diváka donutit o tom, proč se to děje, přemýšlet. To však podle mě šlo udělat i jinak než přidáním odkazu na webovou stránku v závěru epizody. Čekal jsem víc fakt a něco, čím se dokument odliší od svých předchůdců. Takhle je pro mě jen dalším z řady těch skvěle nasnímaných kousků. Paradoxně nejzajímavější je pak bonusová epizoda, která ukazuje, kde se co a jak točilo. Ta opravdu stála za to. 2. řada Přijde mi, že druhá série má úplně jiný formát než byl u první řady a nijak nenavazoval. Vlastně by se to ani nemuselo nazývat druhou sérií, ale mohlo by to stát samostatně s názvem Our Planet: On the Move. Ve 4 epizodách se koukneme na migrační zvyky zvířat a to v průběhu celého roku a samozřejmě si ukážeme, jaké nástrahy na ně čekají a to nejen ty přírodní, ale i ty, které vytvořil člověk. Opět jsou tam skvělé záběry, takže takovéhle dokumenty vážně nejde hodnotit špatně a stojí za sledování. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Třetí neoficiální díl Zázračné planety, který vlastně je dělaný stejným stylem a se stejnými lidmi. Jenom hold v moderním pojetí na Netflixu. Což je bohužel i docela smutná věc. Protože docela už je zde vidět určitá šablona, která se obkresluje neustále dokola a člověk už je z toho trochu mimo. A je to velká škoda, protože sledovat občas skoro jedno a to stejné dokola je v celku už otravné. I tak se zde opět našli části, které dokázali předat něco nového a zajímavého. Trochu se bojím, že se z tohoto stane určitá móda dělat to stejné, ale nezbývá než doufat, že filmaři se zaměří na tunu dalších věcí, které naše Země nabízí. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úchvatný dokument, vizuálne dovedený až k dokonalosti. Ale obrazová krása nie je zďaleka jediné pozitívum. Je ním aj mimoriadne vysoká informačná hodnota. Človek sa tu podozvedá množstvo zaujímavých informácií zo sveta divej prírody, o ktorých nemal ani poňatia. Ide hlavne o to, ako sú jednotlivé druhy od seba bytostne závislé a v neposlednom rade o to, ako človek túto krehkú rovnováhu narušuje. Okrem významného a alarmujúceho posolstva, ktoré dokument nesie, zároveň kdekoľvek to ide, dokument ponúka jasné riešenia a vyslovuje nádej do budúcnosti. To alarmujúce posolstvo je, že si človek píli pod sebou konár a ak s tým neprestane, už v blízkej budúcnosti na to tragicky doplatí. No a tá nádej do budúcnosti je fakt, že príroda má neskutočnú obnovovaciu schopnosť a akonáhle ju začne človek chrániť čo len v obmedzenom priestore, druhy na pokraji vyhynutia začnú znovu prekvitať. No a príslovečnou čerešničkou na torte je sprievodný hlas legendárneho Davida Attenborougha. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (2)

  • Dokument se natáčel 4 roky, v absolutních číslech to mj. znamená 3 375 natáčecích dnů v 60 zemích světa, 400 tisíc hodin monitorování fotopastí, 6 600 vzletů pomoci dronu, 911 dní na moři, 2 000 hodin potápění, 600 členů štábu, přes 200 natáčecích expedic. (Phantasma)

Reklama

Reklama