Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek nabízí pohled do zákulisí rozsáhlé pyramidové hry Bernieho Madoffa. Zkoumá, jakým způsobem do ní byla zatažena veřejnost, i sled ničivých událostí, které napáchala – jak na obětech, tak i na Madoffově rodině. Robert De Niro a Michelle Pfeiffer excelují v hlavních rolích Bernieho a Ruth Madoffových. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (61)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Drama o spekulantovi Bernieho   Madoffa. Ten vymyslel a rozjel   na burze své letadlo tzv.   pyramidovou hru, pozor   neplést s multi-level   marketingem. Madoff lákal   klienty do fondů na vysoké   výnosy, které ale   nevyplácel z výnosů,   nýbrž z vkladů nově   příchozích klientů. Že je   systém neudržitelný je   zřejmé, jenom nechápu, že   mohl fungovat tak dlouho ve   filmu se mluví o celých 16x   letech. To je vidět, jak maj   vychytaný systém kontrol,   když dokázal zpronevěřit   okolo 50 miliard. Pak známá   poučka 30/70 nabývá úplně   jiného rozsahu. Tedy 30%   spekulace a 70% jistota   vkladu, abych měl z čeho   pokrýt ztráty, kdyby   spekulace třeba nevyšly. Co   je ovšem skutečná tragédie   jsou ty tisíce   ožebračených lidí co   přišly úplně o vše o   celoživotní úspory.   (30/70!!!) Když člověk   sleduje snímek tak si   říká, jak mohl vůbec   spát. Robert De Niro ho   zahrál dobře a pro mě   absolutní perlička byl   závěr, kdy se ho novinářka   ptá, zda by sám sebe   označil za asociála. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komplexní pohled na Madoffův případ od jeho vypuknutí až po hořký konec se všemi jeho tragickými důsledky. Filmu podle plánu dominují De Niro a Michelle Pfeiffer, ale povedl se i casting vedlejších rolí s Hankem Azariou a dalšími. Co bych filmu vyčetl je přílišná délka, díky které Levinson zbytečně zamotává diváka do finančních machinací a okrouhat by šel i čas zabývající se Madoffovým soukromím, nebo ho vyhradit pro postižené, kteří z mého pohledu mnoho prostoru nedostali. Od HBO je sice člověk zvyklý na vyšší kvalitu, ale i tohle je dobré. 70% ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Pane bože, Michelle Pfeiffer zraje jako víno a čím dál tím víc krásnější. A De Niro má prostě charisma a šmrnc, který mu nejde upřít. Celý příběh je výborný a různé zápletky jsou skvělé. Navíc všechny postavy své role skvěle zahrály. Vůbec mi tady kupodivu ani nevadila delší metráž, jelikož to utíkalo jako po másle a o nudě nebo nudných scénách se nedá napsat ani ň. Za mě hodně povedené dílo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro je pořád skvělej a i kdyby byl tenhle film sebevíc průměrnej, on ho prostě dotáhne do takového stavu, že po shlédnutí nebudete mít pocit zbytečných dvou hodin a kousku. Jedná se vlastně o takovou jemnější verzi Vlka z Wall Street. Příběh o finančníkovi, který věřil tomu, že to, co dělá, dělá pro dobro všech. Samozřejmě, že hlavně pro dobro svoje, ale nějak mu moc nedocházelo, co způsobuje ostatním. Jenže karma mu to vrátila měrou vrchovatou a o tom to je. Film pro všechny, kteří si chtěli vydělat peníze a zaslechli pojem letadlo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film sa snazi venovat hlavne vztahom v Madoffovej rodine, potom co sa prizna, ze je podvodnik, ktory obral ludi o 65 miliard dolarov. Spôsob akym sa mu to podarilo tu je prakticky uplne upozadeny. Velky priestor nema ani konfrontacia okolia a obeti s Madoffovymi, ktora je zredukovana len na par scen. No a samotny Madoff tu je stvarneny ako sociopat, ktory si neuvedomuje/nepripusta/nechape co vlastne vykonal a ze svojim konanim znicil svoju rodinu. Na jednej strane ho De Niro stvarnil dokonale a na druhej strane vdaka tomu, ze Madoff cely cas neprejavi ziadne pocity a je vlastne uzavrety do seba, tak jeho stvarnenie nepôsobi divacky zaujimavo ale skôr nudne. Takze vo vysledku film pôsobi ako taka obhajoba Madoffovych synov, manzelky a brata ohladom toho, ze oni fakt nic nevedeli a divak by asi s nimi mal sucitit. Co sa mne nepodarilo a nemal som najmensiu chut sa o to snazit. Je uplne jedno, ci o tom celom podvode vedeli alebo nie. Dôlezite je, ze za nakradnute peniaze zili dlhe roky luxusny zivot o ktorom môzu ostatni snivat. Takze za to si zasluzia dozivotne opovrhovanie celej spolocnosti. Je to este celkom mierny trest. Vysledkom je film so zaujimavou kontroverznou temou, ale nie prilis strhujucim spracovanim. 5/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Bernie (Robert De Niro) volá Ruth (Michelle Pfeiffer), zanechá své ženě několik hlasových zpráv. To je však technicky nemožné, jelikož všechny hovory z federálních věznic musí být přijaté osobou, které vězeň volá. Zabraňuje to, aby lidé dostávali nechtěné telefonáty a hlasové zprávy od vězňů. (TheRay97)

Reklama

Reklama