Reklama

Reklama

Pátek třináctého 2

  • USA Friday the 13th Part 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Worhees - o kterém si všichni mysleli, že se utopil v Crystal Lake - se vrací s obrovským arsenálem zbraní a mstí se neznámým lidem, kteří táboří u jezera. A začíná hrůzostrašná podívaná! Pět let po masakru rozpoutaném v nově otevřeném prokletém táboře Křišťálové jezero šílenou Pamelou Voorhees, nesmyslně mstící nešťastné utonutí svého syna Jasona, je zprovozněn sousední tábor. Jenže Jason nezemřel a nezemřela ani žízeň jeho matky po pomstě na nové generaci táborových vedoucích a každém, kdo se motá kolem. Začíná další bouřlivá noc u Křišťálového jezera a s ní další hrůzná jatka. Pokračování úspěšného kempařského slasheru Seana S. Cunninghama debutujícího Steva Minera. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Vraždiaci citovo zaostalý Jason "poprvé". Pytel na hlave a zbraň v ruke. Kvalitné to je po viacerých stránkach. Sympatickí herci sú v takom žánri fakt diamant. Zlo, ktoré sa dá citiť, atmosféra skvelá, záver zaujimavý.. Slabšie ako jednotka, ale prekonať ju bolo (v mojom rozsahu) fakt noazaj ťažké. Bavilo ma to. U mňa spokojnosť. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jason poprvé promluvil a hned je to znát. 10 zářezů na rukojeti mu již nikdo neodpáře. Režie se chopil Steve Miner a na kvalitě se to projevuje. Přestože teda ani první díl nebyl nikterak slabý. Nejvíce mi bylo líto sympaťáka na vozíčku, ale na city Jason prostě nehraje. Vozíčkář + mačeta v hlavě = 1:0 pro Jasona. PS: Copak ti lidi nemůžou jezdit k jinému jezeru? :) 70% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Ani ve dvojce Pátku třináctého ještě není klasické vzezření Jasona s jeho maskou a mačetou. Místo toho tu máme jakého si "bag-mana", který má na sobě jakýsi papírový pytel s dírou na jeho jedno vidoucí oko. Je to trošku creepy, ale rozhodně se nedá říct, že by to byl nějak stylový vzhled. Máme tu ještě víc teenagerů než v jedničce a holky jsou ještě víc sexy, ale jinak jsou to ještě větší ňoumové a ploché charaktery. Jason je začne poměrně rychle vraždit, a to s žádnou velkou představivostí. Často jen Jason používá jako správný vidlák vidle. Postavy se mi mezi sebou docela pletli, a tak jsem pak velmi rychle ztrácel přehled o tom, kdo je ještě živý a kdo ne. Celkově je dvojka Pátku dost slabota. Slasher, kde toho není moc zajímavého. (5/10) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Na scéně se poprvé objevuje nejslavnější filmový brankář a zabiják všech dob Jason. Druhý díl Pátku třináctého (mimochodem ve filmu nebyla ani zmínka o tom, že by se film odehrával v tento den) zachycuje Jasona v době, kdy ještě nezačal chytat za Detroit Red Wings a kultovní brankářskou masku proto nahrazoval již méně kultovním pytlem od brambor s jednou dírou pro oko. Povedená, svižná, nenudící vyvražďovačka, u které mi ale krev v žilách netuhla tolik jako u prvního dílu. Asi je to proto, že jsem si film ze strachu, že se zase budu bát pustil radši ve dne :-))) ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před nějakými osmi lety, když jsem prožíval éru Pátků třináctého a neustále omílal těch pár dílů co jsem měl na VHS, strašně jsem si dvojku přál, ale nebyla k sehnání. Až dnes jsem si vzpomněl na ta léta a konečně napravil resty minulosti. Dnes už jsem od toho nic nečekal a ejhle. Dvojka příjemně překvapila. Scénář sice skoro bez nové myšlenky, ale i tak. Přišli, Slyšeli, Nevěřili = zemřeli. Nevěřil bych tomu, ale dvojka se mi líbila víc než jednička, Některé scény sice jak přes kopírák. Pár nelogičností a v postatě už neuvěřitelnost příběhu, ale celek vyšel náramně dobře a ani chvilku nenudil. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (38)

  • Jelikož byl Jasonův (Warrington Gillette) make-up vytvořen na poslední chvíli, má jednu část hlavy zarostlou rezavými vlasy a vousy. Přitom v prvním díle vlasy nemá a v dalších pokračováních také ne. (LION-MR.T)
  • Když se poprvé na scéně objeví Jason (Warrington Gillette), vidíme jen jeho nohy, jak se pomalým krokem blíží k domu, kde bydlí Alice Hardy (Adrienne King). Nohy ale nepatří muži, nýbrž ženě. Je to jediná scéna, kde Jasona hraje žena, konkrétně kostýmní výtvarnice Ellen Lutter. (Stocki)
  • Během závěrečné scény, kdy je záběr na useknutou hlavu paní Voorheesové (Betsy Palmer), nebyla použita umělá hlava, ale namaskovaná hlava herečky. Původně totiž měl film končit tak, že Pamela Voorhees otevře oči a usměje se, ale Steve Miner si závěr na poslední chvíli rozmyslel a nechal "zmrazit" obraz, aby nebylo poznat, že je hlava živá. (henrycruel)

Reklama

Reklama