Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil náhodou, když jsem neměl co dělat. Nic jsem od něj nečekal (nebo spíš naopak čekal nějakou naprostou slátaninu, jak už to ve filmech s zabijáckými zvířátky bývá) a možná proto se mi to celkem líbilo. Zajímavé, leč šablonovité postavy, které mají v podobném filmu být - hlavní hezoun (většinou jménem Jack, což je i zde), výstřední vědec, nepříjemný policajt a ženská, která je chvílemi úplně blbá, ale nakonec se ukáže, že nebyla tak zbytečná. Děj rychle ubíhá a scénář není nijak složitý nebo originální. Spíš mi to připomínalo takovou lacinější (dějem, napětím) epizodu Akt X (i tam byla epizoda o obřím krokodýlovi, který zabíjel v jezeře). Ve filmu se objeví i pár celkem slušných hlášek. Jen toho napětí by možná chtělo více. No nakonec stejně všechno dopadlo dobře. Krávě se nic nestalo a krokodýlové jsou "mrtví" (to s tím druhím krokoušem, co celou dobu nebyl vidět a najednou v dané chvíli vyskočí, to bylo poněkud pitomé, ale kvůli poslední scéně to dávalo smysl). Jeden z těch lepších filmů s vraždícími zvířaty. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Podařená komedie, skoro kult pro mne, řekl bych. Pár citátů : Ale on mi nic neudělal. Protože právě sežral krávu, vole !! Tak znova se zeptám, kde máte manžela !!! Sežralo ho něco ? Tak jsem vám ho chytil...helikoptérou. Tajemné, veselé, obsazené spoustou dobrých herců, jen si sednout a sledovat. Ale jak tak koukám na ta hodnocení, jsem jeden z mála co tomu dá plný počet....ale já se opravdu u tohoto filmu bavím a ještě ho několikrát uvidím. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Príjemná jednoduchá zábava s hladným prerasteným krokodílom. Postavy sú dobre obsadené, každá má jasný a rozdielny charakter a z toho vzniká množstvo zábavných rozhovorov plných sarkastických poznámok a podpichovaní. Film si teda udržiava zábavu aj vtedy, keď na scéne nie je ozrutný šupinatý plaz. Scény s krokodílom majú svoju atmosféru a aj keď sa nejedná o nič hrôzostrašné, príjemný humor a prekvapivá brutalita niektorých scén to vynahradí. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jediný díl s příhodným hodnocením, jediný, který ale natěšenému divákovi, toužícímu po pořádných jatkách v zubech prehistorického predátora, příliš mnoho neposkytne. Můžeme se pokochat v trochu horší kvalitě aljašskou divočinu a na konci se snad dočkáme alespoň pohledu na zmiňované monstrum. Sice se další díly série objevují v hrozivých hodnotách, CGI už je dost lámané přes koleno, ale v rámci vyvražďovačky stupidních postav i stejně stupidních herců mně osobně následující tři díly vystačily. Ke crossoveru s Anakondou se ale již raději vyjadřovat nebudu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu veliké překvapení. Už na samotném počátku nám tvůrci ukázali jakým směrem se chtějí pohybovat. Celá první pasáž tak vyznívá spíše jako detektivní thriller, kde několik bizardních figurek pátrá po příšeře, která pomalu likviduje zdejší potápěče. Zatímco extravagantní milionář je skálopevně přesvědčen, že se jedná o obyčejného krokodýla, ostatní osazenstvo očekává spíše nějaký daleko zajímavější objev, prehistorickou příšeru. Tady bych rád pochválil skvělou práci režiséra, který diváka zatáhne přímo do nitra příběhu a v malých náznacích mu pomalu objasňuje celou tu záhadu, ten si tak může představovat, že je sám přímým účastníkem děje. Když se snímek přehoupne přes polovinu je razantně změněno i jeho tempo, což rozhodně není na škodu, přestože první pasáž ještě ani nezačala nudit. Místo pomalého budování atmosféry je nám představen ještěr v plné parádě a my se pomalu dozvídáme odkud se tu vlastně vzal a z jakého důvodu přetrvává. Není třeba ani nijak více upozorňovat, že tyhle důvody jsou pořádně praštěné, vzhledem k celkovému pojetí příběhu si ovšem není třeba klepat na čelo, neboť Jezero velice umně pojí nefalšovaný temný thriller a černou komedii. Spolu se skvělým hudebním doprovodem začíná hon na tu vraždící bestii, při němž se s tím roztomilým zvířátkem pomalu seznamujeme a začínáme chápat milionáře a jeho lásku k němu, stejně jako u Konga zde začneme zabijáka obdivovat a pomalu začneme zjistit, že za tím obludným tělem se přece jen schovává hodné zvířátko. Jezero sice má své chyby a ne všude funguje tak jak by si autoři přáli, na svůj rozpočet se ale jedná o velmi příjemné dílko, které nikoho neurazí. A ten humor, to je vážně chuťovka. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 81. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Jazva na čele Brittany Snow je skutočná, aj keď vo filme je výraznejšia. Brittany o svojej jazve uviedla: "Jazvu som si spôsobila, keď som mala 3 roky a spadla som na tehlu. Moja sestra ma mala na starosť, na chvíľu na mňa zabudla a potom som sa potkla, spadla som a rozbila som si hlavu. Rozhodla som sa, že ani neskôr nepôjdem na plastiku. Rozhodla som sa to prijať. Teraz si myslím, že mi to pridáva charakter. Páči sa mi to." (Arsenal83)

Reklama

Reklama