Reklama

Reklama

Co se z nás stalo

(festivalový název)
  • Dánsko Sorgenfri (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o světě, kde řádí hordy sousedů proměněných v nakažené lidožravé maniaky, vypráví režisér z pohledu jedné docela obyčejné současné rodiny. Nejsou tu žádní bývalí policajti, kteří trefí mozek ohnilé zombie na vzdálenost několika kilometrů, žádní vědci, kteří dokáží odhalit příčiny smrtícího viru, a žádné prázdné obchodní domy, věznice, nebo laboratoře, kde by přeživší mohli najít trvalejší azyl. Je tu jen rodinka ustrašených lidí, kterým skupina vojáků v plynových maskách přetáhne přes celý dům igelitový potah a zakáže jim vycházet ven. V takhle totální skleníkové izolaci samozřejmě intenzivně bují tísnivé pocity nejistoty, bezbrannosti a akutního ohrožení. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V malom dánskom mestečku znenazdajky vypukne neznáma infekcia. Ludia sú nútení zostať v domovoch, až pokial sa situácia nevyrieši. Keď však prichádza armáda a mestečko sa ocitne v karanténe, je jasné, že ide o viac ako len infekciu. Obyvatelia mestečka sa tak dostávajú do neistoty, keďže nikto nemôže veriť ostatným. Neustále čakanie bez odpovedí však prinúti ludí k zúfalým činom. - Horory zo severských krajín sú velmi ojedinelé a mám ich velmi rád, takže som sa na Sorgenfri velmi tešil. Momentálne si nevybavujem žiadny Zombie horor z tejto oblasti, samozrejme okrem dvoch častí Dead Snow, ktoré však nie sú ani trochu seriózne, takže sa so Sorgenfri nedajú porovnať. Zombie tématiku však tvorcovia z tejto oblasti nezobrali až tak klasicky severne. Objavilo sa tu väčšie množstvo krvi a bolo to celkovo trochu akčnejšie. Herecké výkony boli dobré, takže pomohli uveritelnosti tohto hororu, pretože obyvatelia reagovali prirodzene. Prostredie malomesta v karanténe a využitie policajných a vojenských zložiek bolo zobrazené velmi kvalitne a použitá technika ma naozaj zaujala, pretože sa tam tvorcovia snažili vybudovať pocit ozajstného nebezpečenstva. Vyvrcholilo to velmi kvalitne a som spokojný aj s tým, že sa tvorcovia nesnažili pracovať prehnane s dramatickou stránkou tohto hororu, pretože u niektorých hororov zo severu to často preháňajú. Už som to písal v niekolkých komentároch, ale pozeranie hororov zo severu a hororov so Zombie tématikou ma neustále núti myslieť na prichádzajúci švédsky horor Zon 261, ktorý je pre mňa momentálne jedným z najočakávanejších hororov vôbec. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vojsko, virus, pandemie, zombíci kol mručí... mládí ale sexem žije, Sonja slastí kňučí... " Což je koneckonců rozumné, hodit mi armáda na barák plachtu z igelitu, šustil bych taky. Čím jiným se taky zabavit v nudném filmu s nesympatickou rodinou? Navíc během ponorky, v izolovaném domě, při totál karanténě a trpělivém (protože armáda vyzývá ke klidu :-)) čekání na zubatou. Hrát s rodiči flašku asi ne, možná tak s babou od vedle na Máš babu! nebo Zombíku, člověče, nezlob se! Holt si radši Gustav a Sonja vrznou, než jim úsměvy zmrznou... Bohužel, jeden apokalyptický zásun (navíc provedením krotký a mimo kameru) plus sympaticky hryzavá holčička Maj coby učiněný zombie andílek, film z průměru nevytrhnou. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obyčejná rodina má dvě nevychované děti. Šestnáctiletý Gustav si dělá, co chce, a tak není divu, že přes zákaz opustí dům, vypustí pochytané zombíky z armádních vozů, do domu vpustí svoji Sonju (s kterou se před nedávnem seznámil) a její nakaženou matku. Když se spustí peklo, jeho jedinou starostí je sex, a pak se Sonjou zdrhnou. Malá Maj si také dělá, co chce, a proto rodiče za svoji nevýchovu zaplatí. Komorní dramata mám rád, ale slibný začátek tohohle snímku se začal jaksi rozplizávat a skončil velmi očekávaně. Původní mrazení se rychle vytratilo a já na Sorgenfri asi co nevidět zapomenu... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2016] (Nevím, jakej film viděl POMO, ale takovou karanténu jsem ještě v žádném zombie filmu neviděl.) Co se z nás stalo je civilně pojatej film o klaustrofobní karanténě v části města, kde tvůrci (skoro) všechno ošklivé jen naznačují nebo je to slyšeno přes roh. Místo gore efektů a akce se tu poctivě buduje atmosféra a já byl nadšen. Nečekejte žádnou záchranu přeživších, ale spíš kulku, když se pokusíte opustit dům a zjistit co se to sakra vlastně děje. Navíc, koukat na film v roušce a sledovat, jak kolem vás během projekce chodí ozbrojený stráže, který pak před první řadou natáhly mlíko, to je k nezaplacení :) Jednoho diváka dokonce odtáhli ze sálu a někdo v druhý polovině filmu bušil na dveře kina. Scénář (jen) na pár místech drhnul a zaváněl klasickými klišé, ale od Dánů to je slušnej příspěvek tomuhle zahnívajícímu žánru. Jsem fakt rád, že jsem prošel vstupní zdravotní prohlídkou a mohl tyhle zombíky vidět na velkém plátně. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pokľudné civilné prostredie Dánska a spočiatku veľmi dobre budovaná atmosféra, ktorú v druhej polovici filmu vystrieda dosť nelogické chovanie (inak sympatických) postáv, čo na mojom osobnom dojme tomuto inak zaujímavému hororu jednu hviezdu uberá. Škoda, lepší scenár by zo Sorgenfri mohol s prehľadom spraviť červeno-csfd-rámcový počin (ktorý majú myslím filmy nad 70%). ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama