Reklama

Reklama

Stáří není pro sraby

  • Česko Plavčík (pracovní název) (více)
Česko, 2022, 85 min

Obsahy(1)

Máte sny? Nějaká nesplněná přání? Parta důchodců si je vyrazila na výlet splnit a vzpomíná na svá mladá léta brigádničení v obecních lázních. Kňoura (Jiří Krampol), Josefa (Rudolf Hrušínský ml.), Janatu (Luděk Sobota), Kačera (Jan Přeučil) a vnuka Tomáše (Robert Cejnar) čeká výlet, na který nezapomenou. Let vrtulníkem, spaní pod širákem, večeře v nóbl restauraci, závod s pilotem Formule 1, ale i zábava na kolotoči... Co byste si ještě v životě chtěli splnit? (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je úkaz. Dokáže dát dohromady projekty, na které si profíci netroufají. Nebojí se témat, která v hlavním proudu chybí. A nezapomíná na herce na sklonku kariéry. Je neuvěřitelné, jak jsou ty magnuskoviny film od filmu lepší, pořád to není úplně ono, ale nikdo jiný nemá koule na to, aby dal dohromady takovou partičku. ()

Diego75 

všechny recenze uživatele

Chudák Fittipaldi nemá ponětí k jak špatnému filmu se upsal...Tomáš Magnusek zase nemá ponětí jak se píše dobrá komedie. Sobota, Krampol, Hrušínský a Přeučil sice předvádějí i v pokročilém věku dobré výkony, ale bohužel tady chybí scény, při kterých se divák směje. To už je samo o sobě u komedie problém. Nicméně další špatný český film už nikoho nepřekvapuje a mě taky ne. Alespoň to vypadalo, že při natáčení mohla být legrace a jednu hvězdičku si to přece jen zaslouží. ()

Reklama

VelkejViktor 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit, film u mě propadl. Těšil jsem se na setkání hereckých legend v jednom filmu po tak dlouhé době a na mnoho fórků, které budou mezi sebou střílet ze strany na stranu, to ale nenastalo. Do toho se tam každé 3 minuty spouštěla hudba, která se do snímku vůbec nehodila. Bohužel, lepší hodnocení dát nemůžu, ale abych něco vyzdvihl, malá role Fittipaldiho byla povedená. ()

5tipes odpad!

všechny recenze uživatele

Stáří není pro sraby, ale tenhle film ano. Fakt se na to nedívejte. Chudák Luděk Sobota i Přeučil, ty se alespoň snažili ze svých postav něco vykřesat, ale ostatní jakoby věděli, že to nemá smysl. Chválím alespoň přítomnost pana Freje. Scénář, hudba, režie, střih i kamera na opravdu velmi slabé, až školácké úrovni. ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, že tomuto snad nikdo nemůže dát 5 hvězdiček, ale když jsem si přečetl ty komentáře, tak už to chápu. Dávají je lidé, kteří nesnáší kulturu a film je pro ně jen na pobavení. Takoví lidé by u Bergmana nebo Felliniho nevydrželi ani pět minut, ale Magnusek je jejich kůň. Já jsem dal jednu hvězdičku za tu snahu, kterou jistě herec, režisér a scenárista v jedné osobě vynaložil na to, aby mu tam ty bývalé herecké hvězdy přišly. Je také zajímavé, že v těch jeho filmech i herci, kteří v jiných filmech zahráli docela dobře, hrají jako naprostí ochotníci. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Všechna plněná přání během filmu, vyjma „hulení trávy“ a „spaní pod širákem“, byla skutečná. (ugugege)
  • Natáčelo se v Jindřichově Hradci, na zámku Doudleby nad Orlicí, v Liberci, Ratibořicích, Náchodě a Karlových Varech. (Zix.)

Reklama

Reklama