Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

pravo 

všechny recenze uživatele

Seriál W. Hanna and J. Barbera dokáže osloviť mladších i starších prostredníctvom jednoduchého príbehu o naháňačke mačky a myši. Klasika, na ktorej už odrástli viaceré generácie a ďalšie generácie ešte odrastú lebo Tom a Jerry asi nikdy nestratia diváka a budú zabávať naše deti, deti našich detí, deti deti našich detí,... . ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V mladosti som si tiež tento seriál nahrával na video, ako píšu mnohí a vydržalo to nahrané pomerne dlho. Mal som to nahrané na niekoľkých VHS kazetách. A ani teraz by mi nebolo proti srsti sa k tomuto seriálu sem tam vrátiť. Násilie som tu nikdy nevnímal nejako negatívne. Naopak, prišlo mi vtipné a necítim sa poznamenaný a nebral som ho vôbec vážne. Nemyslím si, že by deti boli zas tak hlúpe. Navyše teraz už násilie z televízie len tak chŕli skoro v každej relácii a to nehovorím o správach. Seriál mal určite veľa svojich krásnych okamihov - napríklad sa mi vždy páčilo to občasné zmierenie oboch hlavných protagonistov, ktoré ale nikdy dlho nevydržalo. ()

Reklama

Mukunda odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je doopravdy gól. Samoúčelné honičky, lsti a násilí, navíc pohádkovou formou, to se děti dívají na pěkné věci. Násilí, i mezi přáteli je zjevně správná věc a protože se ani jednomu z hrdinů nikdy vlastně nic nestane, i malý divák získává pocit, že může být násilné, jak chce. Násilí je zábava, škodit jinému je správné. Navíc je zde postava Jerryho - myši stavěna do role toho správného, čímž dítě získává negativní implikaci toho, že to, co je považováno za domácího škůdce, je roztomilé, zatímco kocour, který nás před škůdci chrání, je jen zlomyslný padouch. Když to srovnám s našimi starými večerníčky, které dětem předaly nějakou hodnotu, tak toto je doopravdy jen americká sračka. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Staré klasické "kraťasy" a veškerá produkce Freda Quimbyho byla úžasná, perfektní, takřka dokonalá, někdy nádherně (dětsky) promyšlená a jindy ve své jednoduchosti geniální... Až natolik, že si vysloužila i dost nominací (a následných vítězství) na Oscara a to je co říct. Takové epizody jsem zejména jako dítě miloval a rád se nad nimi pousměju i dnes. Je to právě díky roztomilosti, vynikající vtipné animaci a pozor, také zvukům a hudbě, že bych jim hned s nostalgickou slzou v oku vlepil 10/10, jenže celkově seriál Tom a Jerry zažil i slabší léta, speciálně produkce Chucka Jonese (viz popis woodyho) byla překvapivě až o NĚKOLIK tříd horší, jak v humoru, tak v animaci. Škoda. 8/10 ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Nedílná součást mého dětství na kterou nikdy nezapomenu. Toma a Jerryho jsem měl jako malej na videokazetách nahranýho celkově snad deset hodin. A vždy když jsem byl nemocnej šoupnul jsem do videa kazetu a už to jelo. Takže vždy když vidím tuto kreslenou klasiku, se mi jako první vybaví jak vyháním chřipku z těla ven :-) ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Násilné scény vadily americkým cenzorům, kteří dohlíželi na to, když se staré díly později uváděly v televizi. (109)
  • Z důvodu politické korektnosti byly v některých pozdějších verzích odstraněny kontroverzní prvky jako stereotypizovaný obraz černošky, začerňování obličejů nebo kouření. (L_O_U_S)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama