Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 711)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Napoprvé nic moc, ale... pak uběhl nějaký čas a já tomuto sit-comu totálně propadl. Skvělé vtípky, skvělé frky a pak ještě skvělé hlášky - to vše dělá z této podívané supr kultovní záležitost. Když večer zvažuji, co si dát místo Večerníčku, pak volím mezi "ČERVENÝM TRPASLÍKEM", "PŘÁTELI", "FUTURAMOU" a "SIMPSONOVÝMI". ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem se u Trpaslíka někdy z plných plic zasmál. Zato jsem všechny řady viděl několikrát, jak s dabingem tak v originále a marně si vybavuju seriál s tak neutuchajícím koeficientem pro znovuzhlédnutí. Poprvé jsem ho navíc viděl v době rozečteného Adamsova "Stopařova průvodce po galaxii" a nic zazím neodráží atmosféru knížky lépe. Vždyť Kryton pronese větu "Nepropadejte panice!" hned několikrát. Návrat po patnácti letech považuju za jeden z malých filmových zázraků. ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

98% Whatta guy... Such a smeghead... Červený trpaslík je spolu s "Jistě, pane ministře" jediný sitcom, který jsem naprosto sežral. Osm skvělých sérií. Některé jsem viděl i v českém dabingu, který se podle mě ohromně povedl. Nicméně mnoho vtipů vyzní líp v originále. A vzhledem k tomu, že je má angličtina stále ve vývoji, zanechal na ní Trpaslík nesmazatelnou stopu... Smoke me a kipper, I´ll be back for breakfast! ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslíte si, že trčet ve vesmíru jako poslední člověk na světě obklopen hologramem Vašeho mrtvého nenáviděného kolegy, čímsi, co se vyvinulo z Vaší kočky, "inteligentním" palubním počítačem a uklízecím robotem musí být otrava? NEMUSÍ!!! Pro mě bez nejmenších pochyb ten nejlepší seriál, co se kdy objevil na televizních obrazovkách. Tak neuvěritelnou a nevyčerpatelnou fontánu hlášek už nám nejspíše žádný jiný seriál nenabídne. Příběhy Listera, Rimmera, Kocoura, Krytona, Holly a později i Kochanské jsou směsí geniálního britského humoru a nezapomenutelných scén, že si ani nedovolím vybrat jen jednu či dvě. Neříkám, že každický z 52 dílu byl skvostem (především ty bez Rimmera jsou nudnější), ale seriál jako celek je v mých očích vrcholem televizní seriálové tvorby. Takže nachystejte uzenáče ... P.S.: A jeste jedno privilegium si tento skvost drzi - nejlepsi cesky serialovy dabing vsech dob - snad jediny, ktery se mi libi vice nez original. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě největší citová záležitost mezi seriály. "Je to prastarý příběh. Android potká androida z něhož se stane chameleon. Android ztratí chameleona, jenž se změní na slizku. Android získá slizku, slizka potká slizku s níž odejde a android ztratí slizku, chameleona i androida. Kolikrát jsme už viděli tenhle příběh?" ()

Galerie (223)

Zajímavosti (176)

  • V celém seriálu havaruje posádka s lodí celkem 19krát. (Listeroman)
  • Režisér Rob Grant se nejprve myšlence přijmout androida do týmu bránil, protože to považoval za vědeckofantastické klišé. (Listeroman)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama