Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele montel k tomuto seriálu (4)

Chobotnice (1984) 

1. SÉRIE 6. dílů Komisař Corrado Cattani (Michele Placido) přichází na Sicílii jako náhrada za zavražděného policejního komisaře. Má za úkol vypátrat jeho vraha a nastolit na Sicílii konečně pořádek. Postupně se však zaplétá do nekalích praktik místní mafie a začíná jeho osamělý boj nejen proti zkorumpovaným policistům, úředníkům, bankéřům a politikům ale také proti nemilosrdným úsnocům a vrahům...První série je hodně rozjezdová a první tři díly se můžou zdát příliš zdlouhavé a nezáživné. Jakmile ale Chobotnice roztáhne pořádně všechny své chapadla, je jasné, že se jedná o absolutní kult s nezapomenutelnou hudbou a charismatickým Placidem. 75% ()

Série 2 (1986) (S02) 

Dcera komisaře Cattanniho, (Michele Placido) Paola (Cariddi Nardulli) se stále nemůže vzpamatovat z psychického šoku, který utrpěla po svém únosu a znásilnění. Po několika dnech nezvládá svůj stav a tragicky umírá. Cattanni slibuje pachatelům pomstu. Jeho cesta za sprvedlností, je však dlouhá a plná bolesti a utrpení...Velmi úspěšné pokračování italského krimiseriálu. Postavy z první série zde pokračují, což je velmi dobře. Některé díly jsou bohužel hrozně zdlouhavé a seriál místy ztrácí tempo. I tak velmi dobré pokračování... 60% ()

Série 3 (1987) (S03) 

Corrado Cattani (Michele Placido) se stále vzpamatovává ze smrti manželky a dcery a navíc přihlíží jak je hlavní viník propuštěn zpět na svobodu. Mezitím se mu podaří dostat ze spárů zločinců malou dceru bohaté bankovní rodiny Antinariů. Nejstarší dcera rodiny, Giulia (Giuliana de Sio) se poté do Corrada bezhlavě zamiluje. Ten sice její city opětuje, dává súíše ale přednost vypátrání zločinců, kteří do Itálie dovážejí nebezpečné nukleární zbraně. V obchodech je zapleten advokát Terrazini (François Périer), který stojí za vyvraždění Cattanniho rodiny. Mezitím se v rodině Antináriů začne stávat jedna tragédie za druhou...Třetí série jede opět ve výborném stylu. Příběh se nám trošičku zamotává a přibyla akce, ale to je jedině dobře, protože postav nám z minulé série moc nezbylo. Cattani je ale opět neústupná figura a dává přednost nadále boji před klidným rodinným krbem. A proto je Chobotnice tak dobrá. 60% ()

Série 4 (1989) (S04) 

Tano Carridi (Remo Girone) se snaží s pomocí mafie dostat do své moci mezinárodní pojišťovnu. Udělá pro to všechno, bohužel pro něj to ale nemůže ujít pozornosti komisaře Cattaniho (Michele Placido), který stále se stejnou zarputilostí bojuje proti mocné mafii, která ovládá zemi. Události ovšem naberou tragický spád...Pro mě asi nejslabší z prvních čtyř sérií, ovšem nutno dodat, že poslední díl je jedním z nejlepších z celého seriálu (beru pouze první 4 série, bez Placidiho už to nesleduji). Každý fanoušek Chobotnice si jistě pamatuje památnou závěrečnou scénu, u které nezůstalo jediné oko suché. 60% ()

Reklama

Reklama